Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden: presidentschap Trump rampzalig voor zwarten

Biden: presidentschap Trump rampzalig voor zwarten

CLEVELAND (ANP) - Het presidentschap van Donald Trump is rampzalig geweest voor zwarte Amerikanen, heeft de Democratische presidentskandidaat Joe Biden gesteld in het eerste verkiezingsdebat. Biden verwees onder meer naar Trumps weigering in 2017 om extreemrechtse demonstranten in Charlottesville te veroordelen en noemde Trump een racist.

Biden memoreerde Trumps optreden na de Unite the Right-demonstratie in Charlottesville, waarbij onder anderen leden van de Ku Klux Klan meeliepen. "Ik denk dat er hele goede mensen waren aan beide kanten", zei Trump toen. Ook bekritiseerde Biden het harde optreden van de politie tegen vreedzame demonstranten voor het Witte Huis na de gewelddadige dood van de zwarte arrestant George Floyd.

Trump stelde juist dat Biden een racist is en wees op een misdaadwet waar Biden in 1994 als senator voor stemde. Die wet had als gevolg dat onevenredig veel zwarte mensen gevangenisstraffen kregen. "Je noemde ze superroofdieren", beet Trump Biden toe. Ook verweet hij Biden dat hij de politie niet steunt. "Ik steun de politie. U kan het woord wetshandhaving niet eens uitspreken", aldus de president.

Biden verweet Trump aan het einde van het kwartier waarin het over racisme ging dat hij mensen niet bijeenbrengt maar alleen maar meer olie op het vuur gooit. Trump weigerde desgevraagd extreemrechtse milities te veroordelen die recentelijk geweld pleegden in de steden Portland en Kenosha. De president zei dat antifascistische groepen juist het probleem zijn.

Meer uit Buitenland

Ryan Gosling gaat I'm just Ken live zingen bij de Oscars

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse acteur Ryan Gosling gaat het nummer I'm just Ken uit de film Barbie live zingen bij de Oscars. Dat meldt Variety maandag. Er werd al weken gespeculeerd of de acteur het nummer, dat hij in de film zingt als het personage Ken, tijdens de ceremonie zou gaan uitvoeren.

3 uur geleden
Op zijn kant liggende Odysseus stuurt eerste beelden van de maan

HOUSTON (ANP/AFP) - Maanlander Odysseus heeft zijn eerste beelden van de maan gestuurd, meldt het Amerikaanse bedrijf Intuitive Machines. De beelden zijn van het zuidelijkste punt op de maan dat een voertuig ooit heeft bereikt.

4 uur geleden
Israël informeert internationaal hof over voorkomen genocide Gaza

JERUZALEM (ANP/RTR) - Israël heeft het Internationaal Gerechtshof in Den Haag laten weten hoe de strijdkrachten genocide onder Palestijnen in de Gazastrook voorkomen. De Israëlische regering reageert hiermee op een tussentijdse uitspraak van het hof, nadat Zuid-Afrika de kwestie had aangekaart en Israël van volkerenmoord had beschuldigd.

5 uur geleden
Rusland meldt drie burgerdoden door droneaanval op Belgorod

BELGOROD (ANP/RTR) - Door een Oekraïense droneaanval op Belgorod zijn drie burgers omgekomen en drie anderen gewond geraakt, meldt de gouverneur van de Russische regio, Vjatsjeslav Gladkov. De drone raakte een auto.

6 uur geleden
Israël: burgers pas terug naar Noord-Gaza als gijzelaars vrij zijn

TEL AVIV (ANP) - De honderdduizenden Palestijnen die Israël uit het noorden van Gaza heeft verdreven, kunnen er pas terugkeren "als alle gijzelaars zijn vrijgelaten". Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant gezegd tegen familieleden van de Israëlische gijzelaars die Hamas sinds 7 oktober vasthoudt, zo bericht de Israëlische krant Yedioth Ahronoth.

7 uur geleden
NAVO-topman: lidmaatschap Zweden maakt ons sterker

BRUSSEL (ANP) - Het NAVO-lidmaatschap van Zweden zal "ons allemaal" sterker en veiliger maken, reageert de topman van het bondgenootschap, Jens Stoltenberg, op het Hongaarse akkoord voor toetreding.

7 uur geleden
Trump in beroep tegen boete van 454 miljoen dollar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Voormalig president Donald Trump gaat in beroep tegen het vonnis van de staat New York in een fraudezaak tegen hem. De rechtbank veroordeelde hem tot een boete van in totaal 454 miljoen dollar (419 miljoen euro). Trump had al aangekondigd het vonnis van 16 februari aan te vechten. De zaak kan zich nog maanden, tot mogelijk een jaar, voortslepen.

7 uur geleden