Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beveiligers, cateraars en schoonmakers willen langer coronasteun

Beveiligers, cateraars en schoonmakers willen langer coronasteun

GORINCHEM (ANP) - Cateraars, beveiligers, schoonmakers en verhuizers ondervinden nog steeds nadeel van de coronamaatregelen. Daarom zouden ze ook na 1 oktober nog moeten kunnen rekenen op financiële hulp van de overheid. Daarvoor pleit Ard van der Steur, voorzitter van het Platform Commerciële Dienstverlening waarin de vier branches samenwerken.

Het kabinet heeft eerder aangekondigd dat de massale coronasteun voor het bedrijfsleven eind deze maand wordt stopgezet. Maar er zouden wel steunpakketten op maat worden gemaakt. Van der Steur, zelf voormalig Kamerlid en oud-minister van Veiligheid en Justitie, roept de Tweede Kamer in een verklaring op om hiervoor ook de commerciële dienstverleners in aanmerking te laten komen.

Een deel van de bedrijven uit de branches zal waarschijnlijk zonder steun verder kunnen. Maar dat zou niet gelden voor bijvoorbeeld de beveiligers en schoonmakers van nachtclubs, festivals en evenementen. Daarvoor gelden namelijk nog beperkingen. Ook cateraars van onder meer vliegtuigen hebben het nog erg moeilijk, nu reizen en vliegen nog steeds beperkt zijn door de geldende reisadviezen.

Meer uit Financieel

Aardgasprijzen uiteindelijk omlaag na eerdere sprong omhoog

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De aardgasprijzen zijn donderdag in een sterk schommelende sessie uiteindelijk wat gedaald. Handelaren wogen de inspanningen van de Europese Unie om de last van hoge rekeningen voor consumenten te verlichten af tegen de vooruitzichten voor kouder weer. Op de toonaangevende Amsterdamse gasbeurs steeg de prijs tussentijds met zo'n 13 procent, maar uiteindelijk werd gas bijna 6,5 procent goedkoper op 137 euro per megawattuur .

48 minuten geleden
Polen gaat olie leveren aan belangrijke raffinaderij Duitsland

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland en Polen hebben een overeenkomst getekend over de levering van ruwe olie via Gdansk. De olie is bestemd voor de PCK-raffinaderij in het Oost-Duitse Schwedt. Om hoeveel olie het gaat, is nog niet bekend.

52 minuten geleden
Twitter-baas Musk: binnenkort weergave-aantal bij tweets

CUPERTINO (ANP) - Gebruikers van Twitter kunnen binnenkort zien hoe vaak hun tweets zijn bekeken. Daarop zinspeelt Twitter-baas Elon Musk in een bericht op zijn socialemediaplatform.

1 uur geleden
Biden en Macron gaan in gesprek over afstemmen klimaatbeleid

WASHINGTON (ANP/AFP) - Joe Biden heeft samen met de Franse president Emmanuel Macron afspraken gemaakt om in afstemming met elkaar de klimaat- en energieproblematiek aan te pakken. Dat meldt de Amerikaanse president tijdens het staatsbezoek van Macron aan de Verenigde Staten.

2 uur geleden
IMF: grotere kans dat groei wereldeconomie onder 2 procent zakt

WASHINGTON (ANP/AFP) - De kans is steeds groter dat de groei van de wereldeconomie onder de 2 procent zakt. Daarvoor waarschuwde Kristalina Georgieva, de baas Internationaal Monetair Fonds. De laatste keer dat dit gebeurde was tijdens de uitbraak van het coronavirus en de wereldwijde financiële crisis van 2009.

2 uur geleden
Voor het eerst sinds mei 2020 krimp in bedrijvigheid industrie VS

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse industrie heeft voor het eerst sinds het voorjaar van 2020, het begin van de coronapandemie, te maken met krimp. Volgens cijfers van marktonderzoeker ISM verzwakte de productie vooral als gevolg van de dalende orders. Ook bleken de voorraden in het traagste tempo te zijn geslonken sinds april 2020. Dat kan ook de terugval bij de nieuwe orders verklaren. Sommige bedrijven zouden nu te grote voorraden hebben.

3 uur geleden
Chipfondsen en Corbion bij winnaars op groen Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Chipfondsen hebben donderdag goede zaken gedaan in de AEX-index op Beursplein 5. De aandelen van chipmachinemakers ASML en chiptoeleveranciers Besi en ASML sloten de handelsdag met winsten tot 5,6 procent. Uit nieuwe cijfers van de Nevi bleek een daling van de bedrijvigheid in de industrie. Maar dat gold niet voor de chipsector. Speciaalchemiebedrijf Corbion werd hoger gezet nadat het op zijn beleggersdag met gunstigere vooruitzichten kwam.

4 uur geleden