Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden bezoekt voor het eerst als president grens VS en Mexico

Biden bezoekt voor het eerst als president grens VS en Mexico

EL PASO (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft zondag voor het eerst sinds zijn aantreden in januari 2021 de grens tussen de VS en Mexico bezocht. Hij deed een grensovergang aan in El Paso, in de zuidelijke grensstaat Texas. Biden ontmoette er douane- en immigratiebeambten, alvorens door te vliegen naar Mexico-Stad voor een regionale top met de leiders van Mexico en Canada.

Biden kondigde donderdag nieuwe plannen aan om Cubaanse, Haïtiaanse en Nicaraguaanse migranten aan de Amerikaans-Mexicaanse grens te blokkeren, waardoor de nationaliteiten worden uitgebreid van migranten die terug naar Mexico kunnen worden gestuurd. Zijn bezoek aan El Paso zal naar verwachting geen nieuw beleid opleveren of tot andere doorbraken leiden, nu de Republikeinen een meerderheid hebben in het Huis van Afgevaardigden.

Meer uit Buitenland

Jury in zwijggeldzaak Trump begint aan beraadslagingen

NEW YORK (ANP/RTR) - De juryleden in de zwijggeldzaak tegen de Amerikaanse oud-president Donald Trump zijn begonnen aan hun beraadslagingen. Dinsdag en woensdag werd de inhoudelijke behandeling afgerond en werd de jury geïnstrueerd. De leden moeten nu overleggen tot ze het erover eens zijn of Trump schuldig is of niet.

1 uur geleden
Ook volgende toetredingsstap Oekraïne stevent af op nee Hongarije

BRUSSEL (ANP) - Ook de volgende stap voor Oekraïne op weg naar het lidmaatschap van de Europese Unie dreigt op weerstand van Hongarije te stuiten. De regering van premier Viktor Orbán is de enige die nog grote bezwaren maakt tegen het plan van de EU voor de toetredingsonderhandelingen met Oekraïne, zeggen EU-bronnen.

2 uur geleden
Opnieuw vulkaanuitbarsting op IJslands schiereiland Reykjanes

GRINDAVIK (ANP) - Mensen hebben in delen van IJsland hun woning moeten verlaten omdat er een vulkaanuitbarsting dreigde. Er werd activiteit gemeten rond de Sundhnúkskraters, niet ver van de hoofdstad Reykjavik, meldt de publieke omroep RUV. Ook de beroemde toeristische attractie Blue Lagoon is ontruimd. Korte tijd later volgde inderdaad een uitbarsting.

3 uur geleden
Israël: 75 procent van bufferzone tussen Gaza en Egypte in handen

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische strijdkrachten (IDF) hebben 75 procent van de bufferzone tussen Egypte en Gaza in handen, meldt de Nationale Veiligheidsadviseur van Israël. Hij zegt dat Israël uiteindelijk de volledige controle krijgt over deze zogeheten Philadelphi-corridor.

3 uur geleden
Palestijnen hebben geen indicatie dat grens Rafah snel opengaat

RAFAH (ANP) - De minister van Gezondheid Majed Abu Ramadan van de Palestijnse Autoriteit zegt geen indicatie te hebben dat de grensovergang bij Rafah snel weer open kan. De overgang sloot ruim drie weken geleden, toen Israël een offensief in de stad Rafah begon en de controle over de grenspost overnam.

4 uur geleden
Hoogste temperatuur ooit in India: 52,3 graden

NEW DELHI (ANP) - In de Indiase hoofdstad New Delhi is een temperatuur van 52,3 graden gemeten, meldt het India Meteorological Department (IMD). Dat zou de hoogste temperatuur ooit zijn in het land. De meting is zo hoog dat meteorologen zich afvragen of er een probleem was met de meting.

5 uur geleden
Ngo's Georgië gaan zich niet houden aan buitenlandse-agentenwet

TBILISI (ANP/AFP) - Ongeveer tweehonderd Georgische ngo's zeggen dat ze zich niet zullen houden aan de controversiële buitenlandse-agentenwet. Zij stellen in een gezamenlijke verklaring dat de "Russische wet" niet in Georgië zal werken en dat "niemand zal gehoorzamen".

6 uur geleden