Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijna 70.000 coronabesmettingen in VS, meer dan 1000 doden

Bijna 70.000 coronabesmettingen in VS, meer dan 1000 doden

WASHINGTON (ANP/AFP) - In de Verenigde Staten zijn inmiddels ruim 68.000 mensen besmet geraakt met het coronavirus. Ook zijn er 1031 mensen overleden aan de gevolgen van het virus, blijkt uit cijfers van de Amerikaanse John Hopkins-universiteit..

Woensdag stond het aantal dodelijke slachtoffers nog op 827. Het aantal Amerikaanse besmettingen stijgt hard: een week geleden werden er nog ruim 13.000 gevallen gemeld. Vooral de stad New York is zwaar getroffen. Daar zijn bijna 18.000 mensen positief getest.

De Verenigde Staten is het op twee na zwaarst getroffen land, na China en Italië. Veel Amerikaanse staten hebben maatregelen getroffen, zoals een inreisverbod of het sluiten van winkels en horeca.

Desondanks heeft president Donald Trump meerdere keren aangegeven de economie zo snel mogelijk weer te willen laten draaien, zo mogelijk al rond Pasen. Dit kwam hem op veel kritiek te staan van gouverneurs, die juist pleiten voor strengere regels. Het Amerikaanse Congres zal zeer waarschijnlijk op korte termijn een plan van twee biljoen dollar goedkeuren om de economie te stutten en getroffen mensen te compenseren.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Chauffeur erkent schuld na vondst dode Vietnamezen

LONDEN (ANP/RTR) - Een Noord-Ierse vrachtwagenchauffeur heeft zich schuldig verklaard aan 39 aanklachten van onder andere moord in verband met de vondst vorig jaar van dode migranten in een container in Engeland. Een tweede chauffeur verklaarde zichzelf woensdag tijdens de gerechtelijke hoorzitting niet schuldig.

31 minuten geleden
Afghanistan begint met vrijlating leden Taliban

KABUL (ANP/DPA) - De Afghaanse regering is na een maand tegenstribbelen begonnen met de vrijlating van leden van de Taliban. Honderd Taliban zijn volgens een regeringswoordvoerder uit een gevangenis ten noorden van de hoofdstad Kabul vrijgelaten. Er zijn geen prominenten van de extremistische beweging bij.

54 minuten geleden
Onderzoek: Syrische luchtmacht voerde gifgasaanvallen uit

DEN HAAG (ANP) - De Syrische luchtmacht zat achter meerdere gifgasaanvallen in het land waarbij tientallen slachtoffers vielen. Dat concluderen onderzoekers van de internationale organisatie voor het verbod op chemische wapens (OPCW) in Den Haag.

1 uur geleden
Italië weert schepen met migranten tijdens coronacrisis

ROME (ANP/RTR) - Schepen met geredde migranten aan boord mogen gedurende de coronacrisis niet in Italiaanse havens aanmeren. De Italiaanse regering zegt dat de havens geen veilige plaats zijn voor vluchtelingen.

1 uur geleden
'India overweegt versoepeling lockdown'

NEW DELHI (ANP/RTR) - De Indiase autoriteiten overwegen de strenge lockdown op sommige plaatsen in het land te versoepelen. Coronabrandhaarden moeten wel hermetisch worden afgesloten, zeggen functionarissen.

2 uur geleden
12 weken celstraf voor stelen 4 mondkapjes in Londen

LONDEN (ANP/DPA) - Een man in het Verenigd Koninkrijk is veroordeeld tot twaalf weken gevangenisstraf voor het stelen van vier beschermende mondkapjes uit een ziekenhuis in Londen, meldde het Openbaar Ministerie.

2 uur geleden
Boris Johnson reageert op de behandeling voor corona

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De door het coronavirus gevelde Britse premier Boris Johnson reageert op de behandeling die hij krijgt op de intensivecareafdeling. Dat heeft zijn woordvoerder woensdag verklaard. Hij meldde er niet bij wat die reactie inhoudt.

3 uur geleden