Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden vraagt Amerikaanse oliebedrijven meer olie te produceren

Biden vraagt Amerikaanse oliebedrijven meer olie te produceren

WASHINGTON (ANP/AFP) - Amerikaanse olieconcerns moeten hun productie verhogen en de benzineprijzen voor consumenten verlagen. Daartoe heeft de Amerikaanse president Joe Biden opgeroepen, terwijl hij een nieuwe vrijgave van strategische oliereserves aankondigde in een poging de prijzen van brandstof omlaag te krijgen. Dat betrof 15 miljoen vaten.

Net als Europa kampen de Verenigde Staten met een flink opgelopen inflatie. Dat zet een rem op de Amerikaans economie, hoewel het er nog steeds mogelijk is om voor rond de dollar per liter te tanken.

Het is Biden er veel aan gelegen om benzineprijzen niet verder te laten stijgen. De steeds hogere prijzen voor brandstof tasten namelijk zijn populariteit als president aan. Met tussentijdse verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden en de Senaat in aantocht kan Biden dat nu eigenlijk niet gebruiken.

Dat hij nu aan olieconcerns in de VS vraagt om dan maar meer olie uit de grond te halen is ook een beetje een laatste noodgreep. Oliekartel OPEC besloot onlangs samen met onder meer bondgenoot Rusland juist om minder olie te gaan oppompen. Die landen willen de olieprijzen zo stutten. Dat was tegen het zere been van Biden, maar het lukte de president niet om die stap met diplomatie te voorkomen.

Meer uit Financieel

Energiebedrijven vinden akkoord 'goede basis' energietransitie

DEN HAAG (ANP) - Het hoofdlijnenakkoord is "een goede basis" om verder te gaan met de overgang van fossiele naar duurzame energie, vindt Energie-Nederland. PVV, NSC, BBB en VVD hebben onder meer afgesproken dat de energietransitie "een grote impuls" krijgt en gericht moet zijn op minder afhankelijkheid van "onbetrouwbare landen" voor energie. Nederland moet meer eigen duurzame energie produceren.

12 minuten geleden
Verzekeraar Aegon stijgt in licht lagere AEX na handelsbericht

AMSTERDAM (ANP) - Aegon behoorde donderdag tot de stijgers in de AEX-index op het Damrak, na een handelsupdate van de verzekeraar. Topman Lard Friese sprak daarin van aanhoudende positieve omstandigheden in de Verenigde Staten en Brazilië. Ook stroomde er meer geld naar de vermogensbeheeractiviteiten. Aegon handhaafde verder de doelstellingen voor dit jaar en 2025. Om de aandeelhouders te belonen gaat de verzekeraar voor 200 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen. Het aandeel werd daarop 1 procent hoger gezet.

1 uur geleden
Aandacht voor resultaten Aegon en Lucas Bols op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar de resultaten van verzekeraar Aegon en drankenconcern Lucas Bols. Topman Lard Friese van Aegon sprak in een handelsbericht van aanhoudende positieve omstandigheden in de Verenigde Staten en Brazilië. Ook stroomde er meer geld naar de vermogensbeheeractiviteiten. Aegon handhaafde verder de doelstellingen voor dit jaar en 2025.

1 uur geleden
EasyJet verwacht 'recordzomer' door sterke vraag naar vliegreizen

LUTON (ANP) - EasyJet verwacht flink te profiteren van de sterke vraag naar vliegreizen in het zomerseizoen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van de halfjaarresultaten over haar gebroken boekjaar. EasyJet gaat daardoor uit van een "sterke winstgroei". Over de afgelopen zes maanden noteerde de airline nog wel rode cijfers, al viel dat verlies mee in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

2 uur geleden
Akkoord geeft boeren en tuinders weer perspectief, volgens LTO

DEN HAAG (ANP) - Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) is tevreden over het nieuwe coalitieakkoord. "Dit geeft boeren en tuinders perspectief", heeft LTO-voorzitter Ger Koopmans gezegd in het WNL-programma Goedemorgen Nederland.

2 uur geleden
Ondernemersvereniging evofenedex blij met regeerakkoord

ZOETERMEER (ANP) - Het regeerakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB biedt "genoeg aanknopingspunten om de positie van handels- en productiebedrijven te versterken", reageert de ondernemersvereniging voor handel en logistiek evofenedex.

2 uur geleden
MKB-Nederland vooral blij met 'wat niet in coalitieakkoord staat'

DEN HAAG (ANP) - MKB-Nederland is vooral tevreden over wat er niet in het coalitieakkoord staat. Dat heeft voorzitter Jacco Vonhof gezegd in het WNL-programma Goedemorgen Nederland.

2 uur geleden