Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bewoners gered uit brandende woning in Amsterdam-Zuid

Bewoners gered uit brandende woning in Amsterdam-Zuid

AMSTERDAM (ANP) - In een woning in Amsterdam-Zuid heeft zaterdagavond een brand gewoed. Volgens de brandweer konden de bewoners niet naar buiten vanwege de rook. Ze zijn door omstanders en de brandweer uit het gebouw aan de Smaragdstraat gered.

Twee mensen zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Nog eens tien mensen zijn ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel vanwege het inademen van rook. Wat de brand heeft veroorzaakt is niet bekend.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Tweede Haagse moskee staakt activiteiten wegens corona-uitbraak

DEN HAAG (ANP) - Na de Faizulmoskee in Den Haag heeft nu ook de as-Soennah-moskee besloten de activiteiten voorlopig te staken wegens een uitbraak van het coronavirus in de Haagse moslimgemeenschap.

6 uur geleden
Vitens: ruim 4 miljard liter water extra getapt in mei

ARNHEM (ANP) - In het oosten van het land is in de maand mei ruim 4 miljard liter drinkwater meer getapt dan normaal. Zaterdag was de watervraag op piekmomenten 70 procent hoger dan anders. "Reden voor grote zorg over de komende zomermaanden. We hebben onze mogelijkheden tot het uiterste opgerekt", aldus Jelle Hannema, bestuursvoorzitter van drinkwaterbedrijf Vitens.

6 uur geleden
Vitens: ruim 4 miljard liter water extra getapt in mei

ARNHEM (ANP) - In het oosten van het land is in de maand mei ruim 4 miljard liter drinkwater meer getapt dan normaal. "Reden voor grote zorg over zomermaanden", aldus Jelle Hannema, bestuursvoorzitter van drinkwaterbedrijf Vitens.

6 uur geleden
Veiligheidsberaad ziet opening horeca met vertrouwen tegemoet

NIJMEGEN (ANP) - Hubert Bruls, de voorzitter van het Veiligheidsberaad, ziet de opening van de horeca en musea op tweede pinksterdag met vertrouwen tegemoet.

7 uur geleden
Lange rijen auto’s voor Outlet in Roermond

ROERMOND (ANP) - Op de N280 in Roermond is zondagmiddag een lange file ontstaan door wachtende Duitse auto’s. Die zijn op weg naar het Designer Outlet Center (DOC), maar werden tegengehouden vanwege de drukte daar, zei een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg Noord.

8 uur geleden
Steeds meer rijbewijzen ingevorderd vanwege te hoge snelheid

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft de afgelopen drie jaar steeds meer rijbewijzen ingenomen. Dat heeft een woordvoerster bevestigd naar aanleiding van een bericht van de NOS. Vorig jaar werden 15.964 rijbewijzen ingevorderd. In 2018 waren dat er 15.134 en 14.944 in 2017. Ook dit jaar lijkt het, ondanks de coronamaatregelen en het advies om thuis te werken, niet minder te worden. De teller staat tot en met 8 mei op 6267.

9 uur geleden
Geen massale toestroom Belgen naar grensplaats Sluis

SLUIS (ANP) - Een grote toestroom van Belgische recreanten naar de Zeeuws-Vlaamse grensplaats Sluis is zondag uitgebleven, een dag nadat de Belgische autoriteiten besloten om winkelen in Nederland weer toe te staan. "Het was niet overmatig druk", zei Sancho Jansen, voorzitter van de Middenstands Vereniging Sluis (MVS). "We konden de toeloop goed aan."

9 uur geleden