Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijl nieuwe assistent-bondscoach voetbalsters Oranje

Bijl nieuwe assistent-bondscoach voetbalsters Oranje

ZEIST (ANP) - Janneke Bijl wordt de nieuwe assistent-bondscoach bij de voetbalsters van Oranje. De 37-jarige Bijl is daarmee de opvolgster van Jessica Torny, die woensdag overstapte naar Feyenoord om daar als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij de voetbalsters.

Bijl, zelf oud-speelster, is al sinds 2019 in dienst bij de KNVB en werkte eerder als coach bij de 'Meiden onder 16' en de Vrouwen onder 19. Daarvoor was ze drie jaar lang hoofdtrainer bij voetbalclub Saestum uit Zeist, dat speelt in de landelijke Topklasse.

Bijl speelde zelf ook bij die club. Later kwam ze uit voor FC Twente, FC Utrecht en PSV/FC Eindhoven. Ze speelde vier interlands bij de Oranjeleeuwinnen en 32 wedstrijden in de Nederlandse jeugdteams. Door blessures maakte ze op haar 29e de overstap naar het trainersvak. "Ik ben enorm trots dat ik mijn loopbaan als trainer kan voortzetten bij de OranjeLeeuwinnen, de absolute top van het vrouwenvoetbal", zegt Bijl. "Ik kijk er naar uit om in het nieuwe jaar vol enthousiasme aan de voorbereiding op het WK te beginnen."

Bondscoach Andries Jonker is blij met de komst van Bijl. "Ik ken haar al heel lang en ze heeft zich in mijn ogen ontwikkeld tot een nu al prima trainster. Zij heeft ons de afgelopen maanden tweemaal in een UEFA Window als vervangend assistent-bondscoach ondersteund, waardoor de staf en speelsters al bekend met haar zijn. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ze deze rol heel goed gaat invullen."

Meer uit Voetbal

Voetballer Tonali krijgt ook in Engeland straf na gokken op duels

NEWCASTLE (ANP) - De Italiaanse middenvelder Sandro Tonali heeft door het overtreden van de regels met betrekking tot gokken in Engeland een voorwaardelijke straf opgelegd gekregen van twee maanden. Hij gaf toe tussen 12 augustus en 12 oktober vorig jaar vijftig weddenschappen te hebben geplaatst op Engelse voetbalwedstrijden. Tonali werd in oktober vorig jaar al voor tien maanden geschorst door de Italiaanse bond.

1 uur geleden
Vitesse haalt in eerste uren 250.000 euro op met crowdfunding

ARNHEM (ANP) - Voetbalclub Vitesse meldt dat de crowdfundingsactie na de eerste uren de grens van 250.000 euro is gepasseerd. De Arnhemmers begonnen de inzamelingsactie donderdag om Vitesse van de ondergang te redden.

4 uur geleden
Borussia Dortmund zeker van vijfde Duitse ticket Champions League

NYON (ANP/RTR) - Borussia Dortmund heeft zich met de zege van woensdag op Paris Saint-Germain ook meteen verzekerd van deelname aan de Champions League volgend seizoen. In de nieuwe opzet is er voor de twee landen die dit seizoen het beste presteren in Europa een extra ticket in de Champions League.

7 uur geleden
Rangnick niet naar Bayern, maar blijft bondscoach Oostenrijk

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Ralf Rangnick wordt definitief niet de nieuwe coach van Bayern München. De 65-jarige trainer blijft ook na het EK voetbal bondscoach van Oostenrijk, bevestigde de Oostenrijkse voetbalbond (ÖFB).

8 uur geleden
Borussia-coach Terzic niet verrast over sterk optreden Sancho

DORTMUND (ANP/RTR) - Borussia Dortmund-coach Edin Terzic was na de 1-0-zege tegen Paris Saint-Germain in de eerste halve finale van de Champions League niet verrast over het sterke optreden van zijn aanvaller Jadon Sancho. De coach zei dat hij de kwaliteiten van de 24-jarige aanvaller iedere dag op de training ziet.

9 uur geleden
PSG-coach Luis Enrique wil nederlaag in Parijs rechtzetten

DORTMUND (ANP/RTR) - Coach Luis Enrique van Paris Saint-Germain hoopt dat zijn ploeg de achterstand uit de eerste halve finale in de Champions League tegen Borussia Dortmund in eigen huis kan goedmaken. PSG verloor met 1-0 van Dortmund door een doelpunt van Niclas Füllkrug, maar de coach zag dat zijn ploeg veel kansen creëerde.

10 uur geleden
Verdediger Hummels knokt zich met Dortmund naar zege op PSG

DORTMUND (ANP) - Mats Hummels is tevreden met de kleine overwinning van Borussia Dortmund op Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League (1-0).

19 uur geleden