Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Biden heeft genoeg kiesmannen binnen voor nominatie'

'Biden heeft genoeg kiesmannen binnen voor nominatie'

WASHINGTON (ANP/RTR) - Voormalig vicepresident Joe Biden heeft de nominatie binnen om het namens de Democraten op te nemen tegen Republikein en huidig president Donald Trump tijdens de verkiezingen in november. Dat stelt CBS News.

Uit een inschatting van televisiezender blijkt dat hij tijdens de voorverkiezingen van dinsdag voldoende stemmen heeft binnengesleept om meer dan 1991 kiesmannen achter zich te krijgen. Dat aantal is nodig om tijdens de Democratische conventie officieel gekozen te worden als uitdager van Trump tijdens de presidentsverkiezingen op 3 november.

In een verklaring op vrijdagavond noemde Biden het een "eer" om te strijden voor de nominatie tegen "een van de meest getalenteerde groepen kandidaten die de Democratische partij ooit op de been heeft gebracht. En ik ben trots om te zeggen dat we deze algemene verkiezingen ingaan als een verenigde partij."

Geen verrassing

"Ik ga elke dag tussen nu en 3 november vechten om de stemmen van Amerikanen in dit geweldige land te verdienen. Zodat we samen de strijd om de ziel van deze natie kunnen winnen en ervoor kunnen zorgen dat we bij de wederopbouw van onze economie iedereen meekrijgen", vervolgde Biden.

Dat Biden de nominatie heeft binnengehaald is nauwelijks een verrassing. Al zijn tegenstanders staakten eerder al de strijd. Op de stembiljetten had hij nog concurrentie van voormalige kandidaat Bernie Sanders. Deze linkse senator is weliswaar uit de race, maar doet nog mee op papier om op het partijcongres in augustus zo veel mogelijk invloed op de koers van de partij te hebben.

Meer uit Buitenland

Medewerker Duits kerkkoor filmt zangertjes stiekem op toilet

AUGSBURG (ANP) - Een voormalige medewerker van een Duits jongenskoor heeft stiekem zangertjes gefilmd in toiletten en douches. Inmiddels zijn 34 slachtoffers geïdentificeerd. In een geval wordt hij verdacht van seksueel misbruik.

3 uur geleden
Gevangen Turkse oppositieleider Demirtas verlaat politieke toneel

ANKARA (ANP) - De Turkse oppositieleider Selahattin Demirtas, die eind 2016 gevangen is gezet, heeft aangekondigd het politieke toneel helemaal te verlaten. "Ik zet de strijd met het verzet voort zoals al mijn kameraden uit de gevangenis, maar ik vertrek uit de actieve politiek in dit stadium."

5 uur geleden
Wagnerbaas eist onderzoek naar 'misdaden' topfiguren defensie

MOSKOU (ANP/RTR) - De baas van het huurlingenleger Wagner heeft aanklagers gevraagd een onderzoek in te stellen naar topfiguren bij het Russische ministerie van Defensie. Jevgeni Prigozjin wil dat wordt uitgezocht of zij zich voor en tijdens de oorlog in Oekraïne schuldig hebben gemaakt aan "misdaden".

5 uur geleden
Duitsland laat vier van de vijf Russische consulaten sluiten

BERLIJN (ANP/AFP/RTR) - De Duitse regering laat vier van de vijf Russische consulaten in het land sluiten. De sluiting is onderdeel van een reeks maatregelen en uitwijzingen waarmee de twee landen elkaar tegenwerken. Rusland bepaalde eerder dit jaar dat er in heel het land maximaal 350 Duitse ambtenaren mogen werken. Dat was volgens het Kremlin een reactie op Duitse maatregelen.

6 uur geleden
Letse buitenlandminister Rinkevics wordt nieuwe president

RIGA (ANP/RTR/DPA/BLOOMBERG) - Het Letse parlement heeft de huidige minister van Buitenlandse Zaken Edgars Rinkevics gekozen als nieuwe president. Hij wordt daardoor het eerste openlijk homoseksuele staatshoofd binnen de Europese Unie.

6 uur geleden
Moldavië zet beveiliging op scherp voor grootste Europese top

CHISINAU (ANP) - Moldavië, het armste land van Europa en kandidaat voor het EU-lidmaatschap, maakt zich op voor het grootste politieke evenement uit zijn geschiedenis. Donderdag komen bijna vijftig Europese regeringsleiders en staatshoofden in het buurlandje van Oekraïne bijeen. Het betekent een ongeziene logistieke en veiligheidsoperatie voor het onervaren voormalige Sovjetland met een oppervlakte van ongeveer driekwart dat van Nederland.

7 uur geleden
Rusland: laatste grote oorlogsschip van Oekraïne vernietigd

MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland stelt het laatste grote oorlogsschip van Oekraïne maandag te hebben vernietigd. De Russische luchtmacht zou het schip genaamd Joeri Olefirenko met een precisieaanval hebben verwoest, zeggen de Russische autoriteiten woensdag.

7 uur geleden