Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden: scheiden migrantenkinderen van ouders misdadig

Biden: scheiden migrantenkinderen van ouders misdadig

NASHVILLE (ANP) - De Democratische kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap Joe Biden heeft hard uitgehaald naar het voormalige beleid van de Trump-regering om de kinderen van illegale migranten te scheiden van hun ouders. Biden noemde dat beleid "misdadig" tijdens het laatste verkiezingsdebat. Trump stelde dat het bewuste beleid juist dateerde uit de Obama-periode.

In het derde debatsegment ging het over Amerikaanse families en bracht gespreksleider Kristen Welker het familiescheidingsbeleid aan de orde. Daarop opende Biden frontaal de aanval op de Trump-regering.

De Verenigde Staten begonnen in mei 2018 met het beleidsmatig scheiden van migrantengezinnen. Nadat er in binnen- en buitenland alom schande was gesproken van beelden van huilende kinderen in kooien, besloot de regering de praktijken na zes weken weer te staken, behalve in gevallen waarin de ouders "een risico" voor hun kinderen vormden.

Biden hamerde er nog eens op dat meer dan 500 kinderen nog steeds niet met hun ouders zijn herenigd. President Trump zei dat het familiescheidingsbeleid dateerde uit het Obama-tijdperk. "Hij bouwde de kooien, wij pasten het beleid aan", aldus de president, die nooit een geheim heeft gemaakt van zijn harde aanpak van illegale migranten.

In het derde segment kwamen ook het zorgstelsel en sociaaleconomische ongelijkheid aan bod. Trump gaf de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi er de schuld van dat er nog altijd geen coronasteunpakket is.

Meer uit Buitenland

Oorlogskabinet Israël weer bijeen om aanpak Iran te bespreken

JERUZALEM (ANP/RTR) - Het Israëlische oorlogskabinet komt dinsdag bijeen. Er wordt dan opnieuw overlegd over hoe gereageerd moet worden op de grote Iraanse drone- en raketaanval van afgelopen weekend, zegt een ingewijde tegen Reuters.

7 minuten geleden
Denen in actie om kunst te redden uit brandende beurs Kopenhagen

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - In Denemarken worden verwoede pogingen gedaan om kunst en historische voorwerpen te redden uit het brandende historische beursgebouw in Kopenhagen. De hulpdiensten, werknemers van de Kamer van Koophandel en passanten helpen bij het wegdragen van schilderijen en andere werken.

22 minuten geleden
Zelensky: grote energiecentrale verwoest door tekort aan raketten

KYIV (ANP) - Oekraïne stond machteloos bij een Russische aanval op een belangrijke energiecentrale door een tekort aan luchtafweerraketten. Dat zegt president Volodymyr Zelensky in een interview met een Amerikaanse zender PBS.

38 minuten geleden
Hoogste temperatuur ooit gemeten in Mexico-Stad

MEXICO-STAD (ANP) - In Mexico-Stad is een meer dan 25 jaar oud temperatuurrecord gebroken. Op maandag werd in de Mexicaanse hoofdstad een temperatuur van 34,2 graden gemeten op het weerstation van Tacubaya. Het vorige record stond op 33,9 graden en werd op 9 mei 1998 gemeten.

1 uur geleden
VK komt met wetgeving tegen seksuele deepfakes

LONDEN (ANP) - De Britse regering gaat het maken van seksuele deepfakes criminaliseren. Het wordt strafbaar om zo'n expliciete digitale kopie van een persoon te maken zonder dat die toestemming heeft gegeven.

1 uur geleden
'Held' van dodelijke steekpartij Sydney mag in Australië blijven

SYDNEY (ANP) - Een Fransman die een heldenstatus kreeg na een dodelijke steekpartij in Sydney, mag in Australië blijven. Damien Guerot krijgt volgens zijn advocaat een permanente verblijfsstatus, bericht omroep ABC.

2 uur geleden
Grote brand uitgebroken in historisch beursgebouw in Kopenhagen

KOPENHAGEN (ANP/RTR/DPA) - Het historische beursgebouw in het centrum van Kopenhagen is getroffen door een verwoestende brand. Lokale media delen beelden waarop te zien is dat grote kunstwerken uit het gebouw worden gehaald.

3 uur geleden