Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bierfamilie en smoothiepartij stappen in bij Tony's Chocolonely

Bierfamilie en smoothiepartij stappen in bij Tony's Chocolonely

AMSTERDAM (ANP) - De Belgische bierfamilie De Spoelberch en de oprichters van smoothiemerk Innocent worden voor een derde eigenaar van chocoladebedrijf Tony's Chocolonely. Tony's-topman Henk Jan Beltman bevestigt dat na berichtgeving door de Belgische zakenkrant De Tijd.

Onlangs waren er al berichten dat de familie De Spoelberch, een belangrijke aandeelhouder van bierreus AB InBev, in vergaande onderhandelingen was over een deelneming via investeringsvehikel Verlinvest. De familie trekt uiteindelijk samen op met JamJar, het investeringsfonds van de oprichters van Innocent. Volgens De Tijd pompen ze samen 36 miljoen euro in de Nederlandse onderneming. Beltman doet zelf geen uitspraken over de financiële details.

Tony's was al een tijdje op zoek naar extra partners. Onder meer voor de eerder aangekondigde chocoladefabriek in Pakhuis De Vrede in Zaandam waren extra geldschieters nodig. Met de bouw zijn forse investeringen gemoeid. De internationale chocoladefabrikant Barry Callebaut wordt ingeschakeld om te helpen bij de productie. Tony's wil ook een achtbaan in de fabriek laten bouwen, om bezoekers te trekken. Er wordt nog gezocht naar een vastgoedpartner die het pand kan overnemen. Dan kan Tony's het vastgoed van zijn balans halen en in plaats daarvan huur betalen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

FNV vreest voor baan van meer dan 800.000 mensen met flexcontract

UTRECHT (ANP) - De banen van meer dan 800.000 mensen met een flexcontract zijn in gevaar door de coronacrisis. Dat zegt vakbond FNV op basis van een optelsom van het aantal mensen in Nederland met een heel onzekere aanstelling. Zij worden momenteel massaal op straat gezet door werkgevers, waaronder veel uitzendbureaus.

1 uur geleden
Wall Street begint met stevige winsten

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn de nieuwe handelsweek maandag met stevige winsten begonnen. Beleggers trekken zich op aan voorzichtig positieve opmerkingen van de regering dat de uitbraak van het coronavirus zich lijkt te stabiliseren. Wel waarschuwde president Donald Trump dat het land voor de zwaarste dagen en mogelijk weken staat in het pandemietijdperk.

1 uur geleden
Woonwinkels verwachten geen paasdrukte maar zijn voorbereid

AMSTERDAM (ANP) - Woonboulevards en -winkels verwachten dat het dit jaar op tweede paasdag rustig blijft. Normaal gesproken gaan Nederlanders dan massaal voor nieuwe meubels winkelen. Wel treffen meerdere woonboulevards en -winkels maatregelen om een eventuele drukte in goede banen te leiden, blijkt uit een rondgang.

2 uur geleden
27.000 bedrijven vragen bij UWV om tegemoetkoming in loonkosten

AMSTERDAM (ANP) - Bijna 27.000 bedrijven hebben maandag een tegemoetkoming in de loonkosten gevraagd, meldt het UWV. Het loket hiervoor ging om 09.00 uur open. Het UWV heeft al meer dan 3000 vragen over de regeling telefonisch beantwoord, laat het weten.

2 uur geleden
VDL NedCar bekijkt of autofabriek langer dicht moet blijven

EINDHOVEN (ANP) - Autofabriek VDL NedCar in Born bekijkt of het langer dan 20 april zijn deuren gesloten moet houden. De aanleiding daarvoor zou zijn dat BMW, de enige klant, zijn productiestaking tot eind deze maand heeft verlengd.

3 uur geleden
Duitsland garandeert leningen aan mkb-bedrijven nu volledig

BERLIJN (ANP/AFP/DPA) - Duitsland breidt zijn steunpakket vanwege de coronacrisis verder uit. De overheid stelt zich nu garant voor de volledige leningen aan mkb-bedrijven. De maatregel komt bovenop het eerdere steunpakket ter waarde van 1,1 biljoen euro.

3 uur geleden
Vier op tien waren voor corona al gewend om vanuit huis te werken

DEN HAAG (ANP) - Vier op de tien werkenden waren al gewend om vanuit huis te werken, voordat dit vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus gemeengoed werd. Vooral overheidsbestuurders, ICT-managers en beleidsadviseurs deden dit vaak. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

4 uur geleden