Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden vergelijkt belasting Trump met die van werkende Amerikanen

Biden vergelijkt belasting Trump met die van werkende Amerikanen

WASHINGTON (ANP) - Het campagneteam van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft in een video de inkomstenbelasting die president Donald Trump in 2016 betaalde vergeleken met de belastingen die werkende Amerikanen betalen. Het is een reactie op het bericht van The New York Times dat Trump in 2016 en 2017 750 dollar aan inkomstenbelasting betaalde.

In de video worden beelden van onder meer leraren, verplegers en bouwvakkers getoond, telkens staat er dan bij vermeld hoeveel belasting zij jaarlijks betalen. Zo betalen leraren ruim 7000 dollar en bouwvakkers ongeveer 16.000 dollar. Biden wil hiermee aantonen dat de "selfmade miljardair" Trump aanzienlijk minder betaalt dan de gemiddelde Amerikaan. Ook running mate Kamala Harris deelde de video.

Ook andere Democraten reageerden boos en verbaasd op het bericht van The New York Times, dat overigens door Trump wordt afgedaan als nepnieuws. "Het artikel van The New York Times geeft een inkijk in hoe president Trump de wet heeft gebruikt om geen belasting te betalen", aldus voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi. "Het is een teken van Trumps minachting voor de werkende Amerikanen dat hij jarenlang de belastingwet heeft misbruikt en daarna een wet heeft aangenomen om de rijken nog rijker te maken."

Alexandria Ocasio-Cortez, een progressief lid van het Huis, zei dat zij in 2016 en 2017 duizenden dollars aan belasting afdroeg toen ze nog werkte als barvrouw. "Trump droeg nog minder bij aan het welzijn van ons land dan barpersoneel en ongedocumenteerde migranten. Donald Trump heeft nooit meer om ons land gegeven dan om zichzelf."

Meer uit Buitenland

VN-gezant ziet geen rechtvaardiging voor Israëls bloedbad in Gaza

GAZA-STAD (ANP) - Francesca Albanese, de speciale VN-rapporteur voor de bezette Palestijnse gebieden, vindt dat niets "behalve pure waanzin" Israëls "bloedbad onder burgers" in Gaza kan rechtvaardigen.

48 minuten geleden
Sanders pleit tegen VS-financiering 'inhumane strategie' Israël

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse senator Bernie Sanders heeft in een open brief aan zijn Democratische collega's in de senaat gepleit tegen de 10,1 miljard dollar hulp die de Verenigde Staten op het punt staan aan Israël te geven. Woensdag neemt de senaat een wetsvoorstel voor 110 miljard dollar aan buitenlandse hulp, deels bestemd voor Israël, in behandeling.

1 uur geleden
Opnieuw minder treinen in België door staking

BRUSSEL (ANP) - Net als een maand geleden rijden veel treinen in België woensdag en donderdag niet door een spoorstaking. Op de intercity's tussen Amsterdam en Brussel kunnen reizigers wel rekenen, meldt spoorwegmaatschappij NMBS. Voor de internationale Eurostar-treinen, die Nederland via België met Londen en Parijs verbinden, wordt ook niet of nauwelijks hinder verwacht.

2 uur geleden
AzG en WHO: ziekenhuizen in zuiden Gaza 'op een breekpunt'

GAZA-STAD (ANP) - Ziekenhuizen in centraal en zuidelijk Gaza bevinden zich "op een breekpunt" en hebben moeite de toestroom van patiënten op te vangen te midden van de Israëlische aanvallen op Gaza. Dat zeggen vertegenwoordigers van Artsen zonder Grenzen (AzG) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) tegen het Amerikaanse ABC News.

3 uur geleden
Huis VS stelt in resolutie antizionisme gelijk aan antisemitisme

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een resolutie aangenomen waarin het onder meer "duidelijk verklaart dat antizionisme antisemitisme is", melden Amerikaanse media. Zionisme is het streven naar een onafhankelijke Joodse staat.

5 uur geleden
Biden: weet niet of ik herkiesbaar was als Trump niet meedeed

WESTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden betwijfelt of hij herkiesbaar zou zijn als president als hij het niet zou opnemen tegen Donald Trump. Dat heeft hij gezegd bij een bijeenkomst even buiten Boston waar geld werd opgehaald voor de campagne voor de presidentsverkiezingen van de Democraten.

7 uur geleden
Peruaans hof geeft opdracht tot vrijlating oud-president Fujimori

AREQUIPA (ANP/AFP/RTR) - Het grondwettelijk hof van Peru heeft opdracht gegeven om de voormalige president Alberto Fujimori vrij te laten. De 85-jarige Fujimori werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar voor misdaden tegen de menselijkheid onder zijn bewind.

7 uur geleden