Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden doet Oekraïne niet aan bij reis naar Europa

Biden doet Oekraïne niet aan bij reis naar Europa

WASHINGTON (ANP/DPA) - Het Witte Huis heeft zondag speculaties weerlegd dat president Joe Biden de komende dagen ook Oekraïne zal bezoeken tijdens zijn reis naar Europa. "De reis zal bedoeld zijn om de wereld te blijven mobiliseren ter ondersteuning van het Oekraïense volk en tegen de invasie van president Poetin in Oekraïne", zei woordvoerster Jen Psaki zondag op Twitter. "Maar er zijn geen plannen om naar Oekraïne te reizen."

Biden vliegt woensdag naar Europa, bevestigt het Witte Huis. Daar wil hij donderdag deelnemen aan topbijeenkomsten van de NAVO, G7 en EU, allen in Brussel. Het wordt de derde trip van Biden naar Europa sinds zijn aantreden in januari 2021. Meer details over de reis worden in de loop van zondag gedeeld. Amerikaanse media melden al enkele dagen dat Biden na Brussel mogelijk ook Polen bezoekt.

Meer uit Buitenland

Israël en Hamas nog oneens over nieuwe Hamas-lijst met gijzelaars

TEL AVIV (ANP) - Israël en Hamas hebben nog geen overeenstemming bereikt over de lijst van gijzelaars die in de volgende ronde moeten worden vrijgelaten, melden Israëlische media. Het meningsverschil zou draaien om de samenstelling van de door Hamas verstrekte lijst, die op aandringen van Israël ook vrouwen en kinderen zou moeten bevatten.

1 uur geleden
VS-diplomaat en Nobelprijswinnaar Henry Kissinger (100) overleden

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse staatsman Henry Alfred Kissinger is op 100-jarige leeftijd overleden. Kissinger was onder meer diplomaat, politicoloog, geopolitiek adviseur en politicus. Hij was minister van Buitenlandse Zaken en nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten onder de Republikeinse presidenten Richard Nixon en Gerald Ford.

2 uur geleden
Blinken in Israël voor besprekingen met Israëli's en Palestijnen

TEL AVIV (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is aangekomen in Tel Aviv, vanwaar hij aan zijn derde reis door het Midden-Oosten begint sinds 7 oktober, melden Israëlische en Amerikaanse media.

5 uur geleden
Qatar: Nederlandse gijzelaar vrijgelaten door Hamas

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Hamas heeft woensdag een Nederlandse gijzelaar vrijgelaten, meldt bemiddelaar Qatar. Voor zover bekend was de 18-jarige Ofir Engel de enige Nederlandse gijzelaar die werd vastgehouden in de Gazastrook.

7 uur geleden
Hamas draagt veertien gijzelaars over aan Rode Kruis

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Hamas heeft veertien gijzelaars overgedragen aan het Rode Kruis. Het zou gaan om tien Israëlische burgers, van wie een ook een Nederlands paspoort heeft, en vier Thaise burgers. Het Israëlische leger bevestigt dat de veertien mensen onderweg zijn naar Israël.

7 uur geleden
Rusland zegt klein dorp bij Bachmoet te hebben veroverd

CHROMOVE (ANP/DPA) - De Russische krijgsmacht zegt een klein dorp in de buurt van Bachmoet te hebben veroverd. Ze zouden nu heel Chromove, of Artemivske in het Russisch, in handen hebben.

8 uur geleden
Drie Gazanen gedood die volgens Israël bestand schonden

GAZA-STAD (ANP) - Israëlische troepen hebben drie gewapende mannen in de Gazastrook gedood omdat zij het tijdelijke bestand zouden hebben geschonden, schrijft de nieuwssite The Times of Israel. Woordvoerder Daniel Hagari van de Israëlische krijgsmacht zegt dat de Palestijnen een "bedreiging" voor de troepen vormden.

9 uur geleden