Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden: vaccin op korte termijn is onredelijk

Biden: vaccin op korte termijn is onredelijk

MOOSIC (ANP) - De Democratische Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden heeft woensdag de claim van president Trump dat er binnenkort mogelijk een coronavaccin is in de Verenigde Staten fel tegengesproken. Trump zei dinsdag dat het land weken verwijderd is van een dergelijk vaccin.

"Het idee dat er een vaccin komt en alles morgen weer in orde is, het is simpelweg niet rationeel, niet redelijk", zei Biden tijdens een bijeenkomst met burgers in de staat Pennsylvania, die georganiseerd werd door CNN.

Bij eenzelfde soort evenement zei Trump dinsdag dat een vaccin mogelijk in drie à vier weken tijd, nog voor de presidentsverkiezingen in november, voorhanden is. Op een persconferentie stelde de Republikein een dag later dat eind dit jaar minstens honderd miljoen coronavaccins verspreid worden in de VS. De meeste deskundigen, waaronder het hoofd van gezondheidsdienst CDC, verwachten echter dat een vaccin mogelijk medio volgend jaar of iets later op grote schaal beschikbaar kan zijn.

Biden viel Trump gedurende de avond meerdere keren aan op diens aanpak van de coronapandemie. Zelf ligt de president recentelijk onder vuur nadat uit geluidsopnames door de vermaarde journalist Bob Woodward bleek dat Trump al vroegtijdig wist hoe gevaarlijk het nieuwe coronavirus is, maar dat opzettelijk bagatelliseerde. "Hij wist het en deed niets", zei Biden daarover. "Het is zowat crimineel." Zelf zei Trump onlangs dat hij paniek probeerde te voorkomen.

Meer uit Buitenland

Zus Noord-Koreaanse leider waarschuwt tegen flyeracties

PYONGYANG (ANP/RTR) - De invloedrijke zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un waarschuwt voor "verwoestende gevolgen" als er weer propagandaflyers naar Noord-Korea worden gestuurd. Er zijn zeker 29 grote ballonnen met daarin flyers gevonden, aldus zus Kim Yo-jong in een verklaring aan het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA.

1 uur geleden
Duitse minister verbiedt uiterst rechts medium Compact

BERLIJN (ANP/DPA) - De sociaaldemocratische Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser heeft het blad Compact verboden omdat het extreemrechts zou zijn. Er zijn invallen gedaan in kantoren van het blad en woningen van eigenaren en uitgevers in vier deelstaten. Volgens Faeser is het in 2010 opgerichte medium "een cruciale spreekbuis voor de extreemrechtse scene" in Duitsland.

2 uur geleden
Media: schutter Trump half uur voor aanslag gespot op dak gebouw

BUTLER (ANP) - Thomas Crooks, de man die zaterdag in de Amerikaanse staat Pennsylvania een aanslag pleegde op oud-president Donald Trump, werd ongeveer een half uur voor hij schoten loste door agenten gespot op een dak. Dat meldt de lokale nieuwszender Channel 11 op basis van politiebronnen. Trump raakte bij de aanslag lichtgewond, maar een omstander en later ook de schutter zelf werden gedood.

4 uur geleden
Biden: niemand heeft meer voor de Palestijnen gedaan dan ik

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft gezegd dat hij "de Palestijnen zeer steunt" en "meer voor de Palestijnse gemeenschap heeft gedaan dan wie dan ook". Dat zei Biden in een interview waarin hij zichzelf ook een "zionist" noemde.

5 uur geleden
Trump arriveert op Republikeins partijcongres met oor in verband

MILWAUKEE (ANP) - De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is maandagavond lokale tijd gearriveerd op het Republikeinse partijcongres in Milwaukee, in de staat Wisconsin. De oud-president had een verband over zijn oor, waaraan hij zaterdag gewond was geraakt toen hij tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania werd beschoten.

5 uur geleden
Biden bereid in september opnieuw in debat te gaan met Trump

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft bevestigd dat hij in september opnieuw in debat wil gaan met de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. In het eerste debat van de huidige campagne voor de verkiezingen, vorige maand, oogde Biden regelmatig verward en fragiel.

6 uur geleden
Nieuw, rechtser Europarlement buigt zich meteen over de posten

STRAATSBURG (ANP) - Een nieuw, rechtser Europees Parlement treedt dinsdag aan. Nog maar nauwelijks geïnstalleerd moeten de nieuwe Europarlementariërs deze week meteen belangrijke beslissingen nemen over posten en taakverdeling. Ze kiezen bijvoorbeeld een nieuwe voorzitter voor henzelf, én een voor de Europese Commissie.

6 uur geleden