Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bewindslieden bespreken lockdown donderdag op Catshuis

Bewindslieden bespreken lockdown donderdag op Catshuis

DEN HAAG (ANP) - De bewindslieden in het nieuwe kabinet die over corona gaan, spreken donderdagochtend op het Catshuis met deskundigen over de coronamaatregelen. Ze bespreken het laatste advies van het Outbreak Management Team (OMT). Het kabinet beslist dan vrijdag of de lockdown versoepeld zal worden.

De weerstand tegen de harde lockdown lijkt te groeien. Werkgevers pleiten voor aanpassing van de regels omdat bedrijven steeds meer in de knel komen. Winkeliers in verschillende steden zeggen dit weekend open te gaan, ook als de maatregelen worden verlengd. De instellingen van het mbo en het hoger onderwijs willen ook weer open.

Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) was eerder deze week nog somber over versoepeling van de maatregelen. Het aantal besmettingen zal vermoedelijk nog verder stijgen. "In die setting, in het hier en nu, heb je weinig mogelijkheden om heel veel te versoepelen", zei Kuipers maandag.

Harde lockdown

Op 19 december werd de harde lockdown van kracht in een poging de stijging van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames te stoppen. Sindsdien zijn niet-essentiƫle winkels en de horeca dicht. Thuis mogen maximaal twee gasten per dag worden ontvangen en buiten geldt een groepsmaximum van twee personen. Het primair en voortgezet onderwijs mocht na een verlengde kerstvakantie maandag wel weer open.

Na het Catshuisberaad worden de voorzitters van het Veiligheidsberaad bijgepraat. Dit gebeurt digitaal. Vrijdag wordt op de wekelijkse ministerraad dan officieel besloten hoe het verder gaat met de lockdown. Om 19.00 uur is vervolgens de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Kuipers over de coronamaatregelen.

Meer uit Binnenland

Klimaatdemonstranten weer op A12

DEN HAAG (ANP) - Klimaatdemonstranten hebben zaterdag opnieuw de A12 in Den Haag betreden, meldt de gemeente Den Haag. Het is de vijftiende dag op rij dat actievoerders van Extinction Rebellion met een wegblokkade eisen dat de overheid stopt met regelingen die de fossiele industrie steunen.

1 uur geleden
Afvalverwerker AVR na brand nog dagenlang onbruikbaar

ROTTERDAM (ANP) - AVR in Rotterdam verwacht dat het verbranden van huisafval voorlopig nog niet kan opstarten na de brand die twee dagen lang bij de afvalverwerker heeft gewoed. "Alles ligt sinds donderdagmorgen stil. We hebben nog geen idee wanneer we weer kunnen opstarten, maar het gaat zeker dagen duren. Mogelijk zelfs langer", laat een woordvoerder van het bedrijf aan het ANP weten.

1 uur geleden
Fremantle Highway komt aan in haven van Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Fremantle Highway is zaterdagochtend in Rotterdam aangekomen, bijna twee maanden nadat op het vrachtschip brand uitbrak. Het schip vertrok donderdagmiddag uit de Groningse Eemshaven, waar het sinds begin augustus lag.

4 uur geleden
Brand bij afvalverwerker in Rotterdam geblust

ROTTERDAM (ANP) - De brand die sinds donderdagochtend woedde in een loods van afvalverwerker AVR in Rotterdam is uit. Volgens de veiligheidsregio is zaterdag rond 06.30 uur het sein brand meester gegeven. Er zouden geen smeulende brandresten meer zijn aangetroffen.

4 uur geleden
Asielzoekerscentra doen mee aan Nationale Burendag

DEN HAAG (ANP) - Ruim honderd asielzoekerscentra in Nederland doen zaterdag mee aan Nationale Burendag. Deze door het Oranjefonds georganiseerde dag is volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND zeer geschikt om te benadrukken dat asielzoekers buren zijn van iedereen in hun omgeving. Vorig jaar kwamen ongeveer 12.000 mensen een kijkje nemen in een asielzoekerscentrum, aldus het COA.

8 uur geleden
Fremantle Highway komt aan in haven van Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Fremantle Highway wordt zaterdag in Rotterdam verwacht, bijna twee maanden nadat op het vrachtschip brand uitbrak. Het schip vertrok donderdagmiddag uit de Groningse Eemshaven, waar het sinds begin augustus lag.

8 uur geleden
Demonstratie voor behoud spoedeisende hulp Heerlens ziekenhuis

HEERLEN (ANP) - Vele honderden demonstranten worden zaterdagmiddag in Heerlen verwacht voor een actie ter behoud van de spoedeisende hulp (SEH) en het beddenhuis van het Zuyderland Ziekenhuis in de Limburgse gemeente. Het ziekenhuis wil reorganiseren en vanaf 2030 de SEH evenals het beddenhuis verplaatsen naar het Zuyderland in Sittard-Geleen. Daar is volgens Zuyderland geen ontkomen aan door het almaar oplopend personeelsgebrek.

8 uur geleden