Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bierfamilie mag chocoladebedrijf Tony's Chocolonely overnemen

Bierfamilie mag chocoladebedrijf Tony's Chocolonely overnemen

AMSTERDAM (ANP) - De Belgische bierfamilie De Spoelberch mag chocoladebedrijf Tony's Chocolonely overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaald. Onlangs waren er al berichten dat de familie De Spoelberch, een belangrijke aandeelhouder van bierreus AB InBev, via investeringsvehikel Verlinvest de controle wilde overnemen bij de Nederlandse onderneming. Maar de toezichthouder moest eerst nog wel akkoord gaan. Dat laatste is nu gebeurd.

Verlinvest stapte in 2020 al in bij Tony's. Daarbij trok de familie samen op met JamJar, het investeringsfonds van de oprichters van smoothiemerk Innocent. Samen pompten ze tientallen miljoenen euro's in het bedrijf. Later werd het belang al eens opgevoerd. En nu steken de investeerders opnieuw 20 miljoen euro in de onderneming. Het geld zal worden gebruikt om de snelle groei in meerdere markten en de groei van Tony's Open Chain, dat zich bezighoudt met de inkoop van cacaobonen, te financieren.

De ACM heeft geen problemen met de machtsuitbreiding van de Belgische aandeelhouders. "Er is geen reden om aan te nemen dat de voorgenomen concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significantie wijze zal belemmeren", concludeert de marktwaakhond.

Tony's is voortgekomen uit het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde, dat sinds 2003 aandacht vraagt voor misstanden bij de productie van cacao. In mei kondigde Tony's al maatregelen aan om ervoor te zorgen dat Tony's trouw blijft aan zijn activistische missie, ook als de onderneming andere eigenaren zou krijgen. Tony's tuigde daarvoor een zogenoemd Mission Lock op. Drie onafhankelijke 'Mission Guardians' kregen een gouden aandeel en daarmee de verantwoordelijkheid om op te treden als bewakers van Tony’s missie.

Meer uit Financieel

Staking interieurbouwers en meubelmakers definitief van de baan

UTRECHT (ANP) - De landelijke staking van meubelmakers en interieurbouwers is definitief van de baan, meldt FNV. Na maanden cao-onderhandelingen hebben de vakbondsleden van FNV ingestemd met een verbeterd eindbod van de werkgevers.

28 minuten geleden
Tesla zakt op Wall Street na oplaaien ruzie tussen Musk en Trump

NEW YORK (ANP) - Tesla ging dinsdag 7,3 procent omlaag op de aandelenbeurzen in New York. De ruzie tussen Tesla-topman Elon Musk en president Donald Trump lijkt opnieuw op te laaien. Musk en Trump maakten vorige maand al openlijk ruzie, waarbij de techmiljardair afgaf op Trumps nieuwe begrotingswet die het overheidstekort flink doet oplopen.

56 minuten geleden
Verfconcern AkzoNobel houdt 'altijd wat' productie in Nederland

MUMBAI/AMSTERDAM (ANP) - Verfconcern AkzoNobel blijft altijd een deel van zijn verf of coatings in Nederland produceren, maar kijkt tegelijkertijd kritisch naar de kosten en flexibiliteit in het thuisland. Dat zegt topman Greg Poux-Guillaume. Dit en vorig jaar kondigde het bedrijf de sluiting van fabrieken in Wapenveld en Groot-Ammers aan.

1 uur geleden
EY: Nederland verder uit beeld bij buitenlandse investeerders

AMSTERDAM (ANP) - Nederland is verder gezakt op de ranglijst van aantrekkelijkste landen voor buitenlandse investeringen in Europa, meldt accountants- en adviesorganisatie EY op basis van een jaarlijks onderzoek. "Waar ons land tot 2017 steevast tot de top 5 behoorde, is Nederland nu gezakt naar de tiende plaats, achter landen als België, Spanje en Polen."

1 uur geleden
FNV breidt stakingen bij distributiecentra Albert Heijn uit

ZWOLLE (ANP) - Meer uitzendkrachten leggen het werk neer bij distributiecentra van Albert Heijn. De stakingen breiden zich uit naar een distributiecentrum in Zwolle en bij AH Online in Oosterhout, meldt vakbond FNV. Daarmee wordt nu op vier plekken gestaakt.

1 uur geleden
Supermarkten roepen politiek op wat te doen aan dure boodschappen

LEIDSCHENDAM (ANP) - Supermarkten roepen de politiek op om iets te doen tegen de dure boodschappen. Uit onderzoek van de Consumentenbond kwam dinsdag naar voren dat consumenten over de grens vaak voordeliger uit zijn dan in Nederland. De supermarkten merken op dat prijsverschillen mede worden veroorzaakt door hogere belastingen en andere regels in Nederland.

1 uur geleden
AFM wil extra bescherming consument om opkomst achteraf betalen

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) stelt dat consumenten extra bescherming nodig hebben door de opkomst van afbetaalapps waarbij je achteraf kunt betalen, ook wel bekend als 'buy now, pay later'. Deze worden steeds populairder, maar leiden ook tot veel betalingsproblemen.

2 uur geleden