Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden voorspelt Russische inval in Oekraïne

Biden voorspelt Russische inval in Oekraïne

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag een Russische invasie van Oekraïne voorspeld. Hij verwacht dat president Vladimir Poetin die stap zet, ondanks de grote economische gevolgen van een dergelijke inval voor Rusland.

Biden suggereerde wel dat een "kleine inval" een minder grote reactie zou uitlokken dan een grootschalige invasie van het land. "Ik weet niet zo zeker of hij weet wat hij gaat doen. Ik denk dat hij zal binnentrekken. Hij moet iets doen", zei Biden in een speech ter ere van zijn eerste jaar als president. "Hij probeert zijn plek in de wereld tussen China en het Westen te vinden."

Uit de voorspelling van de Amerikaanse president blijkt eens te meer dat de Verenigde Staten ervan uitgaan dat Rusland overgaat tot actie in buurland Oekraïne. De Russen hebben meer dan 100.000 manschappen samengetrokken vlakbij de grens.

Biden sprak vorige maand twee keer met Poetin en zegt dat zijn ambtsgenoot ervan doordrongen is welke economische sancties de VS aan het voorbereiden zijn. Als Rusland toch overgaat tot een volledige invasie, dan zal dat het land duur komen te staan, aldus Biden. "Als ze daadwerkelijk doen wat ze kunnen doen met de troepen die zich aan de grens hebben verzameld, wordt het een ramp voor Rusland als het Oekraïne verder binnenvalt." Volgens de Amerikaanse president staan de bondgenoten klaar om de Russische economie dan zwaar te treffen.

5 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

GeelHesje 4 maanden geleden
@Bung: Ik las het ja ... Heel erg foute boel!
bung 88 4 maanden geleden
g. hesje: als er oorlog komt gaat nederland troepen sturen. de bodybags worden meegeleverd--en dan staat de haagse "elite" er bij stil--geeft hier en daar een lintje en spreekt van "onze helden." waarom gaan ze niet zelf voor held spelen? die haagse elite zal niet gemist worden maar een ouder ziel liever een levende zoon dan een door amerika's idioterie gevallen "held".
GeelHesje 4 maanden geleden
@Bung: Niet alleen Vietnam en Afghanistan. Maar ook Irak en vele andere landen en als ze er niet binnen vielen dan zorgden ze er wel voor oorlog op een andere manier door bijv de plaatselijke rebellen van wapens te voorzien enz enz. De lijst is heel erg lang. En als het dan nog was om de onderdrukte mensen te bevrijden maar we weten allemaal dat het alleen maar voor hun eigen belang was en is en altijd gaat zijn. Feitelijk maakt dat Amerika tot de grootste aggressor op deze Aarde!
bung 88 4 maanden geleden
de usa viel vietnam binnen en afghanistan. waar bemoeien ze zich mee? biden is al net zo seniel als trump en totaal niet geschikt voor zijn baan. usa: bemoei je met de enorme problemen in je eigen land. wat rusland doet gaat vde usa niets aan. europa wil asap gas en die mogelijkheid IS er maar mag niet van de usa. en europa doet wat biden wil. laat ze maar barsten. biden zinspeelt er op dat een oorlog wordt uitgevocheten in europa en lacht in zijn vuistje.
GeelHesje 4 maanden geleden
Waar bemoeien die Amerikaantjes zich mee??? Zij willen geen Nord Stream 2 en zij willen de gaspijplijn via Oekraïne naar Europa dicht hebben zodat wij hier in de EU een mega gas probleem gaan krijgen en zij voor een veel hogere prijs LNG aan ons kunnen gaan verkopen misschien? Rusland krijgt overal de schuld van maar zij zijn NIET de veroorzakers van deze ruzie! En als het fout gaat dan gaat het heel erg fout want dan zitten wij midden in de vuurlinie. Met dank aan die altijd en overal oorlog zoekende Amerikaantjes!

Meer uit Buitenland

Minister Lavrov: focus van Rusland op relatie met China

MOSKOU (ANP/RTR) - Moskou is bereid om eventuele pogingen van het Westen om de banden met Rusland te herstellen te overwegen, maar de focus van Rusland ligt momenteel op het verder ontwikkelen van de relatie met China, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov maandag. Volgens de buitenlandminister wil Rusland de banden met het Westen alleen herstellen als daar noodzaak toe is.

1 uur geleden
Franse minister weigert af te treden na verkrachtingsaanklachten

PARIJS (ANP/RTR/AFP) - De nieuwe Franse minister voor onder anderen gehandicapten weigert af te treden nadat twee vrouwen hem hadden beschuldigd van verkrachting. Damien Abad ontkent de aantijgingen die in het weekend aan het licht waren gekomen. "Moet een onschuldige man aftreden? Ik denk van niet."

5 uur geleden
Twintig landen gaan extra wapens aan Oekraïne leveren

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Ongeveer twintig landen gaan extra wapens leveren aan het door Rusland aangevallen Oekraïne. Denemarken voorziet het Oekraïense leger van krachtige antischeepsraketten van het type Harpoon om de kust aan de Zwarte Zee te beschermen, meldt de Amerikaanse defensieminister Lloyd Austin na een bijeenkomst met bondgenoten waaronder Nederland.

5 uur geleden
Aantal Engelse gevallen van apenpokken ruim verdubbeld

LONDEN (ANP) - Het aantal gevallen van apenpokken in Engeland is ruim verdubbeld. Het steeg met 36 tot 56 bevestigde gevallen sinds 7 mei, melden de Britse gezondheidsautoriteiten.

7 uur geleden
Brits ex-parlementslid krijgt celstraf wegens aanranding in 2008

LONDEN (ANP) - Een voormalig Conservatief Brits parlementslid heeft anderhalf jaar cel gekregen wegens aanranding van een destijds 15-jarige jongen in 2008. Hij werd in april schuldig bevonden, berichtte SkyNews. De voormalige parlementariër Imran Ahmad Khan die islamiet en homoseksueel is, zou de jongen in een huis in Staffordshire gin-tonics hebben gegeven en aangerand. De jongen vluchtte het huis uit en maakte melding van het incident, maar diende geen officiële klacht in. Daarmee was de zaak voor de plaatselijke politie afgedaan.

8 uur geleden
WHO denkt niet dat apenpokkenvirus is gemuteerd

GENÈVE (ANP/RTR) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft geen reden om aan te nemen dat het apenpokkenvirus zich heeft gemuteerd. Rosamund Lewis van de pokkenafdeling van de WHO, zei maandag tijdens een informatiebijeenkomst in Genève dat mutaties bij dit virus sowieso weinig voorkomen. Volgens de WHO is de situatie beheersbaar.

8 uur geleden
Aantal werkende Oekraïense vluchtelingen ruim verdubbeld tot 9615

DEN HAAG (ANP) - Het aantal in Nederland werkende Oekraïense vluchtelingen is de afgelopen drie weken meer dan verdubbeld tot 9615. Dat was de stand van afgelopen vrijdag, aldus uitkeringsinstantie UWV. Een woordvoerder van het UWV verwacht dat inmiddels de grens van 10.000 is gepasseerd.

10 uur geleden