Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden ontvangt premier Israël Bennett volgende week

Biden ontvangt premier Israël Bennett volgende week

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden ontvangt de Israëlische premier Naftali Bennett volgende week donderdag. Tijdens het bezoek bespreken Bennett en Biden onder meer de situatie in Iran, een vijand van beide landen.

In een persbericht van het Witte Huis staat dat het bezoek de band tussen de regeringen en landen nog meer moet versterken. De Verenigde Staten zijn de belangrijkste bondgenoot van Israël. "Het bezoek onderstreept de niet-aflatende toewijding van de VS aan de veiligheid van Israël", staat in de verklaring.

Biden en Bennett gaan ook praten over het conflict tussen de Israëliërs en de Palestijnen. Eerder dit jaar kwamen honderden mensen om het leven toen de situatie rond de Gazastrook escaleerde. Het is de bedoeling dat de landen samen gaan werken aan een blijvende, vreedzame oplossing.

Voor Bennett is dit de eerste ontmoeting met Biden sinds zijn aantreden als premier.

Meer uit Buitenland

Chinese ruimtevaartuig landt op de achterkant van de maan

SINGAPORE (ANP/RTR) - Een onbemand ruimtevaartuig van China, de Chang'e-6, is zondag geland op de achterkant van de maan, maakte de Chinese ruimtevaartorganisatie CNSA bekend. Het doel van de missie is om rotsen en bodem van het maanoppervlak op te halen en te onderzoeken.

5 uur geleden
Twee wagons van trein ontspoord in Duitse Baden-Württemberg

SCHWÄBISCH GMÜND (ANP/DPA) - Twee wagons van een ICE-trein zijn in de nacht van zaterdag op zondag ontspoord na een aardverschuiving bij Schwäbisch Gmünd in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Geen van de 185 inzittenden raakte gewond.

5 uur geleden
Ook bemiddelaars Qatar en Egypte roepen op tot akkoord over Gaza

CAÏRO (ANP) - De bemiddelende landen Qatar en Egypte hebben, samen met de Amerikanen, Israël en de Palestijnse beweging Hamas opgeroepen een akkoord over een staakt-het-vuren "af te ronden", op basis van een door de Amerikaanse president Joe Biden gepresenteerd plan. Volgens de drie biedt de overeenkomst een "routekaart" naar een permanent bestand en het beëindigen van de crisis.

8 uur geleden
Israël bestookt Rafah, kort na nieuw voorstel bestand Gazastrook

RAFAH (ANP/AFP) - Israëlische troepen hebben met tanks en artillerie Rafah in het zuiden van Gaza bestookt, kort nadat de Amerikaanse president Joe Biden had gemeld dat Israël een nieuw voorstel heeft voor een volledig staakt-het-vuren in de Gazastrook.

11 uur geleden
Weer Duitse politicus aangevallen

AALEN (ANP) - Weer is een Duitse politicus aangevallen. Het gaat deze keer om de parlementariër Roderich Kiesewetter van de christendemocratische oppositiepartij CDU. De 60-jarige werd belaagd tijdens een verkiezingscampagne in het Zuid-Duitse Aalen.

12 uur geleden
Standbeeld onthuld voor Russische opstandeling Prigozjin

SINT-PETERSBURG (ANP/AFP) - In het Russische Sint-Petersburg is bij diens graf een standbeeld onthuld van de Russische opstandeling Jevgeni Prigozjin, die vorig jaar augustus omkwam bij een vliegtuigongeluk. Hij was de spraakmakende baas van het Wagner-huurlingenleger, dat met het Russische leger in Oekraïne vocht.

15 uur geleden
Exitpoll: partij premier Modi wint Indiase verkiezingen

NEW DELHI (ANP/RTR) - De partij van de Indiase premier Narendra Modi heeft volgens de exitpoll de verkiezingen gewonnen. Na zes weken sloten zaterdag de laatste stembureaus. Zoals verwacht lijkt Modi opnieuw een meerderheid in het parlement te hebben behaald.

15 uur geleden