Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beveiligers verbijsterd over 'jojobeleid' van kabinet

Beveiligers verbijsterd over 'jojobeleid' van kabinet

GORINCHEM (ANP) - Evenementen- en horecabeveiligers zijn verbijsterd over het 'jojobeleid' van het kabinet, nu er nieuwe verscherpte coronamaatregelen van kracht zijn voor de evenementen- en horecabranche. Het kabinet moet na de gemaakte excuses voor de gang van zaken bereid zijn de financiële schade te vergoeden, zegt Ard van der Steur, voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche.

Bedrijven in de branche hebben maanden "keihard en met inzet van veel eigen middelen" gewerkt aan een veilige heropening van het uitgaansleven, en "veel van die inspanningen worden nu tenietgedaan", zegt Van der Steur. Volgens hem hebben de Fieldlab-evenementen met 129.000 bezoekers die slechts 103 mogelijke besmettingen opleverden, laten zien dat er een basis is om evenementen op een verantwoorde manier te organiseren.

Veel beveiligers hebben volgens Van der Steur de branche verlaten of dreigen dat vanwege de onduidelijkheid te doen. "Dit sterk wisselende beleid maakt het voor evenementenbeveiligingsbedrijven ook steeds lastiger om voldoende gekwalificeerde beveiligers te kunnen leveren als straks toch weer evenementen mogelijk zijn."

De Veiligheidsbranche, die zegt 90 procent van de 26.000 beveiligingsmedewerkers in Nederland te vertegenwoordigen, wil net als de Vereniging van Evenementenmakers dat de branche ver voor 13 augustus duidelijkheid krijgt over wat er in de toekomst wel kan. De branche noemt daarnaast de regel van verplichte zitplaatsen en minder bezoekers "een enorme (en niet-noodzakelijke) klap voor de sector".

Meer uit Binnenland

Hoekstra wil dat EU al in 2040 90 procent minder CO2 uitstoot

STRAATSBURG (ANP) - Kandidaat-Eurocommissaris Wopke Hoekstra wil de lijn van de huidige Europese klimaatdoelen niet simpelweg doortrekken, maar een scherper tussendoel stellen. Hij wil de doelstelling voor 2040 leggen op 90 procent minder CO2-uitstoot, zei hij tijdens een hoorzitting waarin hij het vertrouwen van Europarlementariërs probeert te winnen.

1 uur geleden
Harde opstelling tegen Zuid-Europa in pandemie spijt Hoekstra

STRAATSBURG (ANP) - Kandidaat-Eurocommissaris Wopke Hoekstra heeft spijt van zijn harde opstelling jegens Zuid-Europese landen die aandrongen op Europese coronasteun. Hij had dat anders moeten doen, zegt hij tijdens de Straatsburgse hoorzitting waarin hij het vertrouwen van het Europees Parlement probeert te winnen.

1 uur geleden
Nieuwe crisisorganisatie staat klaar voor toekomstige pandemieën

BILTHOVEN (ANP) - Een nieuwe crisisorganisatie staat voortaan klaar om binnen 48 uur de leiding te nemen als er ooit weer een pandemie uitbreekt in Nederland zoals in 2020 gebeurde. "We dachten destijds dat we goed voorbereid waren, maar eerlijk gezegd waren we dat niet", zei demissionair zorgminister Ernst Kuipers bij de lancering van de zogenoemde Landelijke Functie Opschaling Infectieziektebestrijding (LFI).

2 uur geleden
Van der Burg herhaalt: gemeenten, regel opvang voor Oekraïeners

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Eric van der Burg herhaalt zijn oproep aan gemeenten om snel opvangplekken te regelen voor Oekraïners. Hij deelt de zorgen hierover van de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma. Zij vreest dat de Jaarbeurs - de eerste opvanglocatie voor veel gevluchte Oekraïners - binnenkort geen bedden meer heeft, omdat de doorstroom naar opvangplekken elders in het land stokt.

3 uur geleden
College stelt discriminatie in drie gevallen toeslagenaffaire vast

UTRECHT (ANP) - De Belastingdienst heeft in zeker drie gevallen van de toeslagenaffaire gediscrimineerd. Die conclusie trekt het College voor de Rechten van de Mens na onderzoek en behandeling van de eerste drie zaken van gedupeerde toeslagenouders.

4 uur geleden
Koning en burgemeester Aboutaleb in wijk schietpartij Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft maandag de wijk in Rotterdam bezocht waar donderdag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter bij een schietpartij om het leven kwamen. De koning werd vergezeld door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

4 uur geleden
RIVM na Nobelprijs: doorzettingsvermogen kan grote invloed hebben

BILTHOVEN (ANP) - Dat de Nobelprijs voor de Geneeskunde dit jaar naar de ontwikkelaars van mRNA-vaccins gaat, is mooi om te zien. Dat vindt Cécile van Els, immunoloog bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en hoogleraar vaccinologie aan de Universiteit Utrecht. "Deze prijs markeert dat doorzettingsvermogen en visie in fundamenteel biomedisch onderzoek grote invloed kan hebben op de wereld van volksgezondheid", verklaart Van Els.

4 uur geleden