Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijna 50.000 65-plussers meer gestorven in Europa in coronatijd

Bijna 50.000 65-plussers meer gestorven in Europa in coronatijd

BERLIJN (ANP) - De afgelopen weken, midden in de coronacrisis, zijn in Europa bijna 50.000 65-plussers meer gestorven dan normaal. Vooral in landen die zwaar zijn getroffen door het virus wijkt het aantal doden extreem af. Het gaat om Nederland, België, Italië, Frankrijk, Spanje en enkele andere landen, stelt een Europese website met sterftecijfers (Euromomo).

In Duitsland daarentegen is geen sprake van buitengewone sterfte. Duitse media wijzen op de maatregelen die in de Bondsrepubliek zijn getroffen.

Volgens cijfers uit Zweden, waar veel minder coronabeperkingen zijn, blijken daar de afgelopen weken veel meer oudere mannen te zijn gestorven. Vooral de hoofdstad Stockholm en omgeving zijn getroffen.

Meer uit Buitenland

Argentinië wil arrestatie Iraanse minister om aanslag in 1994

BUENOS AIRES (ANP/AFP) - Bijna dertig jaar na de dodelijke aanslag op het Joodse gemeenschapscentrum Amia in Buenos Aires heeft de Argentijnse regering opgeroepen tot de arrestatie van de Iraanse minister van Binnenlandse Zaken Ahmad Vahidi. Dat meldt het Argentijnse ministerie van Buitenlandse Zaken.

27 minuten geleden
Biden en Trump winnen Pennsylvania, toch nog veel Haley-stemmers

PHILADELPHIA (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden en zijn Republikeinse uitdager Donald Trump hebben gemakkelijk hun voorverkiezingen in de staat Pennsylvania gewonnen, blijkt uit een prognose van Edison Research.

1 uur geleden
Leraren Tennessee mogen voortaan vuurwapens dragen op school

NASHVILLE (ANP) - Leraren en schoolpersoneel in de Amerikaanse staat Tennessee mogen voortaan bewapend zijn. Het door Republikeinen gedomineerde parlement van de staat nam dinsdag een wet aan waardoor pistolen en revolvers onzichtbaar gedragen mogen worden op school. De hoop is dat het afschrikt en dus de veiligheid vergroot.

6 uur geleden
Hezbollah meldt grote raketaanval op noorden Israël

BEIROET (ANP/AFP) - De door Iran gesteunde Hezbollah-groep in Libanon meldt tientallen raketten te hebben afgevuurd op het noorden van Israël. Het zou een reactie zijn op de dood van meerdere burgers bij een aanval in het zuiden van Libanon.

8 uur geleden
EU-buitenlandchef spreekt steun uit voor UNRWA na rapport

BRUSSEL (ANP) - EU-buitenlandchef Josep Borrell heeft de internationale gemeenschap opgeroepen de VN-organisatie UNRWA te steunen. Hij zegt dat de organisatie voor hulpverlening aan Palestijnse vluchtelingen over voldoende financiering moet beschikken om haar missie uit te voeren.

11 uur geleden
Israël zegt niet verantwoordelijk te zijn voor massagraven Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR/AFP) - Israël ontkent verantwoordelijk te zijn voor massagraven bij het Nasser-ziekenhuis in Gaza. De Israëlische strijdkrachten zeggen daar alleen lichamen te hebben opgegraven en herbegraven in het kader van een zoektocht naar gijzelaars.

14 uur geleden
Kyiv waarschuwt dienstplichtigen in buitenland

KYIV (ANP/RTR) - Oekraïense mannen die naar het buitenland zijn vertrokken in plaats van mee te helpen in de strijd tegen Rusland, hoeven daar niet te rekenen op hulp van de Oekraïense staat. Deze groep krijgt geen consulaire bijstand meer, meldde de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Koeleba op X. Hij lijkt daarmee ook te doelen op een groep van duizenden Oekraïners in Nederland.

18 uur geleden