Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biermarkt volgens brouwers nog lang niet hersteld

Biermarkt volgens brouwers nog lang niet hersteld

DEN HAAG (ANP) - De versoepelingen van de coronamaatregelen hebben maar "zeer beperkt" invloed gehad op de bierverkoop in de zomermaanden, stellen de Nederlandse Brouwers. Volgens de branchevereniging blijft de bierverkoop achter bij vorig jaar en was deze in het derde kwartaal nog minder ten opzichte van voor de coronacrisis. Dat komt onder meer door het slechte zomerweer. Wel dronken mensen relatief weer wat meer bier in kroegen en cafés en minder thuis.

Volgens de brouwersvereniging werd in juli, augustus en september ten opzichte van vorig jaar bijna 6 procent minder bier verkocht. Juli en augustus waren zelfs "ronduit slecht" met respectievelijk bijna 13 en ruim 11 procent minder verkopen in vergelijking met vorig jaar. In de zomermaanden stijgen de bierverkopen doorgaans doordat mensen met het mooie veel buiten kunnen zitten. In vergelijking met 2019 lag de bierverkoop in deze maanden 10 procent lager.

In september trokken de verkopen weliswaar wat aan, maar volgens de brouwersvereniging blijft het herstel "broos". In deze maand noteerden de brouwers een stijging van ruim 9 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat is nog niet genoeg om op pre-coronaniveaus terug te komen, aldus de brouwers.

De branchevereniging vindt het daarnaast geen goed idee dat de belasting op drank verhoogd wordt, zoals het kabinet wil. "Dat is het laatste wat moet gebeuren", zeggen de brouwers. Ook willen zij dat de huidige sluitingstijd van de horeca, die op middernacht ligt, verdwijnt. De horeca herstelde in de afgelopen maanden met bijna een vijfde meer verkopen, maar heeft volgens de organisatie "meer ruimte nodig om te herstellen en weer gezond te worden".

Meer uit Financieel

Meer Oekraïense vluchtelingen aan het werk, helft heeft nu baan

DEN HAAG (ANP) - Het aantal vluchtelingen uit Oekraïne dat in Nederland een betaalde baan heeft gevonden is opnieuw toegenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) had de helft van hen, in de leeftijd van 15 tot 65 jaar, op 1 mei werk. Een half jaar eerder was dat nog 44 procent.

18 minuten geleden
ING: meeste woningzoekers willen alleen een energiezuinig huis

AMSTERDAM (ANP) - De meeste woningzoekers kijken alleen nog naar energiezuinige woningen met een hoog energielabel, meldt ING na onderzoek door marktvorser DVJ Insights. De onderzoekers hebben ruim 1100 mensen ondervraagd die binnen twee jaar een huis willen kopen of al een koopwoning bezitten. Sommige ondervraagden willen volgens de bank alleen een woning met label A of hoger.

19 minuten geleden
Meer Oekraïense vluchtelingen aan het werk, helft heeft nu baan

DEN HAAG (ANP) - Het aantal vluchtelingen uit Oekraïne dat in Nederland een betaalde baan heeft gevonden is opnieuw toegenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) had de helft van hen, in de leeftijd van 15 tot 65 jaar, op 1 mei werk. Een half jaar eerder was dat nog 44 procent.

1 uur geleden
Krant: bedrijf achter ChatGPT mogelijk al 90 miljard dollar waard

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, praat met investeerders over een mogelijke aandelenverkoop waarbij de start-up zou worden gewaardeerd op 80 miljard tot 90 miljard dollar. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Een dergelijk prijskaartje zou betekenen dat OpenAI inmiddels bijna drie keer zo veel waard is als bij een instapmoment van investeerders eerder dit jaar. Ook zou de op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) pionierende onderneming daarmee een van de hoogst gewaardeerde start-ups ter wereld worden.

2 uur geleden
Rentevrees Wall Street raakt beurswaarde Apple en Amazon

NEW YORK (ANP) - Grote techbedrijven als Apple, Microsoft, Amazon en Google-moeder Alphabet hebben dinsdag duidelijk aan beurswaarde ingeleverd op Wall Street. Amerikaanse beleggers maken zich namelijk zorgen over het door de Federal Reserve geschetste vooruitzicht dat de rente waarschijnlijk langer hoog blijft dan eerder aangenomen.

2 uur geleden
Claimorganisatie: mokerslag voor NN in woekerpoliszaak

DEN HAAG (ANP) - Nationale-Nederlanden (NN) heeft in het verleden bij mensen met een beleggingsverzekering kosten ingehouden die niet met de klant overeengekomen waren. Tot die conclusie is het gerechtshof in Den Haag gekomen, dat daarmee volgens claimorganisatie Woekerpolis.nl een "mokerslag" uitdeelt aan de verzekeraar.

3 uur geleden
Biden brengt 'historisch' bezoek aan stakers bij autofabrikanten

MICHIGAN (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft zich in Michigan aangesloten bij stakende medewerkers van autobedrijven. De 80-jarige Democraat droeg een pet met het logo van vakbond UAW en sprak de stakers toe met een megafoon. Hij verklaarde dat de medewerkers van Ford, General Motors (GM) en Stellantis een forse loonsverhoging verdienen.

3 uur geleden