Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beveiligers: gek als Harry zelf voor politiebescherming betaalt

Beveiligers: gek als Harry zelf voor politiebescherming betaalt

LONDEN (ANP) - Oud-beveiligers van de Britse koninklijke familie vinden het vreemd als prins Harry zelf voor zijn politiebescherming zou betalen. De hertog van Sussex liet onlangs weten niet veilig naar zijn thuisland te kunnen komen omdat hij en zijn gezin geen recht meer hebben op dergelijke beveiliging sinds zijn stap terug binnen het koningshuis.

Hij betaalt thuis in Californië voor zijn eigen beveiliging. De Amerikaanse beveiligingsdienst van Harry en Meghan krijgt echter geen toegang tot bepaalde Britse documenten die de veiligheid van de familie zouden moeten waarborgen. De prins zei daarom best zelf te willen betalen voor politiebescherming, maar dat werd geweigerd.

Volgens oud-beveiligers zou het ook een rare oplossing zijn. "Dat schept een precedent. Wie is dan de werkgever? Waarom zou bijvoorbeeld Bill Gates geen officiële bescherming kunnen krijgen als hij aanbiedt daarvoor te betalen", zegt Simon Morgan, die als beveiliger voor het Britse koningshuis heeft gewerkt, tegen The Times. Dai Davies, voormalig hoofd van de beveiliging is het daarmee eens. Ook hij vindt dat het aan anderen het "verkeerde voorbeeld" geeft.

Morgan zegt wel dat Harry meer risico loopt dan andere beroemdheden. "Hij is nog steeds de kleinzoon van de koningin en zoon van de toekomstige koning. Hij is twee keer uitgezonden geweest naar Afghanistan. Daardoor loopt hij wel een groter risico."

Meer uit Buitenland

Boris Johnson en Liz Truss keren zich tegen Sunaks Brexitplannen

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse oud-premiers Boris Johnson en Liz Truss zullen woensdag in het Lagerhuis tegen de Brexitplannen van hun opvolger Rishi Sunak stemmen. Volgens Britse media is de nieuwe deal "onacceptabel" voor Johnson, die zelf de vorige overeenkomst met de Europese Unie onderhandelde.

1 uur geleden
Zuid-Korea en VS vieren jubileum met militaire oefeningen in juni

SEOUL (ANP/RTR) - Zuid-Koreaanse en Amerikaanse strijdkrachten houden in juni hun tot nu grootste gezamenlijke militaire oefeningen waarbij met scherp wordt geschoten, meldt het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie. De oefeningen maken deel uit van de viering van het 70-jarige bestaan van het bondgenootschap tussen de twee landen.

1 uur geleden
Sunaks Brexitdeal stuit op verzet van unionisten en brexiteers

LONDEN (ANP) - Het Britse Lagerhuis buigt zich over de Brexitafspraken die premier Rishi Sunak heeft afgesproken met de Europese Commissie. Waarschijnlijk kan Sunak op een meerderheid rekenen voor het nieuwe handelsprotocol, maar een aanzienlijk verzet van Noord-Ieren en binnen zijn eigen partij zou een fikse tegenvaller zijn voor de premier.

5 uur geleden
Mogelijk besluit over vervolging Trump door 'grand jury' Manhattan

NEW YORK (ANP) - De beslissing of ex-president Donald Trump wordt aangeklaagd en of er een arrestatiebevel tegen hem komt, wordt volgens Amerikaanse media waarschijnlijk woensdag in Manhattan, New York, genomen. Het zou de eerste keer zijn dat een ex-president strafrechtelijk wordt vervolgd.

7 uur geleden
Opnieuw ongeregeldheden bij Franse pensioenprotesten

PARIJS (ANP/RTR/AFP/BELGA) - In Frankrijk zijn bij spontane protesten tegen de pensioenhervorming opnieuw ongeregeldheden uitgebroken, onder meer in Parijs, Nantes, Montpellier en Lille. Dat melden Franse media. De politie zette bijvoorbeeld in de hoofdstad traangas in om betogers uiteen te drijven.

13 uur geleden
Saudi-Arabië: ramadan begint donderdag

RIYAD (ANP/AFP) - Saudi-Arabië heeft gezegd dat de ramadan komende donderdag begint. Veel moslims wereldwijd volgen de start- en einddatum van Saudi-Arabië, waar de heilige plaatsen Mekka en Medina liggen.

14 uur geleden
Oeganda doet homo's en transgenders helemaal in de ban

KAMPALA (ANP/RTR) - Het Oost-Afrikaanse Oeganda doet onder anderen homo's, lesbiennes en transgenders helemaal in de ban. Zelfs het je identificeren als zodanig wordt strafbaar.

15 uur geleden