Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijna 300 doden in Frankrijk door coronavirus

Bijna 300 doden in Frankrijk door coronavirus

PARIJS (ANP/AFP) - Het aantal doden in Frankrijk door het coronavirus is de afgelopen 24 uur met 299 gestegen en bedraagt nu in totaal 1995. Dat hebben de Franse gezondheidsautoriteiten vrijdag bekendgemaakt. Dat is een stuk lager dan op donderdag, toen overleden 365 mensen aan de gevolgen van het virus.

Volgens directeur-generaal Jérôme Salomon van de Franse gezondheidsdienst liggen op dit moment 15.732 geïnfecteerden in het ziekenhuis, van wie 3787 op de intensive care. Dat zijn er 412 meer dan een dag eerder. In Frankrijk zijn 32.964 mensen positief getest op het longvirus. Maar waarschijnlijk ligt het aantal besmettingen een stuk hoger, omdat alleen mensen die een hoog overlijdensrisico hebben om te overlijden aan het virus worden getest.

De Franse regering maakte eerder op vrijdag bekend dat de lockdown in het land is verlengd met twee weken tot 15 april in een poging het coronavirus verder in te dammen.

Twee van de belangrijkste evenementen op de Franse modekalender, de mannenmodeweek in Parijs en de haute couture-shows, die voor juni en juli stonden gepland zijn geannuleerd vanwege het coronavirus. Dat hebben de organisatoren vrijdag naar buiten gebracht. "Er zijn belangrijke besluiten nodig om de veiligheid en gezondheid van (mode) huizen, hun werknemers en iedereen die in onze branche werkt te waarborgen", aldus de Federatie van Haute Couture en Mode (FHCM) in een verklaring. Reden om de evenementen, "gezien de huidige omstandigheden", af te blazen.

Meer uit Buitenland

Half miljoen Polen in Warschau protesteren tegen regering

WARSCHAU (ANP/AFP/RTR) - In Warschau zijn volgens de gemeente een half miljoen mensen op de been om te protesteren tegen de regering en voor vrije verkiezingen. De oppositie, onder leiding van oud-premier en voormalig voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk, organiseert de demonstratie, waarvan wordt gehoopt dat het de grootste is sinds de val van de muur.

1 uur geleden
Betogers staan stil bij verjaardag Russische dissident Navalni

MOSKOU (ANP/DPA) - Op de 47e verjaardag van de gevangen Russische dissident Aleksej Navalni hebben mensen in Rusland en elders gedemonstreerd voor zijn vrijlating. In meerdere Russische steden stonden hier en daar mensen met posters, maar zij werden onmiddellijk gearresteerd, melden burgerrechtenactivisten. Ook in onder meer Japan, Australië en Georgië werd stilgestaan bij het lot van Navalni.

1 uur geleden
Geweld in Soedan laait op na einde wapenstilstand

KHARTOEM (ANP/AFP) - In Soedan is het geweld flink toegenomen na het aflopen van een wapenstilstand. Inwoners van de hoofdstad Khartoem zeggen dat er op straat veel gevochten wordt tussen het leger en de paramilitaire Rapid Support Forces (RSF).

2 uur geleden
Premier België valt met fiets en is korte tijd bewusteloos

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische premier Alexander De Croo heeft zich op sociale media gemeld, een dag nadat hij tijdens een fietstocht was gevallen. Hij was kort bewusteloos en moest naar het ziekenhuis.

3 uur geleden
Groot treinongeluk in India veroorzaakt door fout in seinsysteem

BALASORE (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De grote treinramp van vrijdag in India is waarschijnlijk veroorzaakt door een probleem bij het elektronisch seinsysteem. De Indiase spoorminister zegt dat is vastgesteld dat de fout daar de oorzaak is. Hij meldt ook te weten wie de schuldigen zijn, maar geeft nog geen details. Hij vindt het niet gepast om verdere uitspraken te doen totdat het onderzoek volledig is afgerond.

4 uur geleden
Arrestaties en gewonde agenten bij linkse demonstraties Leipzig

LEIPZIG (ANP/DPA) - Bij een grote extreemlinkse protestdag in Leipzig, "Tag X", zijn volgens de Duitse politie zo'n vijftig agenten gewond geraakt toen het tot botsingen kwam met de demonstranten. Twee van hen kunnen niet meer werken. Er zijn ook gewonden onder de demonstranten, maar hoeveel is onbekend. Zeker zeventig mensen zijn opgepakt.

6 uur geleden
Passagiersschip op Duitse Main lek en geëvacueerd na rammen steen

KARLSTADT (ANP) - Op de Duitse rivier Main is een passagiersschip lek geraakt nadat het een steen ramde op de rivierbodem. Niemand raakte gewond, maar de hulpdiensten rukten massaal uit voor de evacuatie van de 150 opvarenden. Volgens de politie in Beieren kwam het lek waarschijnlijk door een stuurfout.

7 uur geleden