Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijna 75 kilo vuurwerk bij inzamelactie ingeleverd in Amsterdam

Bijna 75 kilo vuurwerk bij inzamelactie ingeleverd in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam is verdeeld over twee dagen bijna 75 kilo vuurwerk ingeleverd. De veiligheidsregio Amsterdam Amstelland organiseerde de inzamelactie als derde van de vier grote steden, na Rotterdam en Utrecht. Vuurwerk, ook dat al illegaal was voor het vuurwerkverbod van dit jaar, kon ingeleverd worden zonder boete of een strafblad te krijgen.

Op de eerste dag, afgelopen woensdag, werd 42,6 kilo vuurwerk ingezameld in Amsterdam. Onder het vuurwerk waren onder meer cobra’s. Ook werd 4,3 kilo aan noodseinen ingeleverd, dat is niet illegaal en is bedoeld om af te steken voor het geven van een noodsignaal. Zondag werd "ondanks de storm" 32 kilo aan vuurwerk opgehaald, zegt een woordvoerder. Een inwoner van Volendam nam met een bijdrage van 6 kilo een aardig deel voor zijn rekening.

In Rotterdam en Utrecht werd bij elkaar 523 kilo ingezameld. Ook buiten de grote steden werden op veel plekken inzamelacties gehouden waarbij vuurwerk straffeloos kon worden ingeleverd. Daaronder waren Nijmegen, Losser, Enschede, Rheden en Alkmaar. Maandag en dinsdag wordt de actie in Den Haag gehouden.

Meer uit Binnenland

COA: onzeker of er voor iedereen slaapplek is in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het is onzeker of er donderdagavond voor iedereen een slaapplek is bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ook voor de komende dagen blijft het onzeker of het blijft lukken om iedere asielzoeker opvang te bieden, aldus het COA.

38 minuten geleden
Politieonderzoek nog in volle gang na schietpartijen Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het politieonderzoek is donderdagavond nog in volle gang bij het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven, waar een 32-jarige man eerder op de dag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter neerschoot. De vrouw stierf ter plekke, het meisje overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

41 minuten geleden
Woning Rotterdam waar brand uitbrak is van verdachte schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het pand aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein waar donderdagmiddag brand uitbrak, is de woning van de 32-jarige man die is opgepakt voor de dodelijke schietincidenten in die stad. De politie zegt ervan uit te gaan dat de man het vuur zelf heeft aangestoken.

49 minuten geleden
Dit jaar 2500 migranten omgekomen of vermist op Middellandse Zee

GENÈVE (ANP/AFP) - Dit jaar zijn meer dan 2500 migranten omgekomen of vermist geraakt op de Middellandse Zee, meldt de vluchtelingencommissaris van de Verenigde Naties. Dat is een flinke stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het om 1680 personen ging.

1 uur geleden
Slachtoffer schietpartij was ook huisarts op Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook als huisarts op een gezondheidscentrum in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Bestuurder René Baljon van Stichting Zonboog waar het gezondheidscentrum onder valt, bevestigt dat na berichtgeving in het AD.

1 uur geleden
Erasmus MC: geen onderwijs vrijdag

ROTTERDAM (ANP) - Al het onderwijs op de locatie Erasmus MC gaat vrijdag niet door. Geplande examens op campus Woudestein gaan wel door. Dat melden het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR stelt dat geplande examens op campus Woudestein wel doorgaan, maar dat er begrip is voor studenten "die daar nu door dit incident niet toe in staat zijn".

1 uur geleden
Slachtoffer schietpartij werkte op gezondheidscentrum Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook op een gezondheidscentrum op Katendrecht in Rotterdam-Zuid. Op de website van het gezondheidscentrum staat een mededeling over de situatie.

2 uur geleden