Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden en Johnson willen stabiel Noord-Ierland

Biden en Johnson willen stabiel Noord-Ierland

LONDEN (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden en de Britse premier Boris Johnson willen een stabiel Noord-Ierland. Zij verklaarden dat na afloop van hun eerste persoonlijke ontmoeting in Carbis Bay in het zuiden van Engeland, aan de vooravond van een top van de leiders van zeven vooraanstaande industriestaten (G7) daar.

Volgens Johnson hebben zijn land, de Verenigde Staten en de Europese Unie een "gemeenschappelijk standpunt" over het beschermen van de vrede in Noord-Ierland. Door de brexit lopen de spanningen in Noord-Ierland op, omdat een harde grens met buurland Ierland, een EU-lidstaat, voorkomen moet worden. Volgens Johnson zijn alle partijen het erover eens het vredesproces gaande houden. Hij zei optimistisch te zijn dat dat ook lukt. Ook het Witte Huis liet weten te blijven samenwerken aan het gezamenlijke doel van vrede en stabiliteit.

Voor het gesprek had Johnson Biden verwelkomd aan het begin van diens eerste buitenlandse reis als president. Biden is een week in Europa. Volgens de premier is iedereen "enorm blij" om Biden hier te zien. Met zijn eerste trip naar Europa maakt Biden duidelijk de banden met het continent te willen aanhalen, in tegenstelling tot het beleid van zijn voorganger Donald Trump.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Poetin toont bereidheid tot uitlevering cybercriminelen aan VS

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin is bereid onder een aantal voorwaarden cybercriminelen over te dragen aan de Verenigde Staten. Hij vindt dat Washington dan ook cybercriminelen moet overdragen die volgens Moskou Russische belangen schaden.

1 uur geleden
'130.000 Engelse huishoudens dakloos geworden tijdens corona'

LONDEN (ANP) - Zeker 130.000 huishoudens in Engeland zijn in het het eerste jaar van de coronacrisis dakloos geworden, ondanks het verbod op huisuitzettingen dat de Britse regering had afgekondigd na de uitbraak van de coronapandemie. Dat meldt de Britse zondagskrant Observer op basis van cijfers van de overheid over het aantal daklozen.

4 uur geleden
Aantal dagelijkse besmettingen in België zakt onder de duizend

BRUSSEL (ANP) - Het aantal coronabesmettingen in België is voor het eerst weer onder de duizend per dag gezakt, meldt gezondheidsinstituut Sciensano. Tussen 3 en 9 juni zijn dagelijks 984 nieuwe besmettingen met het coronavirus in het land geregistreerd. Het gaat om een daling van 38 procent ten opzichte van de week daarvoor. In totaal raakten in België sinds het begin van de pandemie ruim een miljoen mensen geïnfecteerd.

7 uur geleden
'Duitsland moet klimaatneutraal geïndustrialiseerd land worden'

BERLIJN (ANP) - Armin Laschet, de nieuwe voorzitter van de CDU en belangrijkste kandidaat om Angela Merkel op te volgen als bondskanselier, ziet een goede balans tussen economie en ecologie als het belangrijkste doel van de volgende regering. Duitsland moet een klimaatneutraal geïndustrialiseerd land zijn, zei hij zaterdag tijdens een bijeenkomst van de partij in Neumünster in de noordelijke deelstaat Sleeswijk-Holstein.

9 uur geleden
Parlement Israël stemt over coalitie zonder Netanyahu

JERUZALEM (ANP) - Het Israëlische parlement stemt zondag over een coalitie zonder de Likud-partij van premier Benjamin Netanyahu. Dat kan na twaalf jaar het einde inluiden van het premierschap van de rechtse politicus.

9 uur geleden
Zwitsers stemmen over pesticide en rechtsbeginselen

BERN (ANP) - De Zwitsers hebben zondag weer een dag van referenda op plaatselijk en nationaal niveau. Nationaal liggen vijf vragen voor over een algeheel verbod op kunstmatige bestrijdingsmiddelen, een wet die de coronabeperkingen mogelijk maakt, een wet voor preventief optreden tegen mogelijke verdachten, een wet die de beperking van de uitstoot van broeikasgassen regelt en over een voorgestelde regeling voor veel meer hulp aan biologische boeren.

9 uur geleden
Blik op drie belangwekkende dagen Biden in Brussel

BRUSSEL (ANP) - De Belgische premier Alexander De Croo heeft de eer om zondagavond Joe Biden te mogen verwelkomen als die voor het eerst als Amerikaans president de Europese Unie aandoet. De Air Force One landt op de militaire luchthaven Melsbroek. De vliegtuigspotters zijn er klaar voor.

9 uur geleden