Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bewoners 160 flats Rotterdam moeten elders overnachten na brand

Bewoners 160 flats Rotterdam moeten elders overnachten na brand

ROTTERDAM (ANP) - Door een brand in een flatwoning aan de Arrheniusweg in de Rotterdamse wijk Prins-Alexander kunnen de bewoners van alle 160 appartementen in het complex zeker een nacht niet in hun eigen woning doorbrengen. Door rook- en waterschade zijn de liften van het pand defect. Daardoor is het niet veilig voor bewoners om terug te keren naar hun woning, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. In het complex wonen ook mensen die volgens de zegsman "minder zelfredzaam zijn".

De verhuurder, woningcorporatie Havensteder, werkt volgens een woordvoerder "met man en macht" om voor alle bewoners onderdak te regelen. De corporatie kan nog geen prognose geven over hoe lang het ongemak gaat duren.

De brand was vrij snel onder controle, maar er kwam veel rook vrij. Er zijn twee mensen gewond geraakt. Zij zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Ook zijn ongeveer twintig mensen ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. Mensen die tijdelijk niet in hun woning terechtkunnen, zijn aanvankelijk opgevangen in de buurt.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Meer uit Binnenland

PVV, VVD, NSC en BBB moeten knopen gaan doorhakken

DEN HAAG (ANP) - De kabinetsformatie gaat een cruciale fase in. Voor het eerst in bijna twee weken gaan de leiders van PVV, VVD, NSC en BBB weer langs bij de informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf. De partijen moeten belangrijke beslissingen gaan nemen.

32 minuten geleden
Hof behandelt hoger beroep Pegida-voorman over beledigen moslims

DEN HAAG (ANP) - Het gerechtshof in Den Haag behandelt maandag het hoger beroep van Edwin Wagensveld. De voorman van de radicaal-rechtse groepering Pegida werd in november door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot veertig uur taakstraf voor groepsbelediging. Wagensveld had de Koran een fascistisch boek genoemd.

50 minuten geleden
Eindhoven viert feest met landskampioen PSV

EINDHOVEN (ANP) - Eindhoven viert maandag feest omdat PSV voor de 25e keer landskampioen is geworden. De omgeving rond het Stadhuisplein is afgezet en in de binnenstad staan grote schermen waarop de huldiging is te volgen. De festiviteiten beginnen rond 15.00 uur.

51 minuten geleden
Wageningse herdenking trekt in totaal 90.000 bezoekers

WAGENINGEN (ANP) - De Nationale Herdenking Capitulaties 1945, het Bevrijdingsdefilé en het Bevrijdingsfestival Gelderland in Wageningen hebben samen 90.000 bezoekers getrokken, meldt organisator Wageningen45. Ook waren dertien buitenlandse WOII-veteranen, uit Groot-Brittannië en Canada, en twee Nederlandse WOII-veteranen aanwezig tijdens de Nationale Herdenking en het Vrijheidsdefilé.

2 uur geleden
CBS: meer broedvogels in Nederland, maar niet op alle plekken

DEN HAAG (ANP) - De populaties van vogelsoorten die in Nederland broeden, waren vorig jaar gemiddeld ruim 28 procent groter dan in 1990. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd op basis van tellingen die Sovon Vogelonderzoek heeft gecoördineerd.

3 uur geleden
Omwonenden grote brand Oss nog niet naar huis

OSS (ANP) - Bewoners van vijf huizen in de directe omgeving van het pand in Oss waar vrijdagochtend brand uitbrak, kunnen voorlopig nog niet naar huis. De woningen hebben te veel rookschade en ook is er veel stankoverlast, zegt een woordvoerster van de gemeente. Het zal vermoedelijk nog een paar dagen duren voor de mensen terug kunnen.

6 uur geleden
Formatie gaat kritieke fase in, partijen moeten knopen doorhakken

DEN HAAG (ANP) - Maandagochtend om 10.00 uur gaat de kabinetsformatie verder. Dan komen de leiders van PVV, VVD, NSC en BBB na bijna twee weken weer bij informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf langs. Deze week zal "cruciaal" zijn, gaven de informateurs eerder aan.

10 uur geleden