Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijlow terug bij Feyenoord voor bekerduel met Heerenveen

Bijlow terug bij Feyenoord voor bekerduel met Heerenveen

ROTTERDAM (ANP) - Doelman Vincent Bijlow maakt donderdag voor het eerst sinds drie maanden weer deel uit van de wedstrijdselectie van Feyenoord. De Rotterdammers nemen het in de kwartfinales van de strijd om de KNVB-beker in Friesland op tegen sc Heerenveen. Of Bijlow speelt, hield Feyenoord-coach Dick Advocaat in het midden. "Dat maak ik pas op de wedstrijddag aan de groep bekend", vertelde de trainer tijdens de persconferentie in De Kuip.

Nu Bijlow hersteld is van een voetblessure heeft Advocaat de beschikking over een vrijwel volledige selectie. Alleen de Portugees João Teixeira ontbreekt nog. "Hij traint weer gedeeltelijk mee en zoals het er nu uitziet sluit hij binnen een paar weken aan bij de groep", aldus Advocaat, die met Feyenoord twee weken geleden voor de competitie met 3-0 verloor bij Heerenveen. Daarna volgde herstel met een 3-1-zege in De Kuip op PSV.

Het veld in Heerenveen ligt er slecht bij, weet ook Advocaat. "Maar we moeten er van uitgaan dat het doorgaat. Er is geen sneeuwval, maar bij een temperatuur van rond de min 20 graden vind ik het niet zinvol om te spelen." De suggestie van KNVB-arts Edwin Goedhart dat wisselspelers beter in de kleedkamer kunnen blijven, wees de coach van de hand. "Dat hoort toch niet bij het voetbal. Goed inpakken, dat soort dingen, kom dan met zinvolle opmerkingen."

Zoomtraining

Feyenoord had door de weersomstandigheden een bijzondere voorbereiding. "Maandag hadden we een 'zoomtraining' via streaming", vertelde de coach, die na een training op kunstgras woensdag met zijn team weer op echt gras trainde.

De nederlaag, twee weken geleden in Heerenveen, had nog wel even doorgewerkt in Rotterdam waar verwijten over en weer klonken tussen trainer en spelersgroep. Advocaat: "Je hebt dan het geluk dat je de wedstrijd erna wint, waarna je ziet dat de sfeer in een keer weer positief is. Bij die wedstrijd in Heerenveen was hun instelling veel beter dan die van ons. Dat mag ons niet overkomen, maar het gebeurde wel. Maar aan de andere kant: Heerenveen uit is gewoon een lastige tegenstander."

Meer uit Voetbal

Feyenoord-directeur wilde 3-0-stand Klassieker als einduitslag

HILVERSUM (ANP) - Als het aan algemeen directeur Dennis te Kloese van Feyenoord had gelegen was de 3-0-tussenstand bij de gestaakte Klassieker in Amsterdam ook de eindstand geworden. "De enige juiste uitkomst was geweest, het is 3-0. Dit is dusdanig slecht, dit is hét moment om dit een keer te doen", zei hij bij het programma Rondo op Ziggo over de incidenten die de aanleiding vormden voor het staken van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

5 minuten geleden
KNVB houdt vast aan datum restant Klassieker ondanks onvrede

ZEIST (ANP) - De KNVB houdt vast aan komende woensdag voor het uitspelen van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De onvrede van Ajax en FC Volendam, die oorspronkelijk tegen elkaar zouden spelen op woensdag, heeft geen invloed op het besluit. "Vanuit onze kant is woensdag definitief", zei Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de voetbalbond, over de nieuwe datum voor het restant van de Klassieker.

3 uur geleden
Ook fans Ajax tegen het verplaatsen van duel met FC Volendam

AMSTERDAM (ANP) - De supportersvereniging van Ajax wil niet dat het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord woensdagmiddag wordt uitgespeeld en dat het voor woensdagavond geplande duel met FC Volendam een andere datum krijgt.

3 uur geleden
Beslissing over keepster Oranje tegen Engeland pas dinsdag

UTRECHT (ANP) - Bondscoach Andries Jonker kan pas dinsdagmiddag beslissen wie het doel verdedigt in de wedstrijd tegen Engeland in de Nations League. Eerste keepster Daphne van Domselaar heeft volgens de bondscoach maandag meegetraind met het team. Jonker is in afwachting van de evaluatie van de medische staf. Pas dinsdag besluit hij of de keepster van Oranje inzetbaar is in de wedstrijd tegen de Engelse ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

3 uur geleden
FC Volendam niet akkoord met verplaatsen uitduel met Ajax

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam laat weten overvallen te zijn door het besluit van de KNVB om de wedstrijd Ajax - FC Volendam, die gepland stond voor woensdag 27 september, te verplaatsen. De club gaat niet akkoord met dit besluit.

4 uur geleden
Ajax is het oneens met KNVB en overweegt juridische stappen

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil woensdag niet het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord uitspelen, maar het eerder geplande competitieduel met FC Volendam voetballen. De club verzet zich tegen de beslissing van de KNVB om het programma te wijzigen en overweegt juridische stappen.

5 uur geleden
Franse regering wil harde straffen voor homofobe spreekkoren PSG

PARIJS (ANP) - De Franse regering heeft harde straffen aangekondigd voor de voetbalfans die zondag het duel tussen Paris Saint-Germain en Olympique Marseille ontsierden met homofobe zangkoren. Het gezang was niet expliciet gericht tegen een bepaalde speler, maar duurde volgens een aanwezige verslaggever van het Franse persbureau AFP bijna een kwartier.

5 uur geleden