Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden: VS zwakker, zieker, armer, meer verdeeld en gewelddadiger

Biden: VS zwakker, zieker, armer, meer verdeeld en gewelddadiger

CLEVELAND (ANP) - De Democratische presidentskandidaat Joe Biden stelt dat de Verenigde Staten onder president Donald Trump "zwakker, zieker, armer, meer verdeeld en gewelddadiger" zijn geworden. Biden werd emotioneel toen hij Trump verweet gesneuvelde soldaten als "losers" en "sukkels" te hebben betiteld, zoals onlangs door het tijdschrift The Atlantic werd gemeld.

In het kwartier waarin de twee presidentskandidaten hun eigen prestaties en die van elkaar bediscussieerden, prees Trump zijn eigen regering. "Er is nooit een regering geweest die heeft gedaan wat ik heb gedaan. Alles ging goed tot Covid kwam." Trump claimde onder meer het leger te hebben "herbouwd" en verweet Biden dat hij als vicepresident veteranen in de steek heeft gelaten.

Biden stelde dat de Obama-regering aan de macht kwam in een recessie en de economische malaise heeft opgelost. "Hij heeft een recessie veroorzaakt", zei Biden over Trump. De Democraat stelde ook dat de Obama-regering tegenstand heeft geboden aan de Russische president Vladimir Poetin en noemde Trump Poetins marionet.

Toen Biden Trump van repliek diende over diens verwijten met betrekking tot het leger wond hij zich zichtbaar op. Biden verwees daarbij naar zijn aan kanker overleden zoon Beau, die als soldaat in Irak diende. "Hij was geen loser maar een patriot."

Meer uit Buitenland

Trump wint ook voorverkiezing in North Dakota

BISMARCK (ANP/RTR) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft ook de Republikeinse voorverkiezingen gewonnen in de staat North Dakota, voorspellen Edison Research en verschillende nieuwszenders.

3 uur geleden
China schroeft defensiebudget verder op en mikt op 5 procent groei

BEIJING (ANP/AFP) - De Chinese regering gaat zijn defensiebudget dit jaar met 7,2 procent opschroeven. Ook mikt Beijing op een economische groei van 5 procent. Dat heeft de regerende communistische partij bekendgemaakt bij de start van de jaarlijkse bijeenkomst van het Volkscongres dinsdag.

3 uur geleden
Super Tuesday laatste kans voor Haley om het Trump lastig te maken

WASHINGTON (ANP) - Het is 'Super Tuesday' in de Verenigde Staten, traditioneel de belangrijkste dag in de voorverkiezingen van de presidentsverkiezingen. Amerikanen uit vijftien staten en een overzees gebied mogen dinsdag naar de stembus voor de voorverkiezingen, die dit jaar bij beide partijen nog weinig spanning hebben opgeleverd. Dinsdag wordt gezien als de laatste kans voor de Republikein Nikki Haley om het partijgenoot Donald Trump nog moeilijk te maken in de race om de nominatie.

3 uur geleden
EU en VK gaan samenwerken om migrantenbootjes te stoppen

LONDEN (ANP) - De douaneautoriteiten van een groep EU-landen, waaronder Nederland, en die van het Verenigd Koninkrijk gaan nauwer samenwerken om de oversteek van migrantenbootjes te verstoren. Dat heeft het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken maandagavond bekendgemaakt.

6 uur geleden
UNRWA: Israëli's hebben gedetineerd personeel gemarteld

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Volgens het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) hebben Israëlische autoriteiten enkele UNRWA-medewerkers tijdens ondervragingen gemarteld. De medewerkers werden vastgehouden op verdenking van medewerking aan de Hamas-aanval van 7 oktober.

10 uur geleden
VN-onderzoek: waarschijnlijk groepsverkrachting bij Hamas-aanval

NEW YORK (ANP/RTR) - Een team deskundigen van de Verenigde Naties heeft bekendgemaakt dat er "redelijke gronden zijn om aan te nemen" dat seksueel geweld, waaronder verkrachting en groepsverkrachting, op verschillende locaties heeft plaatsgevonden tijdens de aanval van 7 oktober op Israël door Hamas-militanten. Eerder maandag had Israël zich beklaagd dat de VN nog geen actie hebben ondernomen op basis van de conclusies in het nieuwe rapport.

10 uur geleden
UNRWA zoekt steun Algemene Vergadering VN na verlies financiering

GAZA-STAD/NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - Het hoofd van het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) verdedigt maandag het werk van zijn organisatie in de Algemene Vergadering van de VN. De organisatie verloor een aanzienlijk deel van haar financiering nadat Israël beweerd had dat UNRWA-medewerkers betrokken waren bij de Hamas-aanval op Israël van 7 oktober.

11 uur geleden