Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijna 4,3 miljoen mensen zien eerste wedstrijd Oranje in Qatar

Bijna 4,3 miljoen mensen zien eerste wedstrijd Oranje in Qatar

DEN HAAG (ANP) - Bijna 4,3 miljoen thuissupporters hebben maandagavond gekeken naar de eerste wedstrijd van Oranje op het WK voetbal in Qatar. De uitzending op NPO 1 was daarmee volgens Stichting KijkOnderzoek het best bekeken programma van de dag.

Het is een van de slechtst bekeken eerste wedstrijden van het Nederlands elftal op een WK of EK. Alleen het duel van Nederland tegen Denemarken trok in juni 2010 minder kijkers: ruim 4,1 miljoen. De vorige WK-opening van Oranje, tegen Spanje in 2014, werd gezien door zo'n 5,4 miljoen mensen. De opening op het EK van 2020, tegen Oekraïne, trok ook ruim 5,4 miljoen kijkers.

De best bekeken start van Oranje tijdens een EK of WK was het EK in 2004. Toen zaten ruim 7,5 miljoen mensen voor de televisie.

Maandagavond scoorden ook de voor- en nabeschouwing van de wedstrijd tegen Senegal goed. Ruim 3,2 miljoen mensen zagen hoe werd nagepraat over de zege (2-0) van Nederland. De voorbeschouwing was goed voor ruim 2 miljoen kijkers.

De eerste aflevering van een nieuwe reeks van de talkshow Beau trok 846.000 kijkers. Volgens Stichting KijkOnderzoek is de RTL 4-talkshow daarmee het op negen na best bekeken programma van de dag.

De aftrap van de nieuwe reeks van de show van Beau van Erven Dorens scoorde minder goed dan toen voorganger Eva Jinek in augustus weer begon. Die seizoensopening, waarin Nick & Simon voor het eerst spraken over hun breuk als zangduo, trok ruim een miljoen kijkers. Het vorige seizoen van Beau begon met 863.000 kijkers.

Meer uit Binnenland

Drukte op wegen naar de kust, parkeerlocaties raken vol

DEN HAAG (ANP) - Het is erg druk op "vrijwel alle wegen naar de kust", meldt de ANWB. Zo loopt het verkeer onder meer vast op de doorgangswegen naar Scheveningen en op wegen richting de Noord-Hollandse stranden van Zandvoort, Bloemendaal en Castricum. Ook op verschillende doorgangsroutes aan de Zeeuwse kust is het druk.

31 minuten geleden
Opnieuw serval weggelopen in Helmondse wijk Houtdonk

HELMOND (ANP) - In de Helmondse wijk Houtdonk is in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw een serval weggelopen. De politie waarschuwde inwoners van de Brabantse plaats via Burgernet om hun honden en katten binnen of aangelijnd te houden. In november ontsnapte in dezelfde wijk ook al een serval. Die keerde na enkele dagen uit zichzelf terug. "Het lijkt erop dat het hetzelfde dier is", zegt een woordvoerder van de politie.

1 uur geleden
Schiphol ziet veel passagiers vroeger komen na computerstoring

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol ziet zaterdagochtend veel passagiers vroeger naar de luchthaven komen, na de grote wereldwijde computerstoring op vrijdag. Dat is volgens Schiphol begrijpelijk, maar niet noodzakelijk en kan tot extra drukte leiden wanneer die reizigers samenkomen met passagiers die op het geadviseerde tijdstip arriveren.

1 uur geleden
Man (24) aangehouden voor brandstichting op camping Zwarte Cross

LICHTENVOORDE (ANP) - De politie heeft een 24-jarige man aangehouden op verdenking van brandstichting op de camping van festival Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Daar brandden vrijdagavond drie caravans uit. "Door adequaat handelen van campingbezoekers, medewerkers van het festival en hulpdiensten werd erger voorkomen", aldus de politie zaterdag.

1 uur geleden
Warmste periode van het jaar is dit jaar licht wisselvallig

HOUTEN (ANP) - De periode van 20 juli tot en met 21 augustus, ook wel bekend als de hondsdagen, verloopt dit jaar anders dan gebruikelijk en is licht wisselvallig. Wat normaal gesproken de warmste periode van het jaar is, brengt volgens Weeronline nu waarden tussen 21 graden in het noordwesten en maximaal 25 graden in het zuidoosten van het land.

2 uur geleden
Hoofdredacteur NOS Sport: verandering is lastig en duurt lang

HILVERSUM (ANP) - De nieuwe hoofdredacteur van NOS Sport dacht de cultuuromslag op de werkvloer "in een paar maanden geregeld te kunnen hebben". Een jaar na zijn aanstelling noemt Gert-Jaap Hoekman dat in gesprek met het AD "naïef". Nu hoopt Hoekman zijn doel in januari volgend jaar bereikt te hebben.

3 uur geleden
Een derde van Nederlanders wil wolf niet in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Een op de drie Nederlanders vindt dat de wolf niet in Nederland thuishoort. Vooral inwoners van Drenthe en Flevoland zijn tegen de aanwezigheid van de wolf. Dit concluderen Kieskompas en het ANP op basis van een enquête die bijna 15.000 Nederlanders hebben ingevuld.

4 uur geleden