Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden verwacht top met Poetin in juni

Biden verwacht top met Poetin in juni

WASHINGTON (ANP) - Een topconferentie tussen de presidenten Joe Biden en Vladimir Poetin kan in juni worden gehouden, hoopt en verwacht Biden. Het Amerikaanse staatshoofd is dan in Europa voor overleg met NAVO-, G7- en EU-partners.

Biden nodigde zijn Russische ambtgenoot vorige maand uit om te praten over de spanningen rond Oekraïne, de behandeling van oppositieleider Alexej Navalni en andere twistpunten. Poetin liet weten de voorkeur te geven aan een ontmoeting in Europa, maar liet dat wel afhangen van het Amerikaanse gedrag. Biden is ondanks alle conflicten en meningsverschillen uit op een stabiele relatie met Moskou.

De relaties zijn er de afgelopen weken na uitwijzing van diplomaten door beide partijen niet beter op geworden, maar zowel Biden als een adviseur van Poetin gaf aan dat aan de planning voor een top wordt gewerkt. Oostenrijk en Finland zijn in beeld als mogelijke gastheer.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Rusland noemt VS en Tsjechië onvriendelijk, minder ambassadestaf

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische regering heeft de Verenigde Staten en Tsjechië vrijdag officieel aangemerkt als onvriendelijke landen. Daardoor is het maximumaantal medewerkers op de ambassade van die landen in Rusland beperkt tot negentien.

16 minuten geleden
‘Duitsland bestempelt VK tot risico wegens Indiase coronavariant’

BERLIJN (ANP/RTR) - Duitsland is van plan het Verenigd Koninkrijk tot risicogebied te verklaren vanwege de extra besmettelijke Indiase variant van het coronavirus die daar de ronde doet. Het besluit kan deze vrijdag al worden genomen, zeggen bronnen tegen persbureau Reuters.

53 minuten geleden
Libanese betogers dringen Israël binnen

METULAH (ANP) - Een groepje pro-Palestijnse betogers is vanuit Libanon Israël binnengedrongen en weer verjaagd, volgens plaatselijke media. Een groep stookte vuurtjes bij hekken langs de grens en wist vervolgens door een opening in de afrasteringen Israëlisch grondgebied te bereiken. Volgens plaatselijke media is door grenswachten op betogers geschoten en is er een gewond geraakt. De indringers zijn korte tijd later weer naar Libanon teruggegaan.

2 uur geleden
Rechter stopt zaak tegen Italiaanse ex-minister over migranten

CATANIA (ANP/AFP) - Een rechtbank op Sicilië heeft bepaald dat de voormalige minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, niet terecht hoeft te staan voor de 'ontvoering' van bootmigranten. Aanklagers voerden aanvankelijk tegen Salvini aan dat hij migranten op zee wederrechtelijk vasthield omdat hij een boot met migranten weigerde toe te laten tot Italiaanse havens in afwachting van toezeggingen uit andere Europese landen om ze op te nemen.

3 uur geleden
Een op de tien Belgen volledig gevaccineerd

BRUSSEL (ANP) - Een op de tien Belgen is volledig gevaccineerd tegen Covid-19. Volgens het gezondheidsinstituut Sciensano hebben 1.196.831 inwoners van België, ofwel 13 procent van alle volwassenen, de nodige prikken gehad. Dat komt overeen met 10,4 procent van de totale bevolking.

4 uur geleden
VS hebben basis in Kandahar na bijna 20 jaar verlaten

KANDAHAR (ANP/AFP) - De VS hebben de ontmanteling van de grote militaire basis in het Afghaanse Kandahar afgerond. Het was de op één na grootste basis van Amerikaanse troepen in het land. Kandahar, 450 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Kabul, is de tweede stad van het land en de regio staat bekend als de geboortegrond van de radicale Taliban.

4 uur geleden
Doden door explosie in moskee Afghanistan

KABUL (ANP/RTR) - Een explosie in een moskee in de Afghaanse hoofdstad Kabul heeft zeker twaalf mensen het leven gekost. De ontploffing komt op een moment waarop in Afghanistan een korte wapenstilstand geldt vanwege het einde van de ramadan.

5 uur geleden