Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beveiliging Capitool was niet op de hoogte van plan bestorming

Beveiliging Capitool was niet op de hoogte van plan bestorming

WASHINGTON (ANP/DPA) - De beveiliging van het Capitool was niet op de hoogte dat er plannen waren voor een massale bestorming van het Amerikaanse parlementsgebouw op 6 januari, melden Amerikaanse media. Volgens de voormalige baas van de Capitoolpolitie en de baas van de politie in de hoofdstad Washington hadden de inlichtingendiensten de informatie die bekend was niet goed doorgespeeld.

In de Senaat worden de belangrijkste politiebazen gehoord over de bestorming van het Capitool. Op 6 januari trokken Trump-aanhangers naar het parlementsgebouw en probeerden dat te bezetten. Parlementsleden moesten vluchten, terwijl de Senaat bezig was met het officieel bevestigen van de verkiezingsuitslag. Uiteindelijk overleden vijf mensen tijdens de bestorming.

Robert Contee, commissaris van de politie in Washington, zei dat de dreigingsmelding op 5 januari om 19.00 uur via een e-mail binnenkwam. Volgens de inmiddels opgestapte baas van de Capitoolpolitie Steven Sund waren zijn agenten niet goed voorbereid vanwege de gebrekkige informatie die zij hadden doorgekregen.

"We waren voorbereid op een massale demonstratie", aldus Sund. "Maar we kregen een goed gecoördineerde militaire aanval."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Trump zinspeelt op mogelijke deelname presidentsverkiezingen

ORLANDO (ANP/RTR) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag tijdens een toespraak gezinspeeld op een nieuwe deelname aan de presidentsverkiezingen. "Wie weet, doe ik voor de derde keer mee", zei Trump tijdens CPAC, het jaarlijkse conservatief politieke congres. Trumps toespraak tijdens het congres is zijn eerste publieke optreden sinds zijn vertrek uit het Witte Huis.

3 uur geleden
Eerste optreden Trump na vertrek als president vertraagd

ORLANDO (ANP) - Het eerste publieke optreden van Donald Trump sinds zijn vertrek uit het Witte Huis is vertraagd. De oud-president sluit CPAC, het jaarlijkse conservatief politieke congres, af met een toespraak. Die zou om 21.40 uur Nederlandse tijd beginnen, maar volgens Fox News wordt het later.

4 uur geleden
VS teleurgesteld door Iraanse weigering tot nucleair overleg

WASHINGTON (ANP/RTR/DPA) - De Verenigde Staten zijn teleurgesteld door de weigering van Iran informeel te komen praten over de mogelijke revival van het nucleaire akkoord uit 2015. De Europese Unie heeft om de impasse te doorbreken onlangs beide partijen daarvoor aan tafel genodigd. Teheran liet zondag weten de tijd nog niet rijp te vinden. Eerst moeten de VS de sancties tegen de Islamitische Republiek opheffen.

5 uur geleden
Israël koopt of maakt volgend jaar 36 miljoen doses coronavaccin

JERUZALEM (ANP) - Israël is van plan volgend jaar ten minste 36 miljoen doses coronavaccin te kopen of te maken. Dat heeft premier Benjamin Netanyahu zondag gezegd in onder meer The Jerusalem Post. De regering gaat ook alle moeite doen genoeg vaccin te verkrijgen om de burgers die de komende zes tot twaalf maanden een herhalingsinjectie nodig hebben te kunnen bedienen.

6 uur geleden
Aantal coronabesmettingen in VK opnieuw flink omlaag

LONDEN (ANP/RTR) - Het aantal coronabesmettingen neemt in het Verenigd Koninkrijk verder af, onder meer dankzij het voortvarende vaccinatieprogramma. De gezondheidsautoriteiten meldden zondag over de afgelopen 24 uur 6035 nieuwe gevallen, opnieuw ruim duizend minder dan een dag eerder. Over een hele week genomen betekenen deze laatste cijfers een vermindering van 21,2 procent.

7 uur geleden
Greenpeace verwijt Israël nalatigheid bij olievervuiling

TEL AVIV (ANP/DPA) - Greenpeace heeft de Israëlische regering nalatigheid verweten inzake de olievervuiling op de stranden. De milieuorganisatie publiceerde zondag satellietbeelden waarop tien grote olievlekken te zien zijn in het oostelijk deel van de Middellandse Zee en voor de Israëlische kust. De opnamen zijn gemaakt een week voordat de smurrie aanspoelde.

10 uur geleden
Fauci over Leids vaccin: zou het zeker nemen

WASHINGTON (ANP) - Anthony Fauci heeft geen enkele twijfel over de effectiviteit van het coronavaccin dat is ontwikkeld door het Leidse farmaceutische bedrijf Janssen, eigendom van Johnson & Johnson. De Amerikaanse autoriteit op het gebied van infectieziekten raadde zijn landgenoten het middel, het derde dat is toegelaten in de VS, aan op tv bij NBC en absoluut niet te wachten.

10 uur geleden