Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden wil 70 procent Amerikanen gevaccineerd op 4 juli

Biden wil 70 procent Amerikanen gevaccineerd op 4 juli

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Als het aan president Joe Biden ligt zijn zeven op de tien Amerikaanse volwassenen op 4 juli gevaccineerd met minstens een dosis tegen het coronavirus. Op die feestdag vieren de VS elk jaar de onafhankelijkheid.

Het doel is dat dan 160 miljoen Amerikanen volledig zijn ingeënt, zodat het leven snel weer zijn normale gang kan nemen. Dat zijn er nu 105 miljoen. Van de Amerikanen hebben er 145 miljoen (56 procent) inmiddels één prik gehad.

Het Witte Huis wil dat coronavaccins terechtkomen op plekken waar ze ook daadwerkelijk worden gebruikt. Vaccins die bedoeld zijn voor staten waar blijkt dat minder wordt geprikt, worden doorgesluisd naar staten waar mensen wel hun mouw willen opstropen.

2,3 miljoen prikken

De vaccinatiegraad in de Verenigde Staten verschilt per staat, terwijl de voorraad wordt verdeeld op basis van het aantal volwassenen dat daar woont. Daardoor blijven er flesjes liggen. Biden heeft de gouverneurs van de staten dinsdag verteld dat die vaccins worden herverdeeld. Staten waar de vraag weer aantrekt, kunnen meer bestellen als ze dat willen en verliezen dus niet hun rechten.

Gemiddeld worden in de VS dagelijks 2,3 miljoen prikken gezet, terwijl dat er een paar weken terug nog 3,4 miljoen waren. Maandag waren het er slechts 1,2 miljoen, het laagste aantal sinds februari. Maar Bidens doel is al haalbaar als grofweg de helft van het gemiddelde tempo van de afgelopen maand wordt gehaald.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

5910 nieuwe coronagevallen, gemiddelde daalt flink

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 5910 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Voor een maandag is dat het laagste aantal sinds 5 april. Ook het gemiddelde duikt omlaag.

18 uur geleden
Aantal coronapatiënten op ic's daalt voor vijfde dag op rij

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten op de Nederlandse intensive cares is opnieuw gedaald, met 10 patiënten. Op dit moment liggen er 757 patiënten met corona op de ic's, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maandag. Het is de vijfde dag op rij dat het aantal coronapatiënten op de ic's afneemt.

18 uur geleden
Grapperhaus: de piek in ziekenhuisopnames lijkt achter de rug

DEN HAAG (ANP) - De cijfers van het aantal coronapatiënten dat opgenomen wordt in de ziekenhuizen "lijken toch wel een goede kant op te gaan", maar of dat betekent dat er versoepelingen van de maatregelen mogelijk zijn is nog niet te zeggen. Dat zei demissionair minister van Justitie Ferd Grapperhaus maandag na overleg op het ministerie van Algemene Zaken. Het besluit wordt dinsdag pas definitief, aldus de bewindsman.

19 uur geleden
RIVM krijgt nieuwe directeur coronavaccinaties

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een nieuwe programmadirecteur aangesteld die binnenkort de leiding krijgt over de coronavaccinaties. Marcel van Raaij, die van het ministerie van Volksgezondheid komt, neemt het op 15 juni over van Jaap van Delden, meldt het instituut.

21 uur geleden
Noorwegen stopt waarschijnlijk met Janssen en met AstraZeneca

OSLO (ANP/RTR) - Het Noorse instituut voor volksgezondheid en een speciale commissie die de regering tijdens de pandemie heeft benoemd, hebben beide het advies gegeven de coronavaccins van Johnson&Johnson/Janssen en die van AstraZeneca niet te gebruiken in het vaccinatieprogramma. In het advies van de commissie staat wel dat het geen probleem zou zijn de vaccins toe te dienen aan mensen die dat graag willen.

22 uur geleden
Alle Duitsers krijgen toegang tot Janssen-vaccin

BERLIJN (ANP/DPA) - Alle volwassen Duitsers krijgen toegang tot het coronavaccin van het Leidse Janssen. Dat betekent dat ook jongvolwassenen straks niet hoeven te wachten tot hun leeftijdsgroep aan de beurt is. Zij kunnen zich op vrijwillige basis laten inenten na overleg met een arts over de mogelijke risico's.

23 uur geleden
RIVM doet onderzoek naar langetermijneffectiviteit coronavaccins

BILTHOVEN (ANP) - Het RIVM begint maandag met een groot onderzoek naar de effectiviteit op de lange termijn van de verschillende coronavaccins in Nederland. Het doel ervan is om in alle leeftijdsgroepen inzicht te krijgen in de mate waarin de vaccins bescherming bieden en hoe lang deze bescherming standhoudt.

1 dag geleden