Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden: waarschijnlijk geen bezoek aan Oekraïne tijdens Europatrip

Biden: waarschijnlijk geen bezoek aan Oekraïne tijdens Europatrip

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat waarschijnlijk niet naar Oekraïne tijdens zijn reis naar Europa die deze week begint. In eerste instantie zei hij maandag tegen verslaggevers "dat hangt ervan af" toen hem ernaar werd gevraagd. Later stelde hij: "tijdens deze reis is dat onwaarschijnlijk."

Biden gaat zaterdag naar een G7-bijeenkomst in Duitsland. Begin volgende week reist hij naar Spanje om een top bij te wonen van de NAVO, die plaatsvindt vier maanden na het begin van de Russische invasie van Oekraïne.

Ondanks diverse verzoeken van de Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft de Amerikaanse president Oekraïne nog niet bezocht sinds het uitbreken van de oorlog op 24 februari. Eerder brachten wel de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en defensieminister Lloyd Austin een bezoek aan het land. Zij spraken in de hoofdstad Kiev met Zelenski.

Biden is een van de weinige westerse leiders die de trip naar Kiev nog niet heeft gemaakt. Vorige week was de Franse president Emmanuel Macron samen met de premiers van Duitsland en Italië in Oekraïne. De Britse premier Boris Johnson is al twee keer geweest.

Meer uit Buitenland

Poetin prijst omgekomen Iraanse president Raisi

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin zegt dat de overleden Iraanse president Ebrahim Raisi een "bijdrage van onschatbare waarde" heeft geleverd aan de betrekkingen tussen hun landen. Raisi was volgens hem een "voortreffelijk politicus" wiens leven was gewijd aan het dienen van Iran.

17 minuten geleden
Israëlische functionaris: Israël niet betrokken bij dood Raisi

TEL AVIV (ANP/RTR) - Israël was niet betrokken bij de dood van de Iraanse president Ebrahim Raisi, zegt een Israëlische functionaris tegen persbureau Reuters. "Wij waren het niet", aldus de bron, die niet met naam genoemd wil worden.

58 minuten geleden
Lichaam van Iraanse president geborgen na helikoptercrash

TEHERAN (ANP/AFP) - De Iraanse Rode Halve Maan meldt dat de lichamen zijn geborgen na de helikoptercrash in noordwesten van Iran. Onder de negen doden zijn president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian.

1 uur geleden
Steunbetuigingen voor Iran na onverwachte dood van president

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - De eerste buitenlandse leiders hebben gereageerd op het plotselinge overlijden van de Iraanse president Ebrahim Raisi. Hij is verongelukt bij een helikoptercrash zondag in Iran. Ook minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian is daarbij omgekomen.

2 uur geleden
Kabinet Iran houdt nieuwe spoedzitting na dood president

TEHERAN (ANP/DPA) - Het kabinet in Iran is voor de tweede keer binnen 24 uur bijeengekomen voor een spoedzitting, melden Iraanse media maandagochtend. Deze stap komt na de bevestiging van het overlijden van president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian.

2 uur geleden
Regering Iran opereert 'zonder verstoring' na dood Raisi

TEHERAN (ANP/AFP) - De regering van Iran zegt "'zonder verstoring" te zullen opereren na de dood van president Ebrahim Raisi. De Iraanse leider is omgekomen bij een helikoptercrash in het noordwesten van Iran.

2 uur geleden
Iraanse president Raisi omgekomen bij helikoptercrash

TEHERAN (ANP/RTR) - De Iraanse president Ebrahim Raisi is omgekomen bij een helikopterongeluk. Ook minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian kwam om het leven bij de crash. Dat meldt het Iraanse persbureau Mehr maandagochtend.

4 uur geleden