Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden wil windmolenparken in alle kustgebieden VS mogelijk maken

Biden wil windmolenparken in alle kustgebieden VS mogelijk maken

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft plannen onthuld die de bouw van windmolenparken langs vrijwel de gehele kustlijn van de Verenigde Staten mogelijk maken. Het gaat om zeven verschillende gebieden voor de Amerikaanse kust die de komende jaren geveild worden, maakte minister van Binnenlandse Zaken Deb Haaland woensdag bekend.

De plannen horen volgens Haaland bij "een ambitieuze routekaart" om klimaatverandering het hoofd te bieden. Met de windparken wil president Biden in 2030 genoeg energie opwekken om 10 miljoen huishoudens van stroom te voorzien. De plannen van de regering hebben echter nog toestemming nodig van verschillende kust- en milieugroeperingen voordat er met de bouw kan worden begonnen.

Biden maakte eerder dit jaar al bekend honderden miljarden in Amerikaanse infrastructuur te willen investeren. Zijn plan omvat grote investeringen in schone en duurzame energiebronnen, zoals zonneparken en windmolens, om zo de uitstoot van broeikasgassen te verlagen en klimaatverandering tegen te gaan. Hij heeft de doelstelling uitgesproken dat de VS in 2050 helemaal klimaatneutraal moeten zijn.

Meer uit Financieel

Groei luchtvaart zet door, veel vraag voor komende maanden

GENÈVE (ANP) - De vraag naar vliegtickets zat in oktober wereldwijd op haast driekwart van dezelfde maand in 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie. Tegelijkertijd werd al veel geboekt voor de maanden erna, maakte luchtvaartbranchevereniging IATA bekend. Directeur Willie Walsh van IATA noemt die trend bemoedigend. "Het ziet er goed uit voor het winterseizoen en het herstel van de luchtvaart."

45 minuten geleden
Over een week meer duidelijk over stakingsdreiging streekvervoer

UTRECHT (ANP) - Vakbonden maken over krap een week duidelijk of reizigers opnieuw last zullen krijgen van stakingen in het streekvervoer. Aanstaande woensdag loopt een ultimatum af dat FNV en VVMC aan werkgevers als Keolis en Arriva hebben gesteld. Ze eisen dat streekvervoerders uiterlijk die dag tegemoetkomen aan hun wensen voor een betere cao.

47 minuten geleden
Mensenrechten- en klimaatregels EU voor bedrijven dichterbij

BRUSSEL (ANP) - Grote bedrijven in de Europese Unie moeten volgens de EU-landen zorgen dat ze de mensenrechten en het klimaat niet schaden. Nieuwe EU-regels die dat moeten waarborgen zijn met de steun van de lidstaten een grote stap dichterbij. De lidstaten willen de regels de eerste jaren wel reserveren voor alleen de allergrootste bedrijven.

55 minuten geleden
AEX zet opmars voort na sterke beursmaand, chipbedrijven aan kop

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak zette donderdag de opmars voort na de sterke beursmaand november, waarin de graadmeter bijna 8 procent wist te stijgen. Vooral de chipbedrijven ASMI, Besi en ASML deden goede zaken. Uitspraken van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve zorgden daarbij voor optimisme bij beleggers. Hij gaf aan dat de Amerikaanse centrale bank mogelijk al vanaf deze maand de rente in de Verenigde Staten met minder grote stappen zal verhogen.

1 uur geleden
Rapport: natuurrampen goed voor 268 miljard schade in 2022

ZÜRICH (ANP) - Natuurrampen hebben dit jaar zeker 268 miljard dollar (257 miljard euro) economische schade veroorzaakt. Voor minder dan de helft van die ravage waren mensen of bedrijven verzekerd, meldt herverzekeraar Swiss Re. Volgens het Zwitserse financiële concern wijst dit op een grote kloof die wereldwijd bestaat tussen de financiële risico's van natuurrampen en de bescherming die verzekeringen daartegen bieden.

1 uur geleden
Laagste werkloosheid eurozone ooit door krappe arbeidsmarkt

LUXEMBURG (ANP) - De werkloosheid in de eurozone is in oktober naar het laagste niveau ooit gedaald, geholpen door de krapte op de arbeidsmarkt. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat kwam de werkloosheid die maand uit op 6,5 procent, tegen 6,6 procent een maand eerder. Ook in de gehele Europese Unie was een daling te zien, van 6,1 naar 6 procent van de beroepsbevolking.

2 uur geleden
UWV kreeg ruim 52.000 meldingen over werkende Oekraïners

DEN HAAG (ANP) - Bij het UWV zijn bij elkaar ruim 52.000 meldingen ontvangen van werkgevers dat zij een vluchteling uit Oekraïne in dienst hebben genomen. De meeste Oekraïners vonden werk bij uitzendbureaus en in de horeca. In de regio's Groot Amsterdam en Den Haag zijn de meeste vluchtelingen aan de slag gegaan.

2 uur geleden