Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden 'verontwaardigd' over doden hulpverleners door Israël

Biden 'verontwaardigd' over doden hulpverleners door Israël

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden zei dinsdag dat hij "verontwaardigd en diepbedroefd" is door de Israëlische luchtaanval in Gaza waarbij zeven mensen omkwamen die voor de ngo World Central Kitchen (WCK) werkten. "Nog tragischer is dat dit geen op zichzelf staand incident is", vervolgde Biden. "Dit conflict is een van de ergste in de recente geschiedenis, als je kijkt naar het aantal hulpverleners dat is omgekomen."

Biden zei ook dat Israël niet genoeg doet om hulpverleners en burgers in Gaza te beschermen. "De Verenigde Staten hebben er herhaaldelijk bij Israël op aangedrongen om hun militaire operaties tegen Hamas te combineren met humanitaire operaties, om burgerslachtoffers te voorkomen", zei hij. Hij gaf niet aan wat de eventuele consequenties zijn als Israël daar niet aan voldoet.

Meer uit Buitenland

Israëlische president Herzog bedankt militairen, burgers en de VS

JERUZALEM (ANP/DPA) - De Israëlische president Isaac Herzog heeft de militairen en burgers in het land en de VS bedankt voor hun inzet bij de Iraanse aanvallen op Israël. Hij sprak zijn dank uit aan "een coalitie van naties geleid door de VS en president Biden".

6 minuten geleden
Iran: als Israël terugslaat volgt nog grotere aanval

TEHERAN (ANP/RTR) - Iran heeft Israël gewaarschuwd voor verdere escalatie als het besluit de grootschalige Iraanse raket- en droneaanval te vergelden. Iran zal dan een nog grotere aanval uitvoeren dan afgelopen nacht, berichten Iraanse media.

36 minuten geleden
VS veroordelen Iraanse aanval en willen geen escalatie

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken veroordeelt de Iraanse aanvallen op Israël "in de sterkste bewoordingen". "Terwijl wij geen escalatie willen, gaan we door met steun aan de Israëlische defensie en zoals de president (Joe Biden) heeft gezegd, zullen wij Amerikaans personeel verdedigen."

42 minuten geleden
Trump haalt uit naar 'corrupte' rechter in zwijggeldzaak

SCHNECKSVILLE (ANP/RTR) - De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft hard uitgehaald naar de rechter die gaat over zijn eerste strafzaak. Hij omschreef rechter Juan Merchan op een campagnebijeenkomst in Pennsylvania als slinks en corrupt.

50 minuten geleden
Japan veroordeelt Iraanse vergeldingsaanvallen sterk

TOKIO (ANP/RTR) - Japan noemt de Iraanse vergeldingsaanvallen op Israël een escalatie, die de toestand in het Midden-Oosten verergert. Iran heeft als reactie op een Israëlische aanval op de Iraanse ambassade in de Syrische hoofdstad Damascus veel raketten en drones op Israël afgeschoten. Japan veroordeelt dat en vindt vrede en stabiliteit belangrijk, aldus een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Tokio.

58 minuten geleden
Israël zegt dat Hamas voorstel voor bestand heeft afgewezen

JERUZALEM (ANP/RTR/AFP) - Israël zegt dat Hamas het meest recente voorstel heeft afgewezen voor een bestand in de Gazastrook. Dat betekent dat Israël zijn doelen in dat gebied ongeremd blijft nastreven, meldt het kantoor van premier Benjamin Netanyahu.

1 uur geleden
EU-topvrouw veroordeelt aanval Iran op Israël

BRUSSEL (ANP) - EU-topvrouw Ursula von der Leyen heeft de aanval van Iran op Israël scherp veroordeeld. De voorzitter van de Europese Commissie eist dat de Iraniërs en hun bondgenoten de beschietingen meteen staken.

1 uur geleden