Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden: er staat ons nog een

Biden: er staat ons nog een

WARSCHAU (ANP/AFP/DPA/Bloomberg) - De wereld moet er rekening mee houden dat er nog een "lang gevecht" aankomt, zei de Amerikaanse president Joe Biden zaterdag in Warschau bij de afsluiting van zijn tweedaagse bezoek aan Polen. "We moeten onder ogen zien dat deze strijd niet in dagen of maanden gewonnen gaat worden." Rusland heeft "de democratie gewurgd en probeert dat ook in andere landen te doen", zei Biden.

"Wij staan achter jullie", hield de president Oekraïne nog eens voor. Hij waarschuwde Rusland om geen centimeter op grondgebied van de NAVO te komen. De oorlog in Oekraïne noemde Biden een "strategische mislukking" voor de Russen. In zijn ogen kan de Russische president Vladimir Poetin niet aan de macht blijven. Bij een bezoek aan Oekraïense vluchtelingen eerder op de dag noemde hij Poetin "een slager".

Dat Rusland met de inval Oekraïne wil ontdoen van nazi's noemde Biden een leugen. "Dat is cynisch en obsceen."

De Amerikaanse president sprak in Warschau eerder op de dag met Oekraïense ministers en met de Poolse president Andrzej Duda. Hij zei dat de betrokkenheid van de VS bij de NAVO "heilig" is.

Meer uit Buitenland

Vlucht met Assange uit Bangkok vertrokken

BANGKOK (ANP/AFP) - Een vliegtuig met Julian Assange, oprichter van klokkenluidersplatform WikiLeaks, is dinsdagavond plaatselijke tijd (rond 15.30 uur Nederlandse tijd) uit de Thaise hoofdstad Bangkok vertrokken.

1 uur geleden
Keniaanse betogers verdreven uit parlementsgebouw

NAIROBI (ANP/RTR) - De Keniaanse politie heeft de betogers die het parlementsgebouw waren binnengedrongen weer verdreven. Agenten gebruikten traangas, een waterkanon en hebben geschoten op de demonstranten. Er zijn zeker vijf doden gevallen.

1 uur geleden
Mensenrechtenhof: Rusland schond mensenrechten op Krim

STRAATSBURG (ANP) - Rusland heeft op het bezette Oekraïense schiereiland de Krim de mensenrechten geschonden, oordeelt het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Het geeft Oekraïne, dat daarover had geklaagd, gelijk.

2 uur geleden
Gewonden in Leipzig bij vechtpartij tussen Kroaten en Italianen

LEIPZIG (ANP) - Na de EK-wedstrijd van Italië en Kroatië in Leipzig zijn bij een vechtpartij tussen voetbalsupporters vier mensen gewond geraakt. Twee groepen kregen ruzie in de nacht van maandag op dinsdag, kennelijk nadat Italiaanse supporters een Kroatische vlag hadden verwijderd in de stad.

2 uur geleden
Zelensky over arrestatiebevelen ICC: gerechtigheid onvermijdelijk

KYIV (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky verwelkomt de arrestatiebevelen van het Internationaal Strafhof (ICC) tegen de Russische legerchef Valeri Gerasimov en de Russische oud-defensieminister Sergej Sjojgoe. "Dit besluit is een duidelijke indicatie dat gerechtigheid voor Russische misdaden tegen Oekraïners onvermijdelijk is", schrijft hij op sociale media.

3 uur geleden
Parlement Kenia bestormd door betogers, dode gemeld

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maatregelen aangekondigd tegen een reeks Europese media in reactie op maatregelen van de EU tegen Russische media. Het ministerie noemt media uit meer dan twintig EU-landen. Deze zullen in Rusland niet meer toegankelijk zijn, net zoals sommige Russische media dat in de EU niet meer zijn.

3 uur geleden
Waakhond: half miljoen Gazanen kampen met catastrofale honger

GAZA-STAD (ANP/AFP/RTR) - Ongeveer 495.000 Gazanen hebben te maken met "catastrofale honger", meldt de internationale waakhond voor voedselzekerheid (IPC) in een nieuw rapport. Dat is ongeveer 22 procent van de bevolking.

4 uur geleden