Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bewindslieden schrikken van onthullingen over The Voice

Bewindslieden schrikken van onthullingen over The Voice

DEN HAAG (ANP) - Bewindspersonen hebben geschrokken gereageerd op het nieuws over veelvuldig wangedrag door mensen die betrokken waren bij The Voice. In een uitzending van BOOS werden de ervaringen van slachtoffers gedeeld. "Dat is natuurlijk schrikken", zegt Conny Helder, minister voor Langdurige Zorg. Defensieminister Kajsa Ollongren noemt het "vreselijk en onacceptabel".

"Ik denk dat we met elkaar aan een maatschappij moeten werken waar dit gewoon niet voorkomt", zegt Helder in een eerste reactie.

"Ik ben echt zeer gechoqueerd", laat Ollongren weten. Ze vindt het verschrikkelijk dat dit "in Nederland anno 2022" nog kan gebeuren." Ze hoopt dat er snel werk gemaakt wordt van de aangiftes.

Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) vindt het "afschuwelijk dat dit zoveel verhalen heeft losgemaakt bij The Voice. Maar hij benadrukt dat men niet moet "denken dat het alleen bij dit bedrijf is", aldus de bewindsman. "Ik vrees dat het aan de orde van de dag is", ook bij andere organisaties.

Meer uit Politiek

Wilders spreekt Le Pen en Salvini over rechtse samenwerking

BRUSSEL (ANP) - PVV-leider Geert Wilders heeft woensdag met andere radicaal-rechtse Europese kopstukken hun samenwerking besproken in het Europees Parlement. Bij de Europese verkiezingen hebben veel uiterst rechtse partijen winst geboekt, en die willen ze nu in invloed omzetten.

10 uur geleden
Wetenschappelijke raden 'verbijsterd' over bezuinigingsplannen

DEN HAAG (ANP) - Grote bezuinigingen die de nieuwe coalitie voor de wetenschap heeft bedacht, zullen "verlammend werken en onderwijs en onderzoek ver terugwerpen" als ze doorgaan. Daarvoor waarschuwen de voorzitters van de vier wetenschappelijke domeinraden in een brandbrief aan onder anderen de fractievoorzitters in de Tweede Kamer. In de raden zijn vrijwel alle faculteiten van Nederlandse universiteiten vertegenwoordigd.

12 uur geleden
Steeds meer bekend over hoe kabinet-Schoof eruit gaat zien

DEN HAAG (ANP) - Van steeds meer bewindslieden wordt nu duidelijk dat zij zitting nemen in het kabinet-Schoof. Woensdag zei Mona Keijzer zelf al woonminister en vicepremier namens de BBB te worden, maar bronnen bevestigen inmiddels ook een aantal andere ministers en staatssecretarissen.

14 uur geleden
Nationaal Vuurwerk wegbezuinigen zou dom zijn, zegt organisator

ROTTERDAM (ANP) - Het zou een "domme beslissing" zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

14 uur geleden
Vrij veel steun voor PVV in Haagse Schilderswijk, lage opkomst

DEN HAAG (ANP) - In de Schilderswijk en Transvaal, twee achterstandswijken in Den Haag waar veel mensen met een migratie-achtergrond wonen, hebben relatief veel mensen op de PVV van Geert Wilders gestemd voor het Europees Parlement. De opkomst in de buurten was echter bijzonder laag, blijkt uit de uitslagen per stembureau, die de gemeente heeft vrijgegeven.

14 uur geleden
CU-leider Bikker teleurgesteld in kabinetsdeelname Bruins

DEN HAAG (ANP) - ChristenUnie-leider Mirjam Bikker is "teleurgesteld" in de kandidatuur van Eppo Bruins als minister van Onderwijs namens NSC. "Hij zit er niet namens ons." Bruins was eerder ChristenUnie-Kamerlid en is een van de eerste namen die naar buiten komt als kandidaat 'van buiten" hoewel hij jarenlang Kamerlid was namens de ChristenUnie.

15 uur geleden
Zuid-Holland houdt weer veel geld over, tot onvrede van politiek

DEN HAAG (ANP) - De Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben de jaarstukken van 2023 vastgesteld, maar daar wel kritische kanttekeningen bij gezet. De partijen zijn vooral bezorgd over de aanhoudende problemen die de provincie heeft om alle ambities en doelen waar te maken. Dit leidt er al jaren achtereen toe dat Zuid-Holland geld overhoudt, afgelopen jaar ruim 36 miljoen euro.

15 uur geleden