Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bezoekers banenmarkt Schiphol moeten zich vooraf aanmelden

Bezoekers banenmarkt Schiphol moeten zich vooraf aanmelden

SCHIPHOL (ANP) - Bezoekers van de banenmarkt op Schiphol zaterdag moeten zich vooraf aanmelden. Volgens een woordvoerder van Schiphol hebben al zeker duizend mensen dat gedaan. Mogelijk worden dat er nog meer. Bij sommige deelnemende bedrijven aan de banenmarkt ligt het contract zelfs al klaar.

Schiphol is naarstig op zoek naar nieuwe mensen om de zomerdrukte aan te kunnen. Hoeveel vacatures er precies openstaan, is niet bekend. Schiphol meldde eerder zeker 500 beveiligers te zoeken. Daarnaast gaat het om schoonmakers, buschauffeurs, platformmedewerkers of grondstewardessen en -stewards.

De reden dat mensen zich vooraf moeten aanmelden is dat bedrijven dan weten hoeveel geïnteresseerden ze kunnen verwachten, geeft een woordvoerster van de luchthaven aan. Ook kunnen mensen dan verdeeld worden over de dag zodat de bedrijven geïnteresseerden allemaal voldoende tijd en aandacht kunnen geven. Schiphol geeft aan dat er nog steeds ruimte is voor meer mensen om zich aan te melden.

Afgrond

Voordat de coronacrisis de reiswereld aan de rand van de afgrond bracht, was Schiphol goed voor zo'n 68.000 directe banen. In de loop van de crisis waren dat er nog zo'n 35.000. Om personeel warm te krijgen voor het werk op de luchthaven, maakte Schiphol onlangs bekend een extraatje aan personeel uit te delen. Het gaat onder andere om een zomertoeslag van 5,25 euro per uur bovenop het gewone salaris.

De vraag is wel of nieuw personeel op tijd gescreend en opgeleid kan worden om de werkdruk deze zomer te verlichten. Dat proces kan weken zo niet maanden duren, afhankelijk van de functie.

Meer uit Financieel

Olie-industrie Guyana helpt SBM Offshore aan recordresultaten

SCHIPHOL (ANP) - De Nederlandse maritiem dienstverlener SBM Offshore heeft vorig jaar afgesloten met recordresultaten, mede geholpen door de opkomende olie-industrie in Guyana. Na olievondsten voor de kust van dit buurland van Suriname verkocht SBM Offshore groot materieel voor het oppompen en opslaan van olie op zee.

10 minuten geleden
Cijfers verzekeraars ASR en NN centraal op drukke beursdag

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar ASR en NN Group. De beide verzekeraars hebben hun resultaten flink opgevoerd, ondanks de grote schikkingen die ze recent hebben getroffen met claimorganisaties om van de woekerpolisaffaire af te zijn. ASR profiteerde van de overname van de verzekeringsactiviteiten van Aegon Nederland en boekte weer winst in 2023, na een verlies een jaar eerder. NN Group zag de jaarwinst wel dalen, maar liet in de tweede helft van het jaar een sterke verbetering zien.

31 minuten geleden
Bodemonderzoeker Fugro blijft goede zaken doen met offshore wind

LEIDSCHENDAM (ANP) - Bodemonderzoeker Fugro blijft goede zaken doen met werkzaamheden voor de bouw van windparken op zee. Het beursgenoteerde bedrijf uit Leidschendam zag mede daardoor de omzet vorig jaar flink toenemen.

55 minuten geleden
Brouwer achter Jupiler en Corona verkoopt minder in VS en Europa

LEUVEN (ANP) - Bierbrouwer AB InBev heeft vorig jaar minder bier verkocht, maar boekte dankzij hogere prijzen en de verkoop van luxere biertjes wel een hogere omzet. Het bedrijf achter biermerken als Jupiler, Stella Artois, Corona en Budweiser verkocht met name in Europa en de Verenigde Staten minder. Op die laatste markt kampte het bedrijf met boycotacties na een samenwerking met een transgender influencer.

1 uur geleden
Meer omzet voor horeca in eerste jaar zonder coronamaatregelen

DEN HAAG (ANP) - De horeca heeft in 2023 ruim 13 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari in Nederland nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023. Daarnaast waren de prijzen in 2023 hoger dan een jaar eerder. Het volume lag vorig jaar bijna 6 procent hoger dan in 2022.

1 uur geleden
Meer winst ASR en NN Group ondanks woekerpolisschikkingen

DEN HAAG (ANP) - Verzekeraars ASR en NN Group hebben hun resultaten flink opgevoerd, ondanks de grote schikkingen die ze recent hebben getroffen met claimorganisaties om van de woekerpolisaffaire af te zijn. ASR sloot afgelopen jaar af met een jaarwinst, waar een jaar eerder nog een verlies in de boeken ging. Bij NN Group ging de jaarwinst wel omlaag, maar daar was in de tweede helft van het jaar eveneens een sterke verbetering te zien.

1 uur geleden
Recordwinst Air France-KLM, oorlog Gaza drukt wel op resultaat

PARIJS (ANP) - Luchtvaartconcern Air France-KLM heeft niet eerder zo'n hoge winst geboekt als in 2023. In totaal bleef er onder de streep 934 miljoen euro over, ruim 28 procent meer dan een jaar eerder. Het laatste kwartaal van vorig jaar daarentegen was wel verlieslatend. Onder meer de oorlog in Gaza, maar ook het slechte weer rond Schiphol drukten op het resultaat.

1 uur geleden