Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden en Trump winnen ook Californië

Biden en Trump winnen ook Californië

SACRAMENTO (ANP) - De Democraat Joe Biden en de Republikein Donald Trump hebben de voorverkiezing van hun partijen gewonnen in de staat Californië. Dat voorspellen de grote Amerikaanse media. Daarmee hebben de twee gedoodverfde favorieten voor de nominaties van hun partij dinsdag de twee staten met de grootste bevolking gewonnen, want ook Texas ging naar Biden en Trump.

Na Californië is het op deze Super Tuesday, met voorverkiezingen in vijftien staten en een overzees gebied, alleen nog wachten op de uitslag in Alaska. Daar kan tot 06.00 uur Nederlandse tijd worden gestemd. De verwachting is dat ook daar Biden en Trump zullen zegevieren.

Meer uit Buitenland

Iran gaat oorzaak dodelijke helikoptercrash Raisi onderzoeken

TEHERAN (ANP/AFP/RTR) - De Iraanse militaire stafchef Mohammed Bagheri heeft een onderzoek ingesteld om de oorzaak te onderzoeken van de helikoptercrash waarbij president Ebrahim Raisi omkwam. Een "hooggeplaatste commissie" moet het onderzoek uitvoeren, schrijft persbureau ISNA.

23 minuten geleden
VN-Veiligheidsraad houdt minuut stilte voor Iraanse president

NEW YORK (ANP/AFP) - Leden van de VN-Veiligheidsraad hebben maandag een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de Iraanse president Ebrahim Raisi en zijn gevolg, die omkwamen bij een helikoptercrash.

32 minuten geleden
Herdenkingsdiensten voor Iraanse president Raisi op dinsdag

TABRIZ (ANP/DPA) - In Iran worden dinsdag herdenkingsdiensten gehouden voor president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, melden Iraanse nieuwsagentschappen. Zij kwamen om het leven door een helikoptercrash.

2 uur geleden
Assange mag beroep aantekenen tegen uitlevering aan VS

LONDEN (ANP/RTR) - WikiLeaks-oprichter Julian Assange mag beroep aantekenen tegen zijn uitlevering aan de Verenigde Staten, oordeelt een rechtbank in Londen. Het beroep draait om de vraag of Amerikaanse rechtbanken zijn recht op vrije meningsuiting als Australische burger zullen beschermen.

2 uur geleden
Israëlische ministers woedend over aanvraag arrestatiebevelen ICC

JERUZALEM (ANP/RTR) - In Israël is woedend gereageerd op het nieuws dat de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) heeft gevraagd om arrestatiebevelen tegen premier Benjamin Netanyahu en defensieminister Yoav Gallant. De Israëlische minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet, spreekt van "een misdaad van historische proporties".

3 uur geleden
Hamas hekelt aanvraag arrestatiebevel tegen kopstukken

CAÏRO (ANP/RTR) - Hamas hekelt de aanvraag van internationale arrestatiebevelen tegen drie van haar leiders door de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC). Dit "stelt het slachtoffer gelijk aan de beul", aldus een topfunctionaris van de Palestijnse groepering. Hij spreekt van een aanmoediging voor Israël om door te gaan met zijn "oorlog van uitroeiing" in Gaza.

3 uur geleden
Poetin spreekt met interim-president Iran

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin heeft telefonisch gesproken met Mohammad Mokhber, de maandag aangetreden interim-president van Iran. Mokhber heeft de taken overgenomen van de overleden president Ebrahim Raisi.

3 uur geleden