Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden spreekt met leiders zwarte gemeenschap in Delaware

Biden spreekt met leiders zwarte gemeenschap in Delaware

WILMINGTON (ANP/RTR) - De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft maandag met leiders van de zwarte gemeenschap in de Amerikaanse stad Wilmington gesproken over de protesten in het land en over institutioneel racisme. Het gesprek vond plaats in een kerk en het is een van de eerste keren dat Biden naar buiten gaat sinds het begin van de lockdown vanwege het coronavirus.

In het begin van het gesprek luisterde Biden vooral naar wat zijn gesprekspartners hem te zeggen hadden. Ze uitten hun zorgen over de aanpak van racisme binnen onder meer de politie. Ook vroegen ze Biden om een zwarte vrouw als running mate te nemen.

De voormalig vicepresident van de VS zei dat hij in zijn eerste honderd dagen als president een raad van toezicht wil opstarten voor de politie. Ook is hij van plan om, als hij gekozen wordt, een belangrijk deel van het geld bedoeld voor de wederopbouw na de coronacrisis te gebruiken om minderheden in het land te helpen. Minderheden in de VS worden onevenredig hard getroffen door de crisis. Hij wil dan ook direct institutioneel racisme aanpakken.

Biden deed geen toezeggingen over wie zijn running mate en dus mogelijk vicepresident wordt. Hij zei wel dat er een aantal zwarte vrouwen op de kandidatenlijst staan.

Meer uit Politiek

Nederland dient als eerste EU-land plan voor minimumbelasting in

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft het wetsvoorstel voor een minimumwinstbelasting naar de Tweede Kamer gestuurd. Het voorstel is een uitwerking van internationale afspraken met bijna 140 landen, en Nederland is het eerste EU-land waarin het wetsvoorstel bij het parlement is ingediend.

5 uur geleden
Prominente rol voor Rutte op grote Europese top in Moldavië

CHISINAU (ANP) - President Maia Sandu van Moldavië heeft premier Mark Rutte gevraagd een toespraak te houden bij de opening van de top donderdag van de Europese politieke gemeenschap (EPC). Volgens ingewijden is Rutte "vereerd" met het verzoek om de bijna vijftig Europese regeringsleiders en staatshoofden toe te spreken in een wijnkasteel in het Moldavische dorp Bulboaca, waar de EPC-top wordt gehouden.

9 uur geleden
Plan kabinet helpt zwaarst geraakte Groninger mogelijk amper

GRONINGEN (ANP) - Een belangrijke maatregel van het kabinet om de afhandeling van aardbevingsschade voor Groningers te verruimen en versimpelen, dreigt tot grote verschillen te leiden. Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) wijst er in een brief aan het kabinet op dat juist gedupeerden met de grootste schades in de kern van het bevingsgebied "niet tot zeer beperkt" worden geholpen met de voorgestelde ingreep.

9 uur geleden
Kaag wil gratis gebruik Geldmaat in wet vastleggen

DEN HAAG (ANP) - Het opnemen van contant geld bij Geldmaat-automaten mag particulieren ook in de toekomst niks extra's gaan kosten, vindt minister Sigrid Kaag (Financiën). Zij is er niet gerust op dat dit nog langer via vrijwillige afspraken met banken te regelen is, en bereidt daarom wetgeving voor.

10 uur geleden
Weggestuurd Statenlid GroenLinks klaagde over discriminatie

DEN HAAG (ANP) - Het Zuid-Hollandse Statenlid Debora Fernald heeft vorig jaar bij GroenLinks klachten ingediend over discriminatie binnen de partij. Een woordvoerster van GroenLinks bevestigt dat de externe klachtencommissie de klachten "grotendeels gegrond" heeft verklaard en aanbevelingen heeft gedaan, onder meer om ongewenst gedrag te voorkomen. Fernald werd dinsdag direct na de Eerste Kamerverkiezingen uit de fractie van GroenLinks gezet omdat ze niet op haar eigen partij, maar op Volt had gestemd.

11 uur geleden
VVD wil minder ruimte voor kabinet om af te wijken van begroting

DEN HAAG (ANP) - De VVD wil dat het kabinet minder gebruikmaakt van een wettelijk geregelde mogelijkheid om (extra) geld uit te geven zonder dat het parlement daar toestemming voor heeft gegeven. Deze uitzondering moet beperkt blijven tot noodzakelijke situaties, vindt de grootste regeringspartij. Een bewindspersoon moet wat de VVD betreft ook goed motiveren waarom het wil afwijken van de begroting en daarover zowel de Eerste als de Tweede Kamer vooraf in ieder geval goed informeren.

12 uur geleden
Schouten: fiat Eerste Kamer voor Pensioenwet belangrijke stap

DEN HAAG (ANP) - Minister Carola Schouten (Pensioenen) noemt het "een belangrijke stap" dat ook de Eerste Kamer heeft ingestemd met de nieuwe Pensioenwet. "Met deze wet zorgen we dat ons pensioen goed geregeld blijft", aldus de bewindsvrouw.

23 uur geleden