Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden hoopt dat Trump bij zijn inauguratie is

Biden hoopt dat Trump bij zijn inauguratie is

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Aankomend president Joe Biden hoopt dat president Donald Trump in januari naar zijn inauguratie komt, omdat de vreedzame machtsoverdracht in de Verenigde Staten een boodschap van kracht en stabiliteit naar de rest van de wereld stuurt.

Biden voegde er donderdag (lokale tijd) in een interview met CNN aan toe dat het voor hem persoonlijk onbelangrijk was of Trump wel of niet komt opdagen, maar dat het presenteren van twee formele rivalen, die samen staan ​​als iemand aantreedt, een belangrijk onderdeel is van de Amerikaanse democratie.

"Meer dan de impact op de binnenlandse politiek, maak ik me echt zorgen over het beeld dat we aan de rest van de wereld presenteren", zei hij in het gezamenlijke interview met aankomend vicepresident Kamala Harris. "De rest van de wereld keek naar ons. En je hebt me dit een aantal keer horen zeggen, ze volgden ons niet alleen vanwege het voorbeeld van onze kracht, ze volgden ons om de kracht van ons voorbeeld."

Trump heeft geweigerd te zeggen of hij de inauguratie van 20 januari zal bijwonen en blijft volhouden dat hij de verkiezingen heeft gewonnen. Hoewel hij heeft toegestaan ​​dat de officiële overgang begint terwijl staten hun verkiezingsresultaten blijven certificeren.

Meer uit Buitenland

Israël en Hamas nog oneens over nieuwe Hamas-lijst met gijzelaars

TEL AVIV (ANP) - Israël en Hamas hebben nog geen overeenstemming bereikt over de lijst van gijzelaars die in de volgende ronde moeten worden vrijgelaten, melden Israëlische media. Het meningsverschil zou draaien om de samenstelling van de door Hamas verstrekte lijst, die op aandringen van Israël ook vrouwen en kinderen zou moeten bevatten.

1 uur geleden
VS-diplomaat en Nobelprijswinnaar Henry Kissinger (100) overleden

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse staatsman Henry Alfred Kissinger is op 100-jarige leeftijd overleden. Kissinger was onder meer diplomaat, politicoloog, geopolitiek adviseur en politicus. Hij was minister van Buitenlandse Zaken en nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten onder de Republikeinse presidenten Richard Nixon en Gerald Ford.

2 uur geleden
Blinken in Israël voor besprekingen met Israëli's en Palestijnen

TEL AVIV (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is aangekomen in Tel Aviv, vanwaar hij aan zijn derde reis door het Midden-Oosten begint sinds 7 oktober, melden Israëlische en Amerikaanse media.

5 uur geleden
Qatar: Nederlandse gijzelaar vrijgelaten door Hamas

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Hamas heeft woensdag een Nederlandse gijzelaar vrijgelaten, meldt bemiddelaar Qatar. Voor zover bekend was de 18-jarige Ofir Engel de enige Nederlandse gijzelaar die werd vastgehouden in de Gazastrook.

7 uur geleden
Hamas draagt veertien gijzelaars over aan Rode Kruis

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Hamas heeft veertien gijzelaars overgedragen aan het Rode Kruis. Het zou gaan om tien Israëlische burgers, van wie een ook een Nederlands paspoort heeft, en vier Thaise burgers. Het Israëlische leger bevestigt dat de veertien mensen onderweg zijn naar Israël.

7 uur geleden
Rusland zegt klein dorp bij Bachmoet te hebben veroverd

CHROMOVE (ANP/DPA) - De Russische krijgsmacht zegt een klein dorp in de buurt van Bachmoet te hebben veroverd. Ze zouden nu heel Chromove, of Artemivske in het Russisch, in handen hebben.

8 uur geleden
Drie Gazanen gedood die volgens Israël bestand schonden

GAZA-STAD (ANP) - Israëlische troepen hebben drie gewapende mannen in de Gazastrook gedood omdat zij het tijdelijke bestand zouden hebben geschonden, schrijft de nieuwssite The Times of Israel. Woordvoerder Daniel Hagari van de Israëlische krijgsmacht zegt dat de Palestijnen een "bedreiging" voor de troepen vormden.

9 uur geleden