Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden: geen mandaat benoemen hoge rechter midden in verkiezingen

Biden: geen mandaat benoemen hoge rechter midden in verkiezingen

CLEVELAND (ANP) - De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft in het eerste verkiezingsdebat gesteld dat president Donald Trump geen mandaat heeft om een nieuwe hoge rechter te benoemen omdat Amerikanen al gestemd hebben in de huidige verkiezingen. President Donald Trump zegt dat zijn presidentschap en de Republikeinse meerderheid in de Senaat hem wel degelijk een mandaat geeft.

Volgens Biden staat er veel op het spel met de benoeming van de zetel in het Hooggerechtshof die vrijkwam met de dood van hoge rechter Ruth Bader Ginsburg. Trumps kandidaat voor het Hooggerechtshof Amy Coney Barrett wil volgens Biden af van de zorgverzekeringswet Obamacare en het recht op abortus.

Nadat Trump en Biden allebei twee minuten hadden gesproken, ontspoorde het debat al snel doordat het onderwerp naar Obamacare verschoof. Beide kandidaten vielen elkaar geregeld in de rede en president Trump kwam al snel in botsing met debatmoderator Chris Wallace.

Trump noemde Obamacare "een ramp" en zei de zorgverzekeringswet te duur te vinden. "Alles wat Trump zegt is een leugen", klaagde Biden.

Meer uit Buitenland

Erdogan haalt hard uit naar Netanyahu: slager van Gaza

ANKARA (ANP/DPA) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft in het parlement in Ankara hard uitgehaald naar de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Die zou persoonlijk verantwoordelijk zijn voor de doden in de Gazastrook. Hij is volgens Erdogan de geschiedenis ingegaan als "de slager van Gaza".

7 minuten geleden
Guterres: Gazanen zitten in epische humanitaire catastrofe

NEW YORK (ANP/AFP) - De Palestijnen in de Gazastrook zitten volgens VN-chef António Guterres midden in een "epische humanitaire catastrofe". De secretaris-generaal zei woensdag tegen de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties dat het tijd wordt voor een "echt humanitair staakt-het-vuren".

12 minuten geleden
Twee tieners aangehouden voor plan aanslag op kerstmarkt Keulen

DÜSSELDORF (ANP) - Twee tieners zijn in Duitsland aangehouden, omdat ze op sociale media contact met elkaar hebben gehad over het plannen van een jihadistische aanslag. Volgens justitie communiceerden een 15-jarige Duitse jongen van Afghaanse komaf en een 16-jarige in Duitsland wonende Rus over een aanslag in december op een kerstmarkt of een synagoge in Keulen, meldt de omroep WDR.

34 minuten geleden
Israël wil alle vrouwen en kinderen terug bij verlenging bestand

JERUZALEM (ANP/RTR) - Israël wil alleen het tijdelijke bestand met Hamas verlengen als dat betekent dat de Palestijnse militante beweging alle vrouwelijke en minderjarige gijzelaars vrijlaat. Volgens een Israëlische functionaris die bij de onderhandelingen betrokken is heeft Hamas zeker nog genoeg vrouwen en kinderen in handen om de gevechtspauze in de Gazastrook twee of drie dagen langer te laten duren.

37 minuten geleden
Hamas: twee Russen vrijgelaten op verzoek van president Poetin

GAZA-STAD (ANP/AFP/DPA) - Hamas heeft naar eigen zeggen twee Russische vrouwen vrijgelaten die werden vastgehouden als gijzelaar. Dat gebeurde op aandringen van de Russische regering, aldus de gewapende tak van Hamas, de Al Qassambrigades.

46 minuten geleden
Franse justitieminister vrijgesproken van belangenverstrengeling

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse minister van Justitie Éric Dupond-Moretti heeft zich niet schuldig gemaakt aan een belangenverstrengeling. De politicus moest voor een speciaal hof verschijnen omdat hij mogelijk zijn functie misbruikt heeft om tegenstanders uit zijn tijd als advocaat terug te pakken. Dat zogenoemde Hof van Justitie van de Republiek (CJR) heeft geoordeeld dat daar geen sprake van is.

1 uur geleden
NAVO-chef: Russische raketten klaar om Oekraïne in kou te zetten

BRUSSEL (ANP) - Rusland heeft een groot aantal raketten verzameld om Oekraïne komende winter "in het donker en in de kou" te zetten, waarschuwt NAVO-chef Jens Stoltenberg. Maar voor moedeloosheid is volgens Stoltenberg geen plaats. Bondgenoten helpen Oekraïne het luchtruim te verdedigen en Rusland zelf incasseert ook klap op klap.

1 uur geleden