Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden wil meer geld naar politie, geen cel meer voor drugsgebruik

Biden wil meer geld naar politie, geen cel meer voor drugsgebruik

MILWAUKEE (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden wil geen geld weghalen bij de politie en wil dat er voor drugsbezit geen celstraffen meer worden opgelegd, zo heeft hij gezegd tijdens zijn vragenuurtje in Milwaukee. Sinds de gewelddadige dood van onder anderen de zwarte arrestant George Floyd klinkt in de Verenigde Staten de roep om budget van de politie te verplaatsen naar wijken en gemeenschappen die het zwaar hebben in sociaaleconomisch opzicht. Het strenge beleid op het gebied van drugs heeft er jarenlang voor gezorgd dat buitenproportioneel veel zwarte Amerikanen in de gevangenis zitten.

Toen Biden tijdens het vragenuurtje werd gevraagd wat hij wil doen aan buurten met veel criminaliteit en hoe hij agenten wil laten trainen om meer mededogen te hebben antwoordde hij "ten eerste door geen geld weg te halen bij de politie". Biden vertelde zijn toehoorders dat hij juist meer geld wil steken in de politie. "We moeten hier meer in investeren om dit te laten werken, zodat we een legitieme politie in de gemeenschappen hebben en zodat we in een situatie komen waarin we de wetgeving kunnen veranderen", aldus Biden.

Tijdens de verkiezingscampagne beloofde Biden 300 miljoen dollar (ongeveer 248 miljoen euro) uit te trekken om meer diverse politiekorpsen te vormen en agenten te trainen om een meer vriendelijke omgang te krijgen met mensen.

Hij herhaalde dinsdag ook de campagnebelofte om een einde te maken aan celstraffen voor drugsgebruikers. "Niemand zou naar de gevangenis moeten vanwege een drugsovertreding. Niemand zou naar de gevangenis moeten voor het gebruik van drugs, ze zouden naar een afkickkliniek moeten", aldus de president.

Meer uit Buitenland

Biden tegen aanhangers in Michigan: we gaan winnen

DETROIT (ANP) - Tijdens een bijeenkomst vrijdag in de stad Detroit heeft de Amerikaanse president Joe Biden zijn aanhangers verzekerd dat hij Donald Trump gaat verslaan in de verkiezingen in november. Hij noemde de beoogde Republikeinse presidentskandidaat een "bedreiging voor de natie".

1 uur geleden
Elon Musk doneert aan groep die Trump in het Witte Huis wil

WASHINGTON (ANP) - Miljardair Elon Musk heeft gedoneerd aan een politiek actiecomité (PAC) dat zich inzet voor de herverkiezing van Donald Trump. Dat zeggen bronnen aan persbureau Bloomberg.

3 uur geleden
Rechter verwerpt aanklacht tegen Alec Baldwin rond schietincident

SANTA FE (ANP/RTR/AFP) - Een rechter in New Mexico heeft de aanklacht tegen acteur Alec Baldwin rond het dodelijk schietincident op de set van de film Rust verworpen. Volgens Amerikaanse media eindigt de zaak tegen Baldwin hiermee. Er zou bewijs zijn achtergehouden dat ontlastend zou zijn voor de acteur.

4 uur geleden
Beperkingen voor Trump op Facebook en Instagram verdwijnen

WASHINGTON (ANP) - De beperkingen voor de Instagram- en Facebookaccounts van voormalig president Donald Trump worden binnenkort ingetrokken. Dat meldt het Amerikaanse nieuwsplatform Axios, dat zich baseert op de eigenaar van deze sociale media, het bedrijf Meta.

6 uur geleden
Rechtszaken tegen Giuliani, ex-advocaat Trump, kunnen doorgaan

NEW YORK (ANP/RTR) - Een Amerikaanse rechter heeft een einde gemaakt aan het bankroet van Rudy Giuliani, een voormalig advocaat van ex-president Donald Trump. Daardoor kunnen rechtszaken voor smaad en seksuele intimidatie en andere claims tegen Giuliani worden voortgezet.

8 uur geleden
Vertrekhal luchthaven Charleroi ontruimd om verdachte koffer

CHARLEROI (ANP) - Een terminal van de internationale luchthaven van Charleroi is vrijdagavond ontruimd omdat er een verdachte koffer was aangetroffen. Het bleek loos alarm. Volgens de baas van de ook bij Nederlanders geliefde luchthaven, Philippe Verdonck, waren er geen grote problemen. De evacuatie verliep rustig. Passagiers moesten buiten wachten.

10 uur geleden
Doden door instorten steiger Zwitserland

PRILLY (ANP/DPA/AFP) - Zeker drie arbeiders zijn omgekomen door het instorten van een steiger in het westen van Zwitserland. Volgens de politie raakten nog eens acht mensen gewond bij het incident in Prilly bij Lausanne. Vier van hen zouden er ernstig aan toe zijn.

13 uur geleden