Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Bevoorradingsproblemen compliceren vaccindeal EU en J&J'

'Bevoorradingsproblemen compliceren vaccindeal EU en J&J'

BRUSSEL (ANP/RTR) - Farmaceut Johnson & Johnson heeft de EU laten weten dat de vaccinmaker kampt met bevoorradingsproblemen. Dat kan de plannen compliceren om in het tweede kwartaal 55 miljoen doses van het coronavaccin van het bedrijf te leveren, zegt een betrokken EU-functionaris tegen persbureau Reuters. De Amerikaanse farmaceut zou hebben gezegd dat het niet onmogelijk is om dat doel te halen, maar het zou zich wel terughoudend hebben opgesteld.

J&J, het moederbedrijf van het Nederlandse Janssen, informeerde Brussel vorige week over de problemen met apparatuur en bestanddelen van vaccins. Die hebben de doelstelling om voor eind juni de tientallen miljoenen doses te leveren "onder druk" gezet, aldus de bron. Het middel van de farmaceut wordt naar verwachting deze week goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau. Er zouden dit jaar in totaal ongeveer 200 miljoen doses geleverd moeten worden aan de EU.

De Europese toezichthouder heeft tot dusver drie coronavaccins goedgekeurd. Het gaat om middelen van Pfizer/BioNTech, Astrazeneca en Moderna. Het vaccin van J&J zou het eerste middel zijn waarbij mensen maar één prik hoeven te krijgen om optimaal beschermd te zijn. De levering van coronavaccins verloopt niet altijd vlekkeloos. Eerder bleek AstraZeneca minder te kunnen leveren dan was toegezegd. Het zou een forse tegenvaller zijn voor Brussel zijn als weer sprake is van vertraging.

Meer uit Buitenland

Doden en tientallen gewonden door zware tornado's in VS

LITTLE ROCK (ANP) - Zeker drie mensen zijn om het leven gekomen en tientallen andere personen raakten gewond nadat zware tornado's vrijdag over een aantal staten in het zuiden en het midwesten van de Verenigde Staten zijn geraasd, schrijft CNN.

2 uur geleden
Minneapolis: groen licht politiehervorming na dood George Floyd

MINNEAPOLIS (ANP/AFP) - Het bestuur van de Amerikaanse stad Minneapolis heeft vrijdag een plan voor de hervorming van de plaatselijke politie goedgekeurd. De aanleiding is de gewelddadige dood van de 46-jarige George Floyd in 2020.

6 uur geleden
Media: Trump arriveert dag voor voorgeleiding in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Donald Trump vliegt maandag vanuit zijn woonplaats in Florida naar New York, één dag voor zijn voorgeleiding in een rechtszaal in Manhattan. Hij zal maandagavond in zijn Trump Tower verblijven, schrijft Bloomberg op basis van anonieme bronnen die bekend zijn met de situatie. De voormalig president wordt dinsdagmiddag (lokale tijd) verwacht in het gerechtsgebouw van Manhattan.

6 uur geleden
Zeker 600 gewonden bij zware tornado Arkansas

LITTLE ROCK (ANP/DPA) - Een zware tornado heeft de stad Little Rock in de Amerikaanse staat Arkansas getroffen. De plaatselijke reddingsdienst gaat uit van minstens 600 gewonden, berichtte een plaatselijke zender vrijdag. De burgemeester van Little Rock heeft de gouverneur van de staat gevraagd om hulp van de nationale garde.

10 uur geleden
Merendeel VN-Veiligheidsraad bezorgd over kernwapens in Belarus

NEW YORK (ANP/AFP) - Het overgrote deel van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties maakt zich zorgen over het plaatsen van kernwapens in Belarus. Alleen Rusland, eigenaar van de kernkoppen, vindt dat er niets mis is met de plaatsing in het buurland. Rusland heeft een veto in de Veiligheidsraad, dus van een resolutie zal het niet komen.

13 uur geleden
Advocaat Trump: schikking zullen we niet accepteren

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump zal een mogelijke schikking in de strafzaak tegen hem niet accepteren. Advocaat Joe Tacopina zegt in een interview met de Amerikaanse nieuwszender NBC News dat daar "nul" kans op is.

16 uur geleden
'Blade runner' Oscar Pistorius komt niet vervroegd vrij

PRETORIA (ANP/AFP) - De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius, ook wel bekend als 'blade runner', komt niet vervroegd vrij. Zijn verzoek is afgewezen, aldus de verantwoordelijke autoriteiten. De 36-jarige man blijft vastzitten voor het doodschieten van zijn vriendin.

18 uur geleden