Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijna 3000 nieuwe coronagevallen, gemiddelde daalt verder

Bijna 3000 nieuwe coronagevallen, gemiddelde daalt verder

BILTHOVEN (ANP) - Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 2951 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is lager dan de vorige vrijdagen. Daardoor daalt het gemiddelde aantal positieve tests verder.

Precies een week geleden registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) ruim 3400 nieuwe positieve tests. De vrijdag ervoor waren het er bijna 6400 en nog een vrijdag eerder meer dan 11.000.

In de afgelopen zeven dagen zijn 18.722 mensen positief getest op het coronavirus. Dat komt neer op gemiddeld 2675 gevallen per dag. Dat is het laagste niveau in bijna een maand tijd. Het gemiddelde daalt voor de achttiende dag op rij.

Amsterdam

Amsterdam telde het hoogste aantal bevestigde besmettingen. In de hoofdstad kregen 242 mensen te horen dat ze het coronavirus hebben opgelopen. Daarna volgen Rotterdam met 126 positieve tests en Den Haag met 106. In Almere zijn 79 mensen positief getest en in Utrecht 49. In twintig gemeenten testte geen enkele inwoner positief.

Het aantal sterfgevallen steeg met acht. Het gaat om twee Amsterdammers en twee mensen uit Den Haag, en verder om inwoners van de gemeenten Maastricht, Gorinchem, Westerkwartier en Gulpen-Wittem. Dat deze sterfgevallen nu zijn gemeld, betekent niet dat de mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. De registratie kan ook zonder storing een tijdje duren.

Sterfgevallen

In de afgelopen zeven dagen kreeg het RIVM te horen dat 37 coronapatiƫnten zijn overleden, gemiddeld ongeveer vijf per dag. Dat is het hoogste peil sinds 11 juni. Dit is te verwachten; wanneer het aantal coronagevallen stijgt, neemt een paar weken later het aantal ziekenhuisopnames toe, en daarna ook het aantal sterfgevallen. Momenteel daalt het aantal coronagevallen en stijgt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nauwelijks meer. Dan zou het aantal sterfgevallen ook weer kunnen beginnen te dalen.

Het aantal sterfgevallen valt overigens in het niet bij het de situatie rond de jaarwisseling, vlak voor het begin van de vaccinatiecampagne. Toen waren er meer dan honderd meldingen van sterfgevallen per dag.

Meer uit Binnenland

Agractie vindt stikstofbeleid van regering 'heilloze weg'

DEN HAAG (ANP) - Het huidige stikstofbeleid van de Nederlandse regering is een "heilloze weg gebaseerd op de verkeerde fundamenten". Dat zegt bestuurder Erik Luiten van boerenactiegroep Agractie in een reactie op een onderzoek van onder meer het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Daarin wordt gesteld dat de plannen die provincies en het Rijk hebben opgesteld om de uitstoot van stikstof door de landbouw in de komende tien jaar flink terug te dringen niet ver genoeg gaan.

34 minuten geleden
NS trekt ruim 150 miljoen euro uit voor tien nieuwe intercity's

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Spoorwegen (NS) bestellen nog tien extra Intercity's Nieuwe Generatie (ICNG), bovenop de 99 al eerder bestelde treinen. Daarmee is ruim 150 miljoen euro gemoeid, bevestigt een woordvoerder van de spoorvervoerder na berichtgeving in het AD.

36 minuten geleden
Cultuurfonds gaat meer geld steken in natuur

AMSTERDAM (ANP) - Het Cultuurfonds gaat extra geld steken in de natuur. Het fonds steunde jaarlijks al bijna driehonderd natuurprojecten met 1,5 miljoen euro, daar komt nu 2 miljoen euro bovenop. De reden is volgens het fonds de noodzaak om klimaatbestendige natuur te realiseren. Het bedrag wordt gedoneerd aan de provinciale landschappen.

1 uur geleden
Putters hoopt formatie weer op gang te brengen in marathonsessie

DEN HAAG (ANP) - Informateur Kim Putters hoopt de formatie weer in beweging te krijgen door in een marathonsessie van twee dagen gesprekken te voeren met bijna alle politiek leiders. Maandag spreekt hij de fractieleiders van de zes grootste fracties PVV, BBB, GroenLinks-PvdA, NSC, D66 en VVD. Dinsdag komen de andere partijleiders op bezoek, behalve Stephan van Baarle van DENK, die heeft bedankt voor de uitnodiging.

4 uur geleden
Kort geding over komst 250 asielzoekers in hotel in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - Bij de rechtbank in Den Bosch dient maandag een kort geding over een tijdelijk asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in de stad. De gemeente wil vanaf dinsdag maximaal 250 asielzoekers opvangen in het hotel aan het Pettelaarpark, niet ver van de A2 en het provinciehuis van Noord-Brabant.

4 uur geleden
Grootste kas Hortus Botanicus Amsterdam dicht voor renovatie

AMSTERDAM (ANP) - De grootste kas van de Hortus Botanicus Amsterdam gaat vanaf maandag langer dan een jaar dicht voor een verbouwing. De zogeheten Drieklimatenkas, die in 1993 is gebouwd, moet vernieuwd en verduurzaamd worden. De rest van de Hortus blijft geopend voor publiek.

4 uur geleden
Twaalf dagen minder treinen naar Schiphol om werkzaamheden

SCHIPHOL (ANP) - Vanaf maandag rijden er bijna twee weken minder treinen van, naar en via Schiphol vanwege werkzaamheden. Tot en met vrijdag 8 maart moeten reizigers die via de luchthaven reizen rekening houden met een aangepaste dienstregeling.

4 uur geleden