Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beveiligingsbedrijven: toeslag Schiphol is verkapte staatssteun

Beveiligingsbedrijven: toeslag Schiphol is verkapte staatssteun

MAASTRICHT (ANP) - Beveiligingsbedrijven noemen de zomertoeslagen die Schiphol heeft aangekondigd voor personeel op de luchthaven verkapte staatssteun. "Tegen dit soort afspraken kan geen bedrijf in Nederland op de arbeidsmarkt concurreren. De beveiliging al helemaal niet", reageert de Vereniging Beveiligingsorganisaties Nederland (VBe NL).

En tegen beveiligers waarschuwt de brancheclub die onder meer beveiligingsbedrijven voor evenementen en horecagelegenheden vertegenwoordigt: "Beveiligers laat jullie intussen niets wijsmaken. Deze geldinjectie is helaas van korte duur want de rest van Nederland kan niet volgen zonder dat de cao’s op gelijk niveau worden gebracht en hier zit Schiphol en de overheid niet aan tafel om als pinautomaat te dienen."

Schiphol geeft personeel in de drukke zomermaanden een toeslag van 5,25 euro per uur, in de hoop zo het werken op het vliegveld wat aantrekkelijker te maken en de werving van personeel op gang te helpen. Dat laatste is nodig omdat de grote drukte van de afgelopen weken in combinatie met personeelstekorten tot chaotische situaties leidde. Na de zomer krijgt het personeel nog eens 1,40 euro per uur extra. Deze laatste regeling loopt tot 1 september 2023.

Lang niet alle medewerkers die het extra loon krijgen, zijn in dienst van Schiphol. Veel van hen werken bijvoorbeeld voor beveiligingsbedrijven. Dit terwijl er voor de beveiligingsbedrijven ook gewoon cao-afspraken bestaan, geeft VBe NL aan. Daarbij zijn er volgens de organisatie ook nog grote verschillen tussen de cao Particuliere Beveiliging die veel gebruikt zou worden in de luchthavenbeveiliging en de cao Veiligheidsdomein. Bij die laatste cao zouden de lonen al jaren structureel hoger liggen dan bij de andere cao, totdat Schiphol met het extra geld over de brug kwam.

Meer uit Financieel

Onderzoek: Nederlanders bezuinigen op spullen via het internet

EDE (ANP) - Nederlanders kopen minder spullen via het internet nu de prijzen overal flink zijn gestegen en het leven een stuk duurder is geworden. Webwinkels voelen dat in hun cijfers, komt naar voren uit nieuw onderzoek van marktvorser GfK in opdracht van onder meer brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

40 minuten geleden
Onderzoek: Nederlanders bezuinigen op spullen via het internet

EDE (ANP) - Nederlanders kopen minder spullen via het internet nu de prijzen overal flink zijn gestegen en het leven een stuk duurder is geworden. Webwinkels voelen dat in hun cijfers, komt naar voren uit nieuw onderzoek van marktvorser GfK in opdracht van onder meer brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

1 uur geleden
Oliebedrijven Exxon en Chevron stijgers op verdeeld Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag verdeeld gesloten bij aanhoudende onzekerheid over de rente. De koersverliezen van eerder op de dag werden wel voor een groot deel weggewerkt. De grote oliebedrijven op Wall Street stonden bij de winnaars, geholpen door de gestegen olieprijzen.

7 uur geleden
Grote terugroepactie auto's Kia en Hyundai in VS om brandgevaar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Zuid-Koreaanse autofabrikanten Kia en Hyundai roepen in de Verenigde Staten in totaal 3,37 miljoen auto's terug naar de garage vanwege gevaar voor brand in de motor. Eigenaren worden gevraagd hun auto's buiten te parkeren uit de buurt van gebouwen en andere auto's totdat het probleem is opgelost.

9 uur geleden
Grote IT-storing legt Duitse fabrieken Volkswagen plat

WOLFSBURG (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse autofabrikant Volkswagen kampt woensdag met een grote IT-storing waardoor meerdere fabrieken van het bedrijf in Duitsland plat zijn komen te liggen. Volkswagen doet onderzoek naar de storing bij het IT-netwerk en zegt dat nog onduidelijk is wanneer de productie weer hervat kan worden.

9 uur geleden
Nederlands ECB-directielid Elderson: rente mogelijk verder omhoog

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het Nederlandse directielid Frank Elderson bij de Europese Centrale Bank (ECB) denkt dat de rente nog verder verhoogd kan worden in de strijd tegen de inflatie. Dat zei Elderson in een interview met het financiële persbureau Market News International. De ECB verhoogde eerder deze maand de rente in de eurozone voor de tiende keer op rij naar het hoogste niveau ooit en de beleidsmakers van de centrale bank in Frankfurt hebben gehint dat er een einde is gekomen aan die verhogingen.

10 uur geleden
AF-KLM en IAG hebben interesse in Portugese maatschappij TAP

LISSABON (ANP/BLOOMBERG) - Air France-KLM en IAG, het moederconcern van onder meer British Airways en Iberia, hebben interesse in een overname van de Portugese nationale luchtvaartmaatschappij TAP. De Portugese regering wil TAP privatiseren en de topmannen van Air France-KLM en IAG hebben gezegd mogelijk biedingen te willen doen voor TAP.

10 uur geleden