Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden op campagne in Florida, Trump in Pennsylvania

Biden op campagne in Florida, Trump in Pennsylvania

WASHINGTON (ANP) - In de strijd om het Amerikaanse presidentschap is de Democratische kandidaat Joe Biden naar Florida gegaan om daar oudere kiezers te overtuigen en voerde president Donald Trump campagne in Pennsylvania. De twee staten kunnen een belangrijk verschil maken in de verkiezingen op 3 november.

Biden vertelde een publiek van gepensioneerden in de 'Sunshine state' dinsdag dat Trump ze als "misbaar" en "vergeetbaar" ziet. Volgens Biden heeft Trump de ouderen op roekeloze wijze in gevaar gebracht door de ernst van het coronavirus eerder dit jaar te bagatelliseren.

Het bezoek van Biden aan Florida komt een dag nadat de president er zijn eerste campagnetrip buiten Washington maakte sinds die besmet in geraakt met het coronavirus. Als Biden de meeste stemmen krijgt in Florida, een staat met 29 kiesmannen, maakt dat de kansen van Trumps herverkiezing stukken kleiner.

Trump hield dinsdag een campagnebijeenkomst op een vliegveld in Johnstown (Pennsylvania). De uitslag in Pennsylvania (20 kiesmannen) kan volgens sommige waarnemers de uitkomst van de komende verkiezingen bepalen.

Maandagavond strooide Trump mondmaskers rond, overigens zonder er zelf een te dragen. "Ik heb het nu meegemaakt", zei hij tegen zijn publiek. "Ze zeggen dat ik immuun ben. Ik voel me zo sterk. Ik zal iedereen in dat publiek kussen, ik zal de mannen en de prachtige vrowen lussen, ik zal jullie een dikke kus geven", aldus de president.

Biden zei dinsdag tegen zijn publiek in Florida dat hij teleurgesteld was dat Trumps coronabesmetting niet voor een andere benadering van de epidemie door de president lijkt te hebben gezorgd. "Hoe langer Donald Trump president is, hoe roekelozer hij lijkt te worden", aldus Biden. "Goddank hebben we nog maar drie weken te gaan."

Meer uit Buitenland

Duitsland en Polen richten taskforce op om vissterfte in Oder

BERLIJN/WARSCHAU (ANP/DPA) - Duitsland en Polen richten een gezamenlijke taskforce op om de massale vissterfte in de rivier Oder, die door beide landen stroomt, aan te pakken. Waardoor de vissen zijn gestorven, is nog onduidelijk.

46 minuten geleden
Spanje is voorlopig nog niet af van bosbranden

MADRID (ANP/DPA) - Brandweerlieden zijn in meerdere streken in Spanje bezig met het bestrijden van bosbranden. Maandenlange droogte en hitte die worden toegeschreven aan klimaatverandering zorgen voor nieuwe branden in het hele land.

4 uur geleden
Zes jaar cel voor afgezette premier Aung San Suu Kyi van Myanmar

NAYPYIDAW (ANP/RTR) - De afgezette Myanmarese premier Aung San Suu Kyi is veroordeeld tot zes jaar cel voor corruptie in vier gevallen. De winnares van de Nobelprijs voor de Vrede zou geld van haar eigen liefdadigheidsorganisatie hebben weggesluisd, oordeelde een rechtbank in de militaire dictatuur.

5 uur geleden
Paniek in IKEA Shanghai door plotselinge coronasluiting

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - In een IKEA-vestiging in de Chinese stad Shanghai hebben zich chaotische taferelen afgespeeld toen de autoriteiten plotseling besloten het gebouw af te sluiten na een coronabesmetting. Niemand mocht er meer uit of in.

5 uur geleden
In Rusland veroordeelde Amerikaanse sportster Griner in beroep

MOSKOU (ANP/AFP) - De Amerikaanse topbasketbalster Brittney Griner is zoals verwacht in beroep gegaan tegen de negen jaar celstraf die ze in Rusland opgelegd heeft gekregen wegens bezit en smokkel van hasjproducten. Ze kreeg begin deze maand de celstraf in een proces waarin ze ze zei per ongeluk cannabisolie bij zich te hebben gehad en niet met de bedoeling te smokkelen. De advocaten hadden om vrijspraak gevraagd.

6 uur geleden
Iran stelt geen enkele band te hebben met aanvaller Rushdie

TEHERAN/NEW YORK (ANP/AFP) - Iran heeft naar zeggen geen enkele band met de man die vrijdag in de staat New York de vermaarde schrijver Salman Rushdie met een mes aanviel. "Wij ontkennen categorisch elke band tussen de aanvaller en Iran. Niemand heeft het recht onze republiek te beschuldigen", aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Teheran.

7 uur geleden
Noorse verkeersbrug stort in en voertuigen te water

TRETTEN (ANP/AFP) - In Noorwegen is plotseling een tien jaar oude overwegend houten verkeersbrug ingestort. Hierdoor kwamen een vrachtauto en een auto helemaal of gedeeltelijk in de rivier Lagen terecht. De bijna 150 meter lange brug in Tretten, 150 kilometer ten noorden van Oslo, begaf het op meerdere punten volledig door nog onbekende oorzaak.

8 uur geleden