Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden op campagne in Florida, Trump in Pennsylvania

Biden op campagne in Florida, Trump in Pennsylvania

WASHINGTON (ANP) - In de strijd om het Amerikaanse presidentschap is de Democratische kandidaat Joe Biden naar Florida gegaan om daar oudere kiezers te overtuigen en voerde president Donald Trump campagne in Pennsylvania. De twee staten kunnen een belangrijk verschil maken in de verkiezingen op 3 november.

Biden vertelde een publiek van gepensioneerden in de 'Sunshine state' dinsdag dat Trump ze als "misbaar" en "vergeetbaar" ziet. Volgens Biden heeft Trump de ouderen op roekeloze wijze in gevaar gebracht door de ernst van het coronavirus eerder dit jaar te bagatelliseren.

Het bezoek van Biden aan Florida komt een dag nadat de president er zijn eerste campagnetrip buiten Washington maakte sinds die besmet in geraakt met het coronavirus. Als Biden de meeste stemmen krijgt in Florida, een staat met 29 kiesmannen, maakt dat de kansen van Trumps herverkiezing stukken kleiner.

Trump hield dinsdag een campagnebijeenkomst op een vliegveld in Johnstown (Pennsylvania). De uitslag in Pennsylvania (20 kiesmannen) kan volgens sommige waarnemers de uitkomst van de komende verkiezingen bepalen.

Maandagavond strooide Trump mondmaskers rond, overigens zonder er zelf een te dragen. "Ik heb het nu meegemaakt", zei hij tegen zijn publiek. "Ze zeggen dat ik immuun ben. Ik voel me zo sterk. Ik zal iedereen in dat publiek kussen, ik zal de mannen en de prachtige vrowen lussen, ik zal jullie een dikke kus geven", aldus de president.

Biden zei dinsdag tegen zijn publiek in Florida dat hij teleurgesteld was dat Trumps coronabesmetting niet voor een andere benadering van de epidemie door de president lijkt te hebben gezorgd. "Hoe langer Donald Trump president is, hoe roekelozer hij lijkt te worden", aldus Biden. "Goddank hebben we nog maar drie weken te gaan."

Meer uit Buitenland

Dahomey van Mati Diop wint Gouden Beer voor beste film

BERLIJN (ANP) - De film Dahomey van de Frans-Senegalese regisseuse Mati Diop heeft zaterdag de belangrijkste prijs gekregen op het Filmfestival van Berlijn. De film won de Gouden Beer, de prijs voor beste film. De Berlinale wordt traditiegetrouw afgesloten met de uitreiking van de Gouden Beer voor de beste film en de Zilveren Beren voor onder meer beste regisseur, acteurs en script.

1 uur geleden
Weer aanhoudingen bij herdenkingen Navalny in Rusland

MOSKOU (ANP/DPA) - In Rusland zijn zaterdag tientallen mensen aangehouden die de overleden oppositiepoliticus Aleksej Navalny herdachten of stilstonden bij het begin van de oorlog met Oekraïne twee jaar geleden, zeggen burgeractivisten. Een onafhankelijk medium meldde bijna vijftig aanhoudingen.

1 uur geleden
G7 blijft vierkant achter Oekraïne staan

KYIV (ANP/RTR) - Leiders van de G7-landen hebben toegezegd Oekraïne te blijven steunen zolang als nodig is in de oorlog met Rusland. Ze zullen er ook alles aan doen om Rusland op te laten draaien voor de schade van de oorlog, verklaarden de zeven grote en invloedrijke economieën zaterdag na een videoconferentie met de Oekraïense president Zelensky, precies twee jaar nadat Rusland Oekraïne binnenviel.

2 uur geleden
Pro-Oekraïense demonstraties in heel Europa na twee jaar oorlog

BERLIJN (ANP/AFP/BELGA) - In heel Europa zijn mensen zaterdag de straat op gegaan om hun steun te betuigen aan Oekraïne. Onder meer in Berlijn, Londen en Parijs waren er grote demonstraties. Daarbij werd opgeroepen tot aanhoudende steun van het Westen voor dat land, twee jaar na de grootschalige Russische invasie.

3 uur geleden
Zelensky sluit veiligheidsdeals met Canada en Italië

KYIV (ANP/RTR/AFP) - Oekraïne heeft zich zaterdag verzekerd van steun op de lange termijn van Italië en Canada. President Zelensky sloot in Kyiv overeenkomsten met de Italiaanse premier Giorgia Meloni en de Canadese premier Justin Trudeau.

5 uur geleden
Lichaam Navalny overgedragen aan moeder

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Het lichaam van Aleksej Navalny is overgedragen aan zijn moeder, zo maakte een woordvoerder van de familie zaterdag bekend op X.

6 uur geleden
Persbureau: Macron te druk met boerenoverleg voor G7-top

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron neemt niet deel aan het overleg met de leiders van andere G7-landen, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Bronnen bij het Franse presidentieel paleis zeggen tegen het agentschap dat in zijn plaats minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné aanschuift. Macron zelf is in overleg met boze boeren.

8 uur geleden