Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden koopt half miljard testen en stuurt leger naar ziekenhuizen

Biden koopt half miljard testen en stuurt leger naar ziekenhuizen

WASHINGTON (ANP) - Honderden miljoenen extra sneltesten voor Amerikanen en meer militaire ondersteuning voor overbelaste ziekenhuizen. De Amerikaanse president Joe Biden kondigde die nieuwe maatregelen aan nu zijn land worstelt met een snelle stijging van het aantal omikronbesmettingen.

Biden wil onder meer zorgen dat Amerikanen laagdrempeliger toegang kunnen krijgen tot sneltesten. Hij kondigde aan dat er volgende week een website komt waar Amerikanen ze gratis kunnen bestellen. "Die worden dan thuisbezorgd", kondigde hij aan in een toespraak. Om te voldoen aan de vraag, laat Biden nog eens 500 miljoen sneltesten inkopen.

De regering komt ook ziekenhuizen te hulp die kampen met de toestroom van patiënten. Er worden medische teams met militair personeel gestuurd naar nog eens zes "zwaargetroffen" staten, waaronder New York en New Jersey. De landelijke overheid heeft tijdens de pandemie al eerder legerartsen en verpleegkundigen ingezet om burgerziekenhuizen te ontlasten.

Biden wees Amerikanen ook op hun eigen verantwoordelijkheid. Hij riep landgenoten op zich te laten vaccineren en boosterprikken te halen. Dat is volgens de president in het landsbelang. Ook moeten volgens de Democraat meer mensen mondkapjes gaan dragen. Hij noemde dat een "patriottistische plicht" en zei dat komende week duidelijk wordt hoe mondkapjes van hoge kwaliteit gratis worden verstrekt aan alle burgers.

Meer uit Buitenland

Onduidelijk wanneer gestrande astronauten terug naar aarde kunnen

HOUSTON (ANP) - Het is nog altijd niet duidelijk wanneer twee Amerikaanse astronauten die in de ruimte gestrand zijn, kunnen terugkeren naar de aarde. Ze moeten voorlopig in het internationale ruimtestation ISS blijven, omdat hun vaartuig kuren heeft. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft dat donderdag laten weten.

45 minuten geleden
Britten die soep gooiden tegen Van Gogh schuldig aan vernieling

LONDEN (ANP) - Twee activisten van Just Stop Oil zijn door een jury in Londen schuldig bevonden aan opzettelijke vernieling voor het gooien van soep tegen het schilderij De Zonnebloemen (1888) van Vincent van Gogh. Dat deden ze in 2022 in het museum de National Gallery in de Britse hoofdstad.

2 uur geleden
Verdachte opgepakt voor moord op ex-parlementariër Oekraïne

KYIV (ANP) - De Oekraïense politie heeft in Dnipro een verdachte opgepakt voor de moord op de voormalige ultrarechtse parlementariër Iryna Farion, meldt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Ze werd 19 juli op straat vlak bij haar woning in Lviv in het hoofd geschoten en overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

3 uur geleden
18-jarige opgepakt voor hulp bij plannen aanslag op Spelen

PARIJS (ANP) - De Franse politie heeft donderdag een 18-jarige man gearresteerd die mogelijk heeft geholpen met het voorbereiden van een aanslag op de Olympische Spelen. Hij stond in contact met een leeftijdgenoot die eerder deze week werd aangehouden, melden Franse media.

5 uur geleden
NBC: Obama spreekt binnenkort steun uit aan Harris

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-president Barack Obama spreekt binnenkort publiekelijk zijn steun uit aan Kamala Harris als nieuwe presidentskandidaat, meldt NBC. De Amerikaanse tv-zender schrijft op basis van vier bronnen dat Obama zijn steun aan de vicepresident al privé heeft uitgesproken.

6 uur geleden
Dodental aardverschuivingen Ethiopië verder opgelopen

ADDIS ABEBA (ANP/AFP) - Het dodental door aardverschuivingen in het zuiden van Ethiopië is opgelopen naar bijna 260, meldt OCHA op basis van lokale autoriteiten. De VN-hulporganisatie verwacht een verdere stijging naar tot wel vijfhonderd.

7 uur geleden
Doden en gewonden in Taiwan door tyfoon Gaemi 

TAIPEI (ANP/DPA/AFP) - In Taiwan zijn zeker twee doden gevallen door tyfoon Gaemi. Er zijn minstens 279 gewonden geteld. Daarnaast worden negen bemanningsleden van een gezonken vrachtschip vermist. Door Gaemi zijn ook 21 mensen om het leven gekomen in de Filipijnen.

9 uur geleden