Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden komt nog voor kerst met namen nieuwe ministers

Biden komt nog voor kerst met namen nieuwe ministers

WASHINGTON (ANP/RTR) - Aankomend Amerikaans president Joe Biden heeft gezegd dat hij nog voor de kerst komt met de invulling van een aantal belangrijke kabinetsposten. Hij wil deze al nog de namen van de ministers van Defensie en Justitie bekendmaken en later deze maand ook de invulling van de posten van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Handel.

Zondag (lokale tijd) maakte Biden bekend dat hij Californische procureur-generaal Xavier Becerra heeft gekozen als kandidaat voor de post van minister van Gezondheid. Hij draagt verder Rochelle Walensky, hoofd infectieziekten in het ziekenhuis van Massachusetts, voor om de Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC te gaan leiden.

Becerra krijgt de zware taak het gezondheidsministerie te leiden terwijl het worstelt met de aanpak van het coronavirus in het land. De afgelopen tijd zijn dagelijks recordaantallen Amerikanen besmet geraakt met het longvirus en sterven ieder dag meer dan 2000 inwoners. Ook bereiden de VS een grote vaccinatiecampagne voor. Tot nu toe zijn meer dan 283.500 Amerikanen gestorven aan Covid-19, terwijl in totaal bijna 15 miljoen Amerikanen besmet zijn geraakt met corona.

Biden, die vanaf 20 januari volgend jaar het hoogste ambt bekleedt, heeft zijn keuzes voor onder meer de ministersposten van Buitenlandse Zaken (Anthony Blinken), Financiën (Janet Yellen) en Binnenlandse Veiligheid (Alejandro Mayorkas) al bekendgemaakt. Hij wil oud-presidentskandidaat John Kerry voordragen als 'klimaatpaus' en Avril Haines als inlichtingenchef.

Ook de door huidig president Donald Trump bekritiseerde immunoloog Anthony Fauci blijft onder de nieuwe president in functie. Biden heeft hem vorige week gevraagd op zijn post te blijven en toe te treden tot zijn Covid-team als de Democraat is geïnstalleerd.

Meer uit Buitenland

Nog meer Democraten willen Harris als presidentskandidaat

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Ook de Democratische gouverneur van Kentucky, Andy Beshear, en Adam Schiff, prominent lid van het Huis van Afgevaardigden, hebben maandag bekendgemaakt Kamala Harris te steunen als presidentskandidaat. Beshear is een van de namen die wordt genoemd als mogelijke kandidaat-vicepresident onder Harris.

8 minuten geleden
Media VS: Harris belde zondag urenlang om steun te vergaren

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zat zondag ruim tien uur aan de telefoon om steun te vergaren voor haar kandidatuur voor het presidentschap, melden Amerikaanse media. Zij schrijven dat de politica sprak met meer dan honderd mensen, onder wie partijleiders, Congresleden en gouverneurs.

56 minuten geleden
Kremlin boos over weigering van Russische journalisten bij Spelen

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Kremlin vindt het "onacceptabel" dat Frankrijk sommige Russische journalisten geen toestemming geeft verslag te doen van de Olympische Spelen in Parijs. Een woordvoerder beschuldigt Frankrijk van het ondermijnen van de persvrijheid.

2 uur geleden
Schietpartij met vijf doden in Kroatisch rusthuis

DARUVAR (ANP) - Een 51-jarige man heeft met een vuurwapen in het Kroatische dorp Daruvar, 95 kilometer ten oosten van Zagreb, geschoten in een bejaardentehuis. Vijf mensen zijn gedood, inclusief zijn moeder, en drie raakten gewond, van wie een ernstig. Over het motief van de dader is nog niets bekend.

2 uur geleden
Israël meldt dood van twee gijzelaars in Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR/AFP) - Volgens Israëlische informatie zijn nog twee gijzelaars in de Gazastrook overleden. Het nieuws komt in de week van nieuwe onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de ongeveer 120 resterende gijzelaars.

2 uur geleden
Israëlische topsporters welkom, zegt Franse buitenlandminister

BRUSSEL (ANP/AFP/RTR) - Israëlische topsporters zijn welkom bij de Olympische Spelen in Parijs, benadrukte de Franse minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné maandag. Eerder spoorde een links-radicaal parlementslid sporters uit Israël aan om niet te komen.

3 uur geleden
Meer dan 500 arrestaties na dodelijke protesten in Bangladesh

DHAKA (ANP/AFP/RTR) - Na de golf van politiek geweld in Bangladesh zijn al zeker 532 mensen opgepakt, meldt een woordvoerder van de politie van de Bengalese hoofdstad Dhaka. Onder hen zijn ook leden van de oppositie. Bij de protesten zijn in een week tijd al 163 mensen omgekomen en raakten honderden agenten gewond.

3 uur geleden