Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden wil 70 procent Amerikanen gevaccineerd op 4 juli

Biden wil 70 procent Amerikanen gevaccineerd op 4 juli

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Als het aan president Joe Biden ligt zijn zeven op de tien Amerikaanse volwassenen op 4 juli gevaccineerd met minstens een dosis tegen het coronavirus. Op die feestdag vieren de VS elk jaar de onafhankelijkheid.

Het doel is dat dan 160 miljoen Amerikanen volledig zijn ingeënt, zodat het leven snel weer zijn normale gang kan nemen. Dat zijn er nu 105 miljoen. Van de Amerikanen hebben er 145 miljoen (56 procent) inmiddels één prik gehad.

Het Witte Huis wil dat coronavaccins terechtkomen op plekken waar ze ook daadwerkelijk worden gebruikt. Vaccins die bedoeld zijn voor staten waar blijkt dat minder wordt geprikt, worden doorgesluisd naar staten waar mensen wel hun mouw willen opstropen.

2,3 miljoen prikken

De vaccinatiegraad in de Verenigde Staten verschilt per staat, terwijl de voorraad wordt verdeeld op basis van het aantal volwassenen dat daar woont. Daardoor blijven er flesjes liggen. Biden heeft de gouverneurs van de staten dinsdag verteld dat die vaccins worden herverdeeld. Staten waar de vraag weer aantrekt, kunnen meer bestellen als ze dat willen en verliezen dus niet hun rechten.

Gemiddeld worden in de VS dagelijks 2,3 miljoen prikken gezet, terwijl dat er een paar weken terug nog 3,4 miljoen waren. Maandag waren het er slechts 1,2 miljoen, het laagste aantal sinds februari. Maar Bidens doel is al haalbaar als grofweg de helft van het gemiddelde tempo van de afgelopen maand wordt gehaald.

Meer uit Gezond

Organisatie: behandelcentra longcovid moeten er komen

DEN HAAG (ANP) - Het is bijzonder pijnlijk dat demissionair minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers geen geld uittrekt voor behandelcentra en behandelingen voor patiënten met langdurige covidklachten. Dat laat directeur Diewke De Haen van patiëntenorganisatie PostCovidNL desgevraagd weten na berichtgeving daarover van Kassa. Het is van belang dat de beschikbare kennis over de ziekte gecentreerd wordt op één plek, zodat de naar schatting 90.000 Nederlanders met zeer ernstige klachten geholpen kunnen worden, aldus De Haen.

4 uur geleden
Trimbos: xtc-pillen met gevaarlijke hoeveelheid MDMA in omloop

UTRECHT (ANP) - In de afgelopen weken zijn meerdere xtc-pillen ontdekt waarin een zeer grote hoeveelheid MDMA zit. Mensen die zo'n pil slikken, kunnen daaraan overlijden. Het Trimbos-instituut, dat onderzoek doet naar drugsgebruik, heeft vrijdag een waarschuwing verstuurd, een Red Alert. Dat doet het instituut niet vaak.

15 uur geleden
NVWA: sapkuren bevatten nog steeds onterechte medische claims

UTRECHT (ANP) - Websites blijven sapkuren van medische claims voorzien, terwijl dat niet mag, zegt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De sapkuren zouden volgens de beweringen ziekten kunnen genezen of voorkomen, maar dat is nooit bewezen. Uit eigen onderzoek van de NVWA blijkt dat 17 van de 29 onderzochte websites medische claims plaatsen over hun sapkuren. De NVWA heeft maatregelen genomen.

15 uur geleden
Geen zorgen bij Kuipers over situatie corona in Nederland

DEN HAAG (ANP) - De recente opleving van corona in Nederland is voor demissionair minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) geen reden tot zorg, zei hij vrijdag voorafgaand aan de wekelijke ministerraad. Ziekenhuizen zien de laatste tijd weer meer coronapatiënten binnenkomen.

16 uur geleden
Nivel: kleine groep kwetsbaren vindt vitamine D te duur

UTRECHT (ANP) - Zo'n 5 procent van de kwetsbare mensen die vitamine D voorgeschreven hebben gekregen, is met slikken gestopt nu het voedingssupplement niet langer wordt vergoed, aldus onderzoeksinstituut Nivel. Vitamine D wordt onder meer gebruikt voor de ondersteuning van het immuunsysteem, de spieren en de botten. Een tekort kan met name door te weinig zonlicht ontstaan.

1 dag geleden
Twee nieuwe partijen zetten zich in tegen gehoorschade

DEN HAAG (ANP) - Ook de horeca en de vereniging van podiumtechnici gaan zich inzetten om gehoorschade te voorkomen. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) hebben zich achter het Vierde Convenant Preventie Gehoorschade Versterkte Muziek geschaard. Dat meldt demissionair staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) in een brief aan de Tweede Kamer. Hij ondertekende het convenant zelf ook namens zijn ministerie. Met de nieuwkomers doen nu twaalf partijen mee.

2 dagen geleden
Zoetermeer bezorgd over toekomstig zorgaanbod in HagaZiekenhuis

ZOETERMEER (ANP) - De gemeente Zoetermeer zegt geschrokken te zijn van de financiële problemen bij het HagaZiekenhuis, dat een ziekenhuis in de stad heeft. De gemeente "maakt zich zorgen over de mogelijke gevolgen hiervan voor de toekomst van het zorgaanbod".

2 dagen geleden