Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden: waarschijnlijk geen bezoek aan Oekraïne tijdens Europatrip

Biden: waarschijnlijk geen bezoek aan Oekraïne tijdens Europatrip

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat waarschijnlijk niet naar Oekraïne tijdens zijn reis naar Europa die deze week begint. In eerste instantie zei hij maandag tegen verslaggevers "dat hangt ervan af" toen hem ernaar werd gevraagd. Later stelde hij: "tijdens deze reis is dat onwaarschijnlijk."

Biden gaat zaterdag naar een G7-bijeenkomst in Duitsland. Begin volgende week reist hij naar Spanje om een top bij te wonen van de NAVO, die plaatsvindt vier maanden na het begin van de Russische invasie van Oekraïne.

Ondanks diverse verzoeken van de Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft de Amerikaanse president Oekraïne nog niet bezocht sinds het uitbreken van de oorlog op 24 februari. Eerder brachten wel de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en defensieminister Lloyd Austin een bezoek aan het land. Zij spraken in de hoofdstad Kiev met Zelenski.

Biden is een van de weinige westerse leiders die de trip naar Kiev nog niet heeft gemaakt. Vorige week was de Franse president Emmanuel Macron samen met de premiers van Duitsland en Italië in Oekraïne. De Britse premier Boris Johnson is al twee keer geweest.

Meer uit Buitenland

Doden en veel schade door tornado en stormen in Mississippi

JACKSON (ANP) - In de Amerikaanse staat Mississippi zijn meer dan twintig doden gevallen door een tornado. De meeste doden vielen volgens Amerikaanse media in het dorp Rolling Fork, ruim honderd kilometer ten noordwesten van Mississippi's hoofdstad Jackson.

30 minuten geleden
Kiev: 'slagen erin situatie rond Bachmoet te stabiliseren'

BACHMOET (ANP/AFP) - Nadat eerder op zaterdag de Britse inlichtingendienst al liet weten dat de Russische aanval op Bachmoet "grotendeels tot stilstand is gekomen", zegt nu ook het hoofd van het Oekraïense leger Valery Zaluzhny dat zijn troepen "erin slagen om de situatie te stabiliseren".

41 minuten geleden
Britse regering wil migranten uit hotels verhuizen

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse regering is volgens SkyNews van plan asielzoekers die in hotels zijn opgevangen, te verhuizen naar onder meer militaire bases of naar veerboten die niet meer varen. Het verhuisplan zou binnen enkele weken worden geopenbaard. De regering ziet naar verluidt niets in de opvang in vakantiedorpen of studentenonderkomens.

2 uur geleden
VN beschuldigen Rusland en Oekraïne van standrechtelijke executies

KYIV (ANP/AFP) - De mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties in Oekraïne maakt zich ernstige zorgen over standrechtelijke executies door zowel Russische als Oekraïense strijdkrachten. Matilda Bogner, het hoofd van de VN-mensenrechtenmissie in Oekraïne, laat weten dat de organisatie documentatie heeft van dergelijke executies van gevangenen aan beide kanten van de strijd.

7 uur geleden
VS klagen Russische infiltrant strafhof Den Haag aan

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten klagen de Rus aan die vorig jaar onder een valse Braziliaanse identiteit probeerde te infiltreren bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. De Amerikanen beschuldigen hem van spionage en diverse vormen van fraude.

11 uur geleden
Geen celstraf voor man die ruim duizend manuscripten stal

NEW YORK (ANP) - De man die zich als anderen voordeed om zo aan ruim duizend nog niet gepubliceerde boeken te komen, is aan een gevangenisstraf ontkomen. Tegen de 30-jarige Italiaan was een jaar cel geëist, maar een rechter in New York oordeelde volgens The New York Times dat hij al lang genoeg in voorarrest had gezeten. Wel wordt hij uitgezet naar Italië of het Verenigd Koninkrijk.

12 uur geleden
Aanklager van Trump met dood bedreigd

NEW YORK (ANP/DPA) - De New Yorkse aanklager Alvin Bragg die een onderzoek leidt naar de Amerikaanse ex-president Donald Trump, is met de dood bedreigd. In het gebouw met het kantoor van Bragg is een envelop afgeleverd met een kaart met daarop de tekst: Alvin, ik ga je vermoorden. In de envelop zat ook een wit poeder, maar dat bleek onschadelijk, melden Amerikaanse media.

16 uur geleden