Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden worstelt weer met namen Europese leiders

Biden worstelt weer met namen Europese leiders

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft opnieuw Europese leiders door elkaar gehaald. Hij noemde op een fondsenwervingsactie in New York herhaaldelijk de voormalige Duitse bondskanselier Helmut Kohl, terwijl hij kennelijk Angela Merkel bedoelde. Iets vergelijkbaars gebeurde afgelopen weekend toen hij de Franse president Emmanuel Macron verwarde met François Mitterrand.

Biden vertelde dat hij Kohl sprak op een topbijeenkomst in 2021, maar de Duitser was toen al jaren dood. Dergelijke verbale uitglijders liggen gevoelig. Uit peilingen komt naar voren dat veel kiezers zich zorgen maken over de leeftijd van de 81-jarige Democraat. Zijn eerdere blunder met Macron en Mitterrand kreeg in Frankrijk veel aandacht en leidde tot spottende reacties.

Uit een recente peiling van NBC News komt naar voren dat 76 procent van de kiezers zich zorgen maakt over de lichamelijke en mentale gesteldheid van Biden. Dat is meer dan de 61 procent die aangaf de slepende juridische problemen van zijn rivaal Donald Trump zorgelijk te vinden. De 77-jarige Trump heeft zelf ook een reeks verbale blunders achter de rug en verwarde bijvoorbeeld zijn partijgenoot Nikki Haley met de Democrate Nancy Pelosi.

Meer uit Buitenland

Nog tientallen gewonden in ziekenhuis na turbulentie-incident

BANGKOK (ANP/RTR) - Tientallen mensen die afgelopen week gewond raakten door zware turbulentie tijdens een vlucht naar Singapore, liggen nog steeds in het ziekenhuis. Het gaat volgens het Samitivej Srinakarin-ziekenhuis in Bangkok om 43 patiënten uit Australië, Maleisië, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland en de Filipijnen.

1 uur geleden
Aanklagers willen spreekverbod Trump over 'complot' FBI-agenten

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse speciaal aanklager Jack Smith vraagt de rechter om nieuwe maatregelen tegen oud-president Donald Trump. Die zou ten onrechte de suggestie wekken dat FBI-agenten "medeplichtig zijn aan een complot om hem te vermoorden". Smith vraagt de rechter om Trump te verbieden nog langer uitspraken te doen die agenten in gevaar kunnen brengen, schrijven Amerikaanse media.

1 uur geleden
Italië trekt miljoenen uit voor UNRWA

ROME (ANP/AFP) - Italië maakt weer geld vrij voor de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen, de UNRWA. Dat heeft minister Antonio Tajani (Buitenlandse Zaken) bekendgemaakt na een ontmoeting met de Palestijnse premier Mohammad Mustafa.

3 uur geleden
Israël bombardeert Rafah na uitspraak hoogste VN-hof

TEL AVIV (ANP/AFP/DPA) - Israël heeft zaterdag luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in Rafah in de Gazastrook. De bombardementen volgen op een uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag, dat juist had opgedragen het offensief in die zuidelijke stad te stoppen.

3 uur geleden
China beëindigt grote militaire oefening bij Taiwan

BEIJING (ANP/AFP/BLOOMBERG) - China heeft de uitgebreide militaire oefeningen bij Taiwan afgesloten. Die waren afgelopen week gestart na de beëdiging van de nieuwe Taiwanese president Lai Ching-te.

4 uur geleden
Oppositieleider India stemt in megaverkiezing

NEW DELHI (ANP/AFP) - Het Indiase oppositiekopstuk Rahul Gandhi heeft zijn stem uitgebracht bij de hervatting van de parlementsverkiezingen in zijn land. Daar kan in een periode van anderhalve maand op verschillende dagen worden gestemd vanwege de enorme omvang van de verkiezingen.

4 uur geleden
Eerste Franse toeristen geëvacueerd uit Nieuw-Caledonië

NOUMÉA (ANP/AFP) - De eerste evacuatievluchten met Franse toeristen hebben eilandengroep Nieuw-Caledonië verlaten. De vakantiegangers worden met militaire vliegtuigen naar Australië en Nieuw-Zeeland gebracht en kunnen daarna met een lijnvlucht doorreizen naar Frankrijk.

5 uur geleden