Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden vergroot voorsprong op Trump in Nevada

Biden vergroot voorsprong op Trump in Nevada

Carson City (ANP/BLOOMBERG) - De Democraat Joe Biden heeft zijn voorsprong op president Trump in de cruciale staat Nevada vergroot, van ongeveer 8000 naar 12.000 stemmen. Het verschil is nu ongeveer een procentpunt.

De westelijke staat is goed voor zes kiesmannen. Als Biden daar wint en als wordt bevestigd dat hij in Arizona heeft gewonnen, heeft hij de benodigde 270 kiesmannen op zak. Hij kan dan worden uitgeroepen tot de 46e president van de VS.

Een kandidaat kan ongeacht het verschil een hertelling van de stemmen aanvragen.

Rechtszaak

Het campagneteam van president Trump kondigde eerder op de dag aan een rechtszaak aan te spannen vanwege vermeende verkiezingsfraude in Nevada. Zeker 10.000 mensen in de staat zouden hun stem hebben uitgebracht terwijl dat niet zou mogen. Bewijs werd niet geleverd.

Democrate Hillary Clinton won vier jaar geleden van Donald Trump in Nevada, met een voorsprong van 2,4 procentpunt.

Meer uit Buitenland

VN krijgen geen toegang meer tot Gaza via Rafah

GENEVE (ANP/AFP) - De Verenigde Naties mogen van de Israëlische autoriteiten de Gazastrook niet meer binnengaan via de grensovergang bij Rafah. Een woordvoerder van VN-hulporganisatie OCHA heeft dat gezegd nadat de grensovergang onder Israëlische controle was gekomen.

41 minuten geleden
Poetin beëdigd voor vijfde termijn als president van Rusland

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - Vladimir Poetin is voor de vijfde keer beëdigd als president van Rusland. Hij is daarmee begonnen aan een nieuwe termijn van zes jaar. Hij zei in een korte toespraak dat zijn land nu een ingewikkelde tijd doormaakt. "We zullen deze moeilijke periode met waardigheid doorkomen en er nog sterker uitkomen."

1 uur geleden
Advies aan EU-hof: erken transgender uit andere lidstaat

LUXEMBURG (ANP) - EU-landen moeten een geslachtsverandering erkennen die in een andere lidstaat is geregistreerd. EU-landen zijn wel vrij om zelf regels te maken voor bijvoorbeeld het aangaan van een huwelijk, zo luidt een belangrijk advies aan de Europese rechter.

1 uur geleden
Hamas vuurt raketten af op Israëlisch leger bij Kerem Shalom

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Hamas heeft opnieuw raketten afgevuurd op Israëlische militairen bij de grensovergang Kerem Shalom. Een eerdere aanval leidde tot de sluiting van de belangrijke overgang tussen Israël en de Gazastrook.

1 uur geleden
Doden en gewonden door steekpartij in ziekenhuis China

BEIJING (ANP/AFP) - Een steekpartij in een Chinees ziekenhuis heeft twee mensen het leven gekost. Daarnaast zijn 21 gewonden gevallen, melden de regionale autoriteiten in een verklaring op WeChat.

1 uur geleden
Autoriteiten Gaza melden ruim vijftig doden in dag tijd

GAZA-STAD (ANP/RTR/AFP) - De oorlog in Gaza heeft in 24 uur tijd aan ten minste 54 mensen het leven gekost, meldt het ministerie van Volksgezondheid in het gebied. Het dodental is daarmee gestegen tot 34.789. Daarnaast zijn 78.204 mensen gewond geraakt.

1 uur geleden
Gegevens Britse militairen buitgemaakt bij grote hack

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse krijgsmacht is doelwit geworden van een grootschalige hack, melden Britse media. Volgens Sky News en de BBC was de hack het werk van China. De Britse minister van Defensie bevestigt dat er met grote spoed een database offline is gehaald.

3 uur geleden