Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden wil meer geld naar politie, geen cel meer voor drugsgebruik

Biden wil meer geld naar politie, geen cel meer voor drugsgebruik

MILWAUKEE (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden wil geen geld weghalen bij de politie en wil dat er voor drugsbezit geen celstraffen meer worden opgelegd, zo heeft hij gezegd tijdens zijn vragenuurtje in Milwaukee. Sinds de gewelddadige dood van onder anderen de zwarte arrestant George Floyd klinkt in de Verenigde Staten de roep om budget van de politie te verplaatsen naar wijken en gemeenschappen die het zwaar hebben in sociaaleconomisch opzicht. Het strenge beleid op het gebied van drugs heeft er jarenlang voor gezorgd dat buitenproportioneel veel zwarte Amerikanen in de gevangenis zitten.

Toen Biden tijdens het vragenuurtje werd gevraagd wat hij wil doen aan buurten met veel criminaliteit en hoe hij agenten wil laten trainen om meer mededogen te hebben antwoordde hij "ten eerste door geen geld weg te halen bij de politie". Biden vertelde zijn toehoorders dat hij juist meer geld wil steken in de politie. "We moeten hier meer in investeren om dit te laten werken, zodat we een legitieme politie in de gemeenschappen hebben en zodat we in een situatie komen waarin we de wetgeving kunnen veranderen", aldus Biden.

Tijdens de verkiezingscampagne beloofde Biden 300 miljoen dollar (ongeveer 248 miljoen euro) uit te trekken om meer diverse politiekorpsen te vormen en agenten te trainen om een meer vriendelijke omgang te krijgen met mensen.

Hij herhaalde dinsdag ook de campagnebelofte om een einde te maken aan celstraffen voor drugsgebruikers. "Niemand zou naar de gevangenis moeten vanwege een drugsovertreding. Niemand zou naar de gevangenis moeten voor het gebruik van drugs, ze zouden naar een afkickkliniek moeten", aldus de president.

Meer uit Buitenland

YouTube stopt met verwijderen onware informatie verkiezingen VS

SAN BRUNO (ANP) - YouTube gaat stoppen met het verwijderen van content die ten onrechte beweert dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 werden geplaagd door "fraude, fouten of haperingen", aldus het platform vrijdag. De beslissing kon snel rekenen op kritiek van voorstanders van het bestrijden van mis- en desinformatie.

47 minuten geleden
Duizenden Canadezen in Quebec geëvacueerd vanwege bosbranden

MONTREAL (ANP) - Tienduizend mensen in de Canadese provincie Quebec hebben vrijdag te horen gekregen dat ze hun woningen moeten verlaten als gevolg van oprukkende bosbranden. Volgens parlementslid Stephane Lauzon zijn er zo'n honderd branden in de provincie waarvan er zo'n twintig onbeheersbaar zijn geworden. Ook zijn het er "veel meer dan gisteren".

3 uur geleden
Biden in toespraak:

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdagavond aangekondigd dat hij zaterdag zijn handtekening zal zetten onder het wetsvoorstel dat het schuldenplafond in de Verenigde Staten verhoogt. Hij zei dat om 19.00 uur plaatselijke tijd in zijn eerste toespraak vanuit het Oval Office in het Witte Huis sinds hij twee jaar geleden president werd.

4 uur geleden
Schikking producers Rust en nabestaanden cameravrouw goedgekeurd

SANTA FE (ANP) - Een rechter in New Mexico heeft de schikking tussen de familie van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins en de producenten van de western Rust goedgekeurd. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

7 uur geleden
Wagner-huurlingen vrijwel weg uit veroverd Bachmoet

BACHMOET (ANP/DPA) - Het Russische huurlingenleger Wagner heeft zijn aangekondigde terugtrekking uit de veroverde Oost-Oekraïense stad Bachmoet praktisch voltooid, meldt Wagner-baas Jevgeni Prigozjin. Van de Wagner-eenheden heeft 99 procent de stad verlaten. Alle posities zijn overgedragen aan het Russische ministerie van Defensie. Bachmoet was maandenlang het brandpunt van de Russische strijd om Oekraïens gebied.

9 uur geleden
Treinongeval in India maakt honderden slachtoffers

BALASORE (ANP/RTR/AFP) - Bij een ongeval tussen twee sneltreinen in het oosten van India zijn honderden slachtoffers gevallen. Het gaat voor zover bekend om vijftig tot tachtig doden, hoewel sommige Indiase media melden dat er inmiddels ruim 120 lichamen zouden zijn geborgen. Verder zouden er meer dan 850 gewonden zijn.

10 uur geleden
Pence niet vervolgd om geheime documenten in zijn huis

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse oud-vicepresident Mike Pence wordt niet vervolgd voor de geheime documenten die bij hem thuis werden gevonden. Het onderzoek naar de politicus is afgesloten, bevestigt het ministerie van Justitie na berichtgeving van onder meer CNN.

12 uur geleden